ΙΝΤΕΡ

Αποχωρεί ο πρόεδρος της Ίντερ

Inter Milan Indonesian President Erick Thohir waves prior to the start of the Serie A soccer match between Inter Milan and Sampdoria at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Dec. 1, 2013. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan Indonesian President Erick Thohir waves prior to the start of the Serie A soccer match between Inter Milan and Sampdoria at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Dec. 1, 2013. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Τέσσερα χρόνια διήρκεσε η ανάμιξη του Ερίκ Τοχίρ με την Ίντερ, αφού ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει και τον προεδρικό θώκο, μετά από τις μετοχές του συλλόγου.

Από ιδιοκτήτης πρόεδρος και από πρόεδρος... τίποτα. Ο Ερίκ Τοχίρ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον προεδρικό θώκο της Ίντερ λόγω της περιθωριοποίησής του μετά από την ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον κινεζικό κολοσσό "Suning".

Ο Ινδονήσιος επιχειρηματίας είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου από το περσινό καλοκαίρι, όταν πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών του στους Κινέζους έναντι 270.000.000 ευρώ, διατηρώντας ένα ποσοστό 31,05% στους "νερατζούρι".

Ο 47χρονος στηρίζει σθεναρά την προσπάθεια της χώρας του να αναλάβει τους Πανασιατικούς Αγώνες του 2018 και γι' αυτό υποστηρίζει ότι δεν έχει χρόνο για άλλες ασχολίες τούτη τη στιγμή.

"Οι Πανασιατικοί Αγώνες με αναγκάζουν να αποχωρήσω από όλους τους άλλους ρόλους μου. Συνήθιζα να πηγαίνω στο Μιλάνο κάθε μήνα, αλλά η τελευταία φορά ήταν τον Απρίλιο, οπότε ζήτησα να αποχωρήσω", τόνισε αρχικά.

Για την απόφασή του να παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του μόλις τρία χρόνια μετά από την ανάληψη των "ηνίων", ο Τοχίρ δήλωσε: "Χρειαζόμουν επαγγελματικό συνεταίρο και η Ίντερ έχει πολλούς φιλάθλους στην Κίνα. Όταν προέκυψε η προσφορά τη 'Suning', σκέφτηκα ήταν η κατάλληλη από πλευράς οικονομικών, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Τριπλασίασαν το μπάτζετ του συλλόγου".

"Το ποδόσφαιρο αποτελείται από ζενίθ και ναδίρ, αλλά η διαχείριση ενός συλλόγου όπως η Ίντερ είναι εφικτή επειδή έχει τόσους πολλούς φιλάθλους. Λυπάμαι για την περσινή σεζόν, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η 'Suning' ρώτησε την άποψή μου για τους παίκτες, αλλά δεν έχω χρόνο να μιλήσω με τους προπονητές όπως έκανα στο παρελθόν".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ