ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Ο Ηλυσιακός στο Sport24.gr

Ο Ηλυσιακός στο Sport24.gr

Ο προπονητής του Ηλυσιακού Δημήτρης Παπασπύρου και ο πρόεδρος της ομάδας Διονύσης Λιονάκης, μίλησαν στο Sport24.gr για την άνοδο του Ηλυσιακού στην Γ' Εθνική.

Μετά την περιπέτεια του στην Δ΄Εθνική ο Ηλυσιακός τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Γ' Εθνική.

Οι "κιτρινόμαυροι" παρότι ξεκίνησαν την χρονιά με κάποια αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα, κατάφεραν στο τέλος να εξασφαλίσουν την άνοδο παρουσιάζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο για την κατηγορία.

Με περιορισμένο μπάτζετ βασίστηκαν σε νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Βασικό συστατικό της επιτυχίας το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και η ομοιογένεια των παικτών.

Με τα ίδια συστατικά θα πορευθούν στην Γ' Εθνική ευελπιστώντας να κάνουν μία ανάλογη πορεία. Τόσο ο πρόεδρος της ομάδας Διονύσης Λιονάκης όσο και ο προπονητής Δημήτρης Παπασπύρου εμφανίζονται μέσω του Sport24.gr αισιόδοξοι για τη νέα σεζόν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν τον σύλλογο να επιστρέψει στην Γ' Εθνική και ευελπιστούν σε ανάλογη συνέχεια.

Παπασπύρου: "Tο μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στους παίκτες"

Ο προπονητής Δημήτρης Παπασπύρου, τόνισε ότι η συνεργασία του ήταν πολύ καλή με τους παίκτες και την διοίκηση της ομάδας κατά την διάρκεια της σεζόν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Ηλυσιακού.

Κάντε μας έναν απολογισμό της σεζόν που τελείωσε: " Πιστεύω πως είχαμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά με πολλές καλές εμφανίσεις και άνοδο. Η επίθεση μας βγήκε η καλύτερη του ομίλου. Στην αρχή κάναμε ένα σερί νικών που μας ανέβασε όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά και στο τέλος είχαμε αυτή την θετική κατάληξη, την άνοδο στην Γ' Εθνική".

Πόσο δύσκολη ήταν η άνοδος;

" Πιστεύω υπήρχαν ισάξιες και ανταγωνιστικές ομάδες στον όμιλο. Να φανταστείτε ομάδες με ιστορία σαν τον Αιολικό έπεσαν κατηγορία μετά από 30 χρόνια αλλά και ομάδες με υψηλό μπάτζετ όπως οι Τράχωνες και η Πεύκη, με δυσκολία ανέβηκαν στην Γ' Εθνική.

Η προσπάθεια μας παίρνει μεγαλύτερη αξία λόγω του μειωμένου μπάτζετ ωστόσο, το πολύ καλό έμψυχο δυναμικό μέτρησε ώστε να κάνουμε αυτή την πορεία. Εγώ πριν έρθω στην ομάδα ήμουν προπονητής σε αντίπαλο σωματείο στην Πεύκη και επειδή η δουλειά μου είναι να κοιτάζω τους αντιπάλους μου θεωρούσα ότι ο Ηλυσιακός έχει καλή ομάδα.

Το ξεκίνημα της ομάδας δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζω αλλά όπως συμβαίνει σε πολλές ομάδες όταν υπάρχει εμπιστοσύνη της διοίκησης προς τον προπονητή και τους παίκτες, μία νίκη μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία και στο τέλος να υπάρξει ευτυχή κατάληξη.

Πίστευα στον Ηλυσιακό ότι υπήρχε καλό υλικό και αν υπήρχε πρόβλημα σε μια δυο θέσεις μέσα από την ομαδική δουλειά, που φάνηκε στα παιχνίδια μας, το καλύψαμε. Όλο το μερίδιο της καλής πορείας και της ανόδου ανήκει στα παιδιά. Στην αρχή όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα ακούνε διάφορα".

Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η έδρα;

" Είχαμε δυνατή έδρα καθώς κάναμε μόλις δύο ήττες αλλά και εκτός έδρας δεν είχαμε πρόβλημα καθώς είχαμε έξι νίκες. Παίζει μεγάλο ρόλο η έδρα καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό σωματείο που διαθέτει δυναμική. Τα παιδιά τονώθηκαν ψυχολογικά από τις εντός έδρας νίκες".

Ποια ήταν αγωνιστικά τα καλά στοιχεία του Ηλυσιακού;

" Πιστεύω ότι ο Ηλυσιακός διαθέτει τους καλύτερους μικρούς. Καλύτερους και από την Κηφισιά και από το Αιγάλεω. Παίζει μεγάλο ρόλο, επειδή η Δ' Εθνική είναι μία παράξενη κατηγορία, πρέπει να γίνεται η σωστή διαχείριση των νεαρών παικτών.

Στην ομάδα είχαμε οκτώ με δέκα ποδοσφαιριστές μεγάλοι που ήταν ισάξιοι μεταξύ τους. Δεν υπήρχαν τα μεγάλα ονόματα δύο-τρεις του εννιά και άλλοι του πέντε ή του τέσσερα. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες του Ηλυσιακού είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και ισάξιοι".

Χρειάζεται ενίσχυση ο Ηλυσιακός;

" Σίγουρα στη νέα κατηγορία η ομάδα χρειάζεται κάποιους ποδοσφαιριστές. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι ριζικά. Ο όμιλος αν τελικά πάμε με την ΕΠΣΑΝΑ, στην οποία οι ομάδες είναι πιο σκληρές, πιο δυνατές, θα χρειαστεί ενίσχυση στο ρόστερ σε θέσεις που μέσα από την πορεία έχουμε διαπιστώσει ότι πρέπει να αποκτήσουμε".

Πως σχολιάζεται την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος;

" To νέο πρωτάθλημα πιστεύω θα είναι πιο καλό και ανταγωνιστικό και επειδή θα πέσουν οι μισές ομάδες αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις εύκολα πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό".

Από τον πρόεδρο τι θα ζητήσετε το καλοκαίρι;

" Aκόμα δεν έχουμε κάνει συζήτηση. Υπάρχει και από την δική μου πλευρά και από του Ηλυσιακού θετική άποψη ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι προπονήσεις θα τελειώσουν στα τέλη Μαϊου και συνεχίζουμε να κάνουμε δοκιμές με πολλά παιδιά από την ομάδα των Νέων είτε μέσα από προπονήσεις είτε από τα φιλικά για να δούμε σε ποιους από αυτούς μπορούμε να στηριχθούμε τη νέα σεζόν".

Είστε αισιόδοξος για τη νέα σεζόν;

" Eίμαι πολύ αισιόδοξος γιατί άλλα είχα ακούσει για το σωματείο και άλλα είδα και θεωρώ ότι με την άψογη συνεργασία που έχουμε με τον πρόεδρο τον κ. Λιονάκη θα βαδίσουμε στον σωστό δρόμο".

Ο Ηλυσιακός στο Sport24.gr

Λιονάκης: "Σταθερά και σωστά βήματα για τη νέα σεζόν"

Ο πρόεδρος του Ηλυσιακού Διονύσης Λιονάκης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα περιορισμένα οικονομικά μέσα που είχε η ομάδα και στην επιλογή να πορευθεί με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Από διοικητικής πλευράς πόσο δύσκολη ήταν η φετινή σεζόν;

" Δυσκολίες διοικητικά υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς γιατί η ομάδα προερχόταν από δύο υποβιβασμούς. Άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς πάλι με ανθρώπους μέσα από τα Ιλίσια. Ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια στην αρχή της χρονιάς με τον πρόεδρο της ΚΑΕ τον κ. Γαμπιεράκη, αλλά έφυγε για επαγγελματικούς λόγους καθώς ήθελε να ρίξει όλο το βάρος του στην ΚΑΕ. Και εκεί υπάρχουν δυσκολίες αφού έπρεπε να μείνει η ομάδα στην Α1.

Είχαμε την συμπαράσταση από τους παλαίμαχους του Ηλυσιακού. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε άλλες βοήθειες. Φροντίσαμε, από την αρχή, να πάρουμε παίκτες που ήταν από την περιοχή μας. Παίκτες όπως οι Γιάννης Τζώρτζης, Δήμος Αγγελίνας, Ηλίας Βασίλος, Βασίλης Ιωαννίδης, παιδιά που είναι από τα Ιλίσια και πέτυχε σαν χημεία της ομάδας.

Γιατί όλοι οι παίκτες λίγο ως πολύ ήξεραν ο ένας τον άλλον. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και μας βγήκε αγωνιστικά σε καλό. Στην χρονιά αυτή ήρθαν μόλις πέντε παίκτες εκτός περιοχής”.

Από ποιον δεν είχε βοήθεια η ομάδα;

" Aπό την Δημοτική Αρχή δεν είχαμε οικονομική βοήθεια. Είχαμε λίγη βοήθεια με την ευρυθμία του τμήματος ενώ χορηγικά, επίσης, όχι πολλά πράγματα. Ηθική συμπαράσταση είχαμε αλλά οικονομικά, ίσως λόγω και των δύσκολων καιρών, δεν είχαμε πολύ βοήθεια σε αυτό το κομμάτι.

Τώρα ευελπιστούμε επειδή όντος όλοι μαθαίνουμε, ήδη έχει δημιουργηθεί ένα τμήμα στο εμπορικό κομμάτι του Ηλυσιακού, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με το τουρνουά των ακαδημιών που κάνουμε το Πάσχα, που είναι αφιερωμένο στον πρώην πρόεδρο του Ηλυσιακού Μπιζάν Νατζίμπι, νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια θα φέρει σημαντικά οφέλη στον σύλλογο.

Πως θα κινηθείτε μεταγραφικά τη νέα σεζόν;

" Eμείς δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε μεταγραφές με σκοπό να ικανοποιήσουμε φιλάθλους, εφημερίδες και σάιτ. Όπως κάναμε και πέρσι θα κάνουμε μεταγραφές ουσίας στην ομάδα, με τα περιορισμένα οικονομικά που έχουμε.

Δεν θα σπαταλήσουμε χρήματα για να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους και για να πούμε ότι φέραμε το τάδε όνομα και ο παίκτης αυτός από τον Νοέμβρη να φεύγει γιατί δεν προσφέρει τίποτα.

Εγώ αυτό που θα φροντίσω με τον κ. Παπασπύρου μαζί μου, είναι να φτιάξουμε ένα μπάτζετ και να πάρουμε παίκτες που θα βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα. Οικονομικά θα έχουμε μία απόκλιση προς τα πάνω σε σύγκριση με πέρσι, αλλά θα κυμανθούμε στο περσινό μπάτζετ".

Πόσο αισιόδοξος είστε ότι ο Ηλυσιακός θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός;

" Eίμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. Βάση του ρόστερ και βάση της δουλειάς που έχω δει ναι, είμαι αισιόδοξος. Έχουμε κάνει μία κουβέντα με τον κ. Παπασπύρου και έχουν μείνει μόνο δύο κομμάτια που δεν νομίζω ότι μπορούν να χαλάσουν την συνεργασία μας. Προχωρώντας μαζί του θα σχεδιάσουμε πολύ καλά τη νέα σεζόν".

Πως βλέπετε την αναδιάρθρωση;

" Δύσκολα για όλες τις ομάδες αλλά καλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο απ' όλες τις απόψεις. Από την Β' Εθνική μέχρι τα τοπικά πρωταθλήματα. Σε όλες τις κατηγορίες πρέπει να εξαλείψει αυτή η φανφάρα που λέω εγώ, ότι η ομάδα δίνει 100.000 ή 500.000 η ομάδα κάνει τρεις αγώνες και μετά δεν κατεβαίνει να παίξει. Όλα αυτά συμβαίνουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό που συμβαίνει με τους μικρούς ποδοσφαιριστές. Είναι μία μεταβατική περίοδος. Απ' ότι διαβάζω στην Β' Εθνική τη νέα σεζόν δεν θα έχει ξένους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Και για μας στην Γ' Εθνική που αγωνίζονται μικροί σε ηλικία παίκτες και για πολλά χρόνια ήταν ξεχασμένοι.

Δεν γίνεται σύγκριση της κατηγορίας με την Σούπερλιγκ. Για μένα το επίπεδο της Σούπερλιγκ δεν έπεσε. Εκεί έπρεπε να ήταν εδώ και χρόνια. Ζούσαμε μία φούσκα. Όπως ήταν στην Ελλάδα έτσι ήταν και το ποδόσφαιρο μας.

Ούτε τον Ολυμπιακό θα εξαιρέσω γιατί το είδαμε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αν λείψει ένας παίκτης έχει αγωνιστικό πρόβλημα. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό παρότι τα λεφτά που δαπανήθηκαν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σταθερά και σωστά βήματα".

Υπάρχουν προοπτικές για την κατασκευή νέου γηπέδου;

" Επί εποχή Κώστα Πηλαδάκη είχε γίνει μακέτα για το γήπεδο. Εγώ που είμαι Ηλυσιακός δεν θα το έκανα το γήπεδο. Γιατί όταν θες να κάνεις μία επένδυση και φτάνεις να παρουσιάζεις μία μακέτα να κάνεις το γήπεδο εξ ολοκλήρου με αυτοχρηματοδότηση και έρχεται ο Δήμος και σου λέει ότι οι εμπορεύσιμοι χώροι είναι δική του, τότε δεν κάνω το γήπεδο και φεύγω και από την ομάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε ο Πηλαδάκης από τον Ηλυσιακό. Αν δεν είχε φύγει, ο Ηλυσιακός θα ήταν στην Α' Εθνική και θα είχε γίνει και το γήπεδο.

Αυτό το γήπεδο στην εποχή που ζούμε, αυτό που προσπαθώ να κάνω, πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμο, είναι να αλλάξει λίγο ο αγωνιστικός χώρος. Να γίνει από την αρχή γιατί υπάρχει πρόβλημα και τίποτα παραπάνω. Οποιαδήποτε άλλη βελτίωση του γηπέδου δεν μπορεί να γίνει στην εποχή μας.

Η απόδοση της ομάδας πέφτει λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου και αν καταφέρουμε να τον βελτιώσουμε θα είναι μεγάλο αβαντάζ για την ομάδα. Θέλουμε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και περιμένουμε την βοήθεια του. Οι τιμές στα εισιτήρια θα είναι οι ίδιες και περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας".

Ο Δημήτρης Παπασπύρου, κλείνοντας την συνέντευξη ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας και εξέφρασε την πίστη του ότι ο Ηλυσιακός θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του νέου πρωταθλήματος.

" Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, τους παλαίμαχους και τη νέα χρονιά τους θέλουμε ακόμα πιο κοντά στην ομάδα. Η νέα χρονιά θα είναι μεταβατική για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι ο Ηλυσιακός θα είναι μία από τις ομάδες που θα κάνουν την έκπληξη στο πρωτάθλημα.

Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια με τον πρόεδρο και συμφωνήσαμε σε ένα πλάνο. Θα κάνουμε σταθερά βήματα, η ομάδα ήδη είναι καθαρή οικονομικά και θα κοιτάξουμε στηριζόμενοι σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να είμαστε μία ευχάριστη έκπληξη".

TAGS ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ