ΙΝΤΕΡ

Η Ίντερ δίνει 150.000.000 ευρώ στον Κόντε

Η Ίντερ δίνει 150.000.000 ευρώ στον Κόντε

Η Ίντερ θέλει να εκμεταλλευτεί τις ταραγμένες σχέσεις του Αντόνιο Κόντε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και δίνει στον Ιταλό τεχνικό "λευκή επιταγή" για να αναλάβει την ομάδα από το καλοκαίρι. Τα ποσά για τον Κόντε και η ρήτρα της Τσέλσι.

Η Ίντερ ψάχνει τη νέα εποχή επιτυχιών και γι' αυτό "φλερτάρει" έντονα με τον επόμενο πρωταθλητή Αγγλίας -εκτός απροόπτου-, Αντόνιο Κόντε. Ο τεχνικός της Τσέλσι τρέχει σε κούρσα ενός... αλόγου στη φετινή Premier League, ωστόσο ιταλικά ΜΜΕ διατείνονται ότι από το τέλος του 2016, οι σχέσεις του με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν βρίσκονται σε καλό σημείο και γι' αυτό καραδοκούν οι "νερατζούρι".

Ο Στέφανο Πιόλι αποτελεί τον τρίτο τεχνικό της ομάδας την τρέχουσα σεζόν, ωστόσο παρότι ανέβασε την ομάδα αρκετές θέσεις στη βαθμολογία της Serie A σε σχέση με τον Φρανκ ντε Μπουρ, δεν χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης των διοικούντων.

Το τελεσίγραφο που φέρονται να έχουν δώσει στον 51χρονο προπονητή αφορά στην έξοδο στο Champions League, ωστόσο η ομάδα βρίσκεται τρεις θέσεις και έξι βαθμούς μακριά από τον στόχο και η εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Ρόμα προ ημερών, απέδειξε ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο των κορυφαίων συλλόγων της χώρας.

Οι άνθρωποι της "Suning", της κινεζικής ιδιοκτήτριας εταιρίας της Ίντερ, βλέπουν στο πρόσωπο του Κόντε τον κατάλληλο άνθρωπο να αναλάβει τα "ηνία" και τον μοναδικό ανταγωνιστή του Ντιέγκο Σιμεόνε για τη θέση. Το πρόβλημα έγκειται στο τριετές συμβόλαιο με τους Λονδρέζους, που δεσμεύει τον 47χρονο προπονητή και σε άλλο επίπεδο.

Στο συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα που προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο Κόντε επιθυμεί να αποχωρήσει δίχως τη συγκατάθεση του συλλόγου, τότε θα πρέπει να καταβάλει 30.000.000 ευρώ στην Τσέλσι για να αποδεσμευτεί.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της " Tuttosport", οι άνθρωποι της "Suning" σκοπεύουν να συζητήσουν με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς μία φόρμα, σύμφωνα με την οποία ο Ρώσος μεγιστάνας θα μειώσει τις απαιτήσεις του ως προς τη ρήτρα αποδέσμευσης και ως αντάλλαγμα, ο κινεζικός "κολοσσός" θα βοηθήσει επιχειρηματικά στο "άνοιγμα" που θέλει να κάνει η Τσέλσι στην αχανή αγορά της Ασίας.

ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΕ

Ο Κόντε φέρεται να μην διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον Αμπράμοβιτς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι επιζητά την αποχώρησή του από το "Στάμφορντ Μπριτζ" με κάθε τρόπο. Γι' αυτόν τον λόγο, η Ίντερ οφείλει να του παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πακέτο παροχών, για να τον πείσει να αφήσει μία άκρως επιτυχημένη πορεία στην Αγγλία και να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Το πρότζεκτ από μόνο του είναι ενδιαφέρον, αφού στόχος είναι η επιστροφή του συλλόγου στην κορυφή του κόσμου, την οποία κατέκτησε μόλις προ επτά ετών, με το περίφημο τρεμπλ του Ζοζέ Μουρίνιο.

Σε αυτό θα χρειαστεί τεράστια οικονομική επένδυση, την οποία οι Κινέζοι δείχνουν διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουν, υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Γι' αυτό προσφέρουν στον Κόντε σχεδόν "λευκή επιταγή" για τις μεταγραφές κινήσεις του καλοκαιριού, ένα ποσό περίπου 150.000.000 ευρώ για να δαπανήσει μόνο για την ενίσχυση του ρόστερ των Μιλανέζων.

Όσο για τις δικές του απολαβές, τα δημοσιεύματα αρχίζουν από το ποσό των 11.500.000 ευρώ ετησίως για τρία χρόνια και φτάνουν μέχρι τα 15.000.000 ευρώ ανά σεζόν, την ώρα που ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας θα εισπράττει 7.500.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία χρόνια συμφωνίας που έχει με τους "μπλε".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ

Τα δημοσιεύματα θέλουν τη νομική ομάδα του Κόντε να έχει αρχίσει την επεξεργασία πλάνου ώστε να αποδεσμευτεί όσο πιο "αναίμακτα" γίνεται από την Τσέλσι, ωστόσο το πιο πρόσφατο ρεπορτάζ, από το " Calciomercato.com", αναφέρει ότι ο Κόντε δεν πρόκειτια να ενδώσει στο πρέσινγκ των "νερατζούρι".

Το κείμενο αναφέρει ότι δεν υπήρξε απευθείας επαφή μεταξύ των εκπροσώπων του συλλόγου με το περιβάλλον του προπονητή, ενώ και ο Αμπράμοβιτς είναι κάθετος στην παραμονή του ανθρώπου που "αναγέννησε" σε χρόνο μηδέν την ομάδα από την καταστροφική τρίτη σεζόν του Μουρίνιο.

Η καταλανική ιστοσελίδα " Sport.es" υπερθεματίζει υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ο Κόντε δεν ενδιαφέρει να αναλάβει την Ίντερ, όπως φέρεται να απάντησε στο περιβάλλον του που του μετέφερε το ενδιαφέρον των Ιταλών και ότι οι "νερατζούρι" αναμένεται να στραφούν πιο δυναμικά στην περίπτωση Σιμεόνε.

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ