ΙΝΤΕΡ

Από τη Ρόμα στην Ίντερ ο Σαμπατίνι

Roma's coach Rudi Garcia, right, and manager Walter Sabatini smile prior to a Serie A soccer match against Hellas Verona at the Bentegodi stadium in Verona, Italy, Saturday, Aug. 22, 2015. (AP Photo/Felice Calabro')
Roma's coach Rudi Garcia, right, and manager Walter Sabatini smile prior to a Serie A soccer match against Hellas Verona at the Bentegodi stadium in Verona, Italy, Saturday, Aug. 22, 2015. (AP Photo/Felice Calabro') AP PHOTO/FELICE CALABRO

Ο Βάλτερ Σαμπατίνι άφησε τη Ρόμα μετά από έξι χρόνια και αναλαμβάνει ταυτόχρονα επικεφαλής σε Ίντερ και... Τζιάνγκσου Σούνινγκ.

Ο Βάλτερ Σαμπατίνι μετακομίζει από τη Ρώμη στο Μιλάνο για να αναλάβει τις τύχες της Ίντερ, μετά από ακόμα μία αποτυχημένη σεζόν, έχοντας ολοκληρώσει το έργο του στη Ρόμα, όπου αντικαταστάθηκε από τον Μόντσι.

Ο Ιταλός παράγοντας, μετά από τις θητείες του σε Παλέρμο, Λάτσιο και στους "τζιαλορόσι", αναλαμβάνει τον τίτλο του τεχνικού συντονιστεί, αφού δεν θα είναι υπεύθυνος μόνο για τους "νερατζούρι", αλλά και για την κινεζική Τζιάνγκσου Σούνινγκ, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο με την ιταλική ομάδα.

Αμφότερες οι ομάδες του κινεζικού "κολοσσού" στη λιανική πώληση "Suning" δεν διάγουν τις καλύτερες ημέρες, αφού η Ίντερ δύσκολα θα προλάβει το "τρένο" της Ευρώπης, ενώ η Τζιάνγκσου είναι ουραγός του πρωταθλήματος Κίνας, έστω κι αν έγινε η πρώτη ομάδα χρονικά που προκρίθηκε στα φετινά νοκ άουτ του Champions League Ασίας.

Την Τρίτη, η Ίντερ απέλυσε τον προπονητή Στέφανο Πιόλι, με τον Σαμπατίνι να επιβλέπει την πρόσληψη του αντικαταστάτη του, ενώ θα είναι υπεύθυνος και για θέματα μεταγραφών, σκάουτινγκ και ιατρικών και τεχνολογικών συστημάτων στον σύλλογο.

"Έρχομαι εδώ επειδή το όραμα της Suning και η ιδέα ανάπτυξης στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο ταιριάζουν με τα δικά μου. Είμαι συγκινημένος με την αποφασιστικότητα και το μακροχρόνιο ποδοσφαιρικό πλάνο της. Ελπίζω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου ώστε να δουλέψω με τη Suning, ώστε να χτίσουμε έναν παγκοσμίου φήμης αθλητικό κολοσσό", τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ο 62χρονος παράγοντας.

"Πιστεύουμε ότι θα μας προσφέρει την καλύτερη και πιο σύγχρονη γνώση ποδοσφαιρικής διαχείρισης και εν τέλει θα καταστήσει τη Suning Sports ηγέτιδα δύναμη στον χώρο του αθλητισμού παγκοσμίως", ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο "Weibo" η εταιρία.

Photo credits: AP Photo/Felice Calabro

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ