ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Το καλύτερο γκολ στην ιστορία της Γιουβέντους πέτυχε ο Ντελ Πιέρο

Juventus' Alessandro Del Piero, left, is congratulated by teammate Alen Boksic after scoring from a penalty during the Manchester United/ Juventus European soccer Champions League game in Manchester Wednesday November 20, 1996. Juventus won 1-0.(AP Photo/ Alistair Grant)
Juventus' Alessandro Del Piero, left, is congratulated by teammate Alen Boksic after scoring from a penalty during the Manchester United/ Juventus European soccer Champions League game in Manchester Wednesday November 20, 1996. Juventus won 1-0.(AP Photo/ Alistair Grant) AP PHOTO/ ALISTAIR GRANT

Το μαγικό βολέ με το εξωτερικό του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο απέναντι στη Φιορεντίνα το 1994 ψηφίστηκε από τους φιλάθλους ως το καλύτερο στην 120ετή ιστορία του συλλόγου (video).

Ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο αποτελεί τον σκόρερ του κορυφαίου τέρματος στην ιστορία της Γιουβέντους, όπως ψήφισαν οι φίλοι του συλλόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.

Την 1η Νοεμβρίου, η "γηραιά κυρία" είχε γενέθλια και οι άνθρωποί της αποφάσισαν να δώσουν βήμα στο κοινό, μέσω ψηφοφορίας για το καλύτερο γκολ.

Η "μαγεία" του "Μεγαλέξανδρου" με αντίπαλο τη Φιορεντίνα τον Δεκέμβριο του 1994 ήταν αυτή που συγκέντρωσε τις προτιμήσεις των φιλάθλων και απολύτως δικαιολογημένα, αφού αυτό το γκολ ουσιαστικά σηματοδότησε την απαρχή της κυριαρχίας των "μπιανκονέρι" στο σύγχρονο κάλτσιο.

Οι "βιόλα" ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 από το 1ο ημίχρονο μέσα στο "Ντέλε Άλπι", μία εποχή που η Μίλαν ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της Serie A με τρεις σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων και λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του Champions League στην Αθήνα.

Η Γιουβέντους βρισκόταν σε σαφή φάση ανάκαμψης με τον Μαρτσέλο Λίπι στο "τιμόνι" και ο Τζιανλούκα Βιάλι επιχείρησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του 1ου ημιχρόνου, με δύο τέρματα στο 74' και στο 77'.

Το κερασάκι στην "τούρτα" μπήκε από τον τότε 20χρονο Ντελ Πιέρο, ο οποίος υποδέχθηκε μία σέντρα από αριστερά του Αλεσάντρο Ορλάντι και ανάμεσα από δύο αμυντικούς και μέσα στην περιοχή, έπιασε ένα βολέ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του και "κρέμασε" τον Φραντσέσκο Τόλντο, κάνοντας το 3-2. Λίγους μήνες αργότερα, ο Ντελ Πιέρο πανηγύρισε το πρώτο σκουντέτο της καριέρας του.

Το μήνυμα του Ντελ Πιέρο

"Γεια σε όλους. Χαίρομαι που σας απευθύνω αυτό το video για να σας ευχαριστήσω όλους, που ψηφίσατε το γκολ μου απέναντι στη Φιορεντίνα ως το καλύτερο γκολ στην 120χρονη ιστορία της Γιουβέντους. Τι να πω; Είμαι πολύ χαρούμενος που σημείωσα εκείνο το τέρμα και πολύ περήφανος με το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας. Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δώσω μια αγκαλιά και φυσικά 'Ζήτω η Γιούβε'".

Photo credits: AP Photo/ Alistair Grant

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ