ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Το κάλεσμα του Μπουφόν σε Ντοναρούμα και το "καρφί" για Μπονούτσι

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon waves to fans at the end of the Champions League group D soccer match between Juventus and Barcelona, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 22, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon waves to fans at the end of the Champions League group D soccer match between Juventus and Barcelona, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 22, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παραχώρησε... επετειακή συνέντευξη, στην οποία προσκάλεσε τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα στη Γιουβέντους, μίλησε για τη φυγή του Λεονάρντο Μπονούτσι και ζήτησε να ξαναπαίξει το Ρεάλ - Γιουβέντους.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στην " Gazzetta dello Sport" στην οποία αναφέρθηκε σε αρκετά προσωπικά θέματα, στη Γιουβέντους αλλά και στο ιταλικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο 39χρονος τερματοφύλακας επανέλαβε ότι θα σταματήσει το καλοκαίρι εκτός εάν η "γηραιά κυρία" κατακτήσει το Champions League, οπότε θα αγωνιστεί ακόμα μία σεζόν, ώστε να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ μίλησε και για την τρέχουσα κατάσταση της ομάδας, που για πρώτη φορά μετά από χρόνια κυνηγάει κάποια άλλη.

"Φέτος εξεπλάγην ακούγοντας ότι έχουμε μπελάδες. Εάν η Νάπολι κερδίζει κάθε παιχνίδι, δεν είναι δικό μας λάθος. Άκουσα επίσης ότι η άμυνα ήταν πιο αδύναμη, αλλά οι παίκτες εκεί είναι πάνω κάτω οι ίδιοι. Ο σύλλογος έχτισε ένα πολύ δυνατό ρόστερ, με υπερήφανους άντρες, αφοσίωση και επιθυμία να ανταγωνιστούν και να διαπρέψουν, άντρες που ελπίζουν να κερδίσουν ξανά".

Μάλιστα, ο αρχηγός των "μπιανκονέρι" απένειμε τα εύσημα στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που έχει οδηγήσει τον σύλλογο σε τρία σερί νταμπλ και δύο τελικούς Champions League την τελευταία τριετία.

"Μετά, υπάρχει και η διαχείριση του Αλέγκρι η οποία είναι εξαιρετική, αλλά κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν, επειδή δεν τη διαφημίζει. Αισθάνομαι σαν να υπάρχουν κοπλιμέντα για όλους, αλλά όχι για εκείνον. Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, απλά είναι μία ξεκάθαρη υπεράσπιση του προπονητή. Δεν ακούμε πολλά για τον Αλέγκρι, αλλά όταν κερδίζεις τόσα πολλά, σημαίνει ότι ο προπονητής είναι σημαντικός. Ποτέ δεν θα γίνω προπονητής, αλλά αυτό που θα έπαιρνα από αυτόν είναι η διαύγειά και η θαρραλέα τρέλα του, που τον ώθησε να κάνει συγκεκριμένες επιλογές σε συγκεκριμένες στιγμές".

Μία καταλυτική στιγμή για τη Γιουβέντους το φετινό καλοκαίρι ήταν η απώλεια του κορυφαίου αμυντικού της, Λεονάρντο Μπονούτσι, που αξίωσε και πήρε μεταγραφή στη Μίλαν. Ο Μπουφόν υποστήριξε ότι ήταν λάθος του Ιταλού στόπερ, παρότι είναι φίλος του.

"Αγαπάω τον Λέο σαν αδερφό, επειδή ακόμα και στην υπερβολή του, τον αγαπάω. Έχει υγιείς αξίες και μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αποτελεί δύναμη, μία απίθανη πηγή. Το περιβάλλον της Γιουβέντους ήταν τέλειο γι' αυτόν. Λυπήθηκα που έφυγε, επειδή έμοιαζε με επιλογή ενός παρορμητικού και περήφανου ανθρώπου. Πότε πότε μιλάμε και του το είπα αυτό. Απάντησε ότι δεν ήταν παρορμητικός, ότι έκανε μία πολύ προσεγμένη επιλογή. Ο Λέο διαπρέπει μέσα από τις προκλήσεις και έπρεπε να ανάψει ξανά τη φλόγα με μία σημαντική και αμφιλεγόμενη επιλογή. Τον σέβομαι, αλλά είμαι απογοητευμένος και νομίζω ότι ακόμα κι αυτός λυπάται πολύ".

Το αντίθετο δρομολόγιο ενδέχεται να πραγματοποιήσει ο φερόμενος ως διάδοχός του σε κάθε επίπεδο, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Ο Μπουφόν για ακόμα μία φορά του... έστρωσε τον δρόμο, έστω κι αν δεν το είπε ανοιχτά.

"Κοιτάξτε, (σ.σ. αν έρθει) στη Γιουβέντους, δεν κάνει ποτέ λάθος... Δεν μπορώ να δώσω συμβουλή στον Τζίτζιο, επειδή δεν βρίσκομαι στην κατάστασή του. Δεν ξέρω τον συναισθηματικό δεσμό που μπορεί να έχει με τη Μίλαν. Φυσικά, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορώ να του πω, όπως έκανα ήδη στην εθνική ομάδα, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι αυτό που ταρακουνά το μέσα του".

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση για το ποιο από το μπαράζ Μουντιάλ 2018 Ιταλία - Σουηδία ή τελικό Champions League Γιουβέντους - Ρεάλ θα ήθελε να ξαναπαίξει, η απάντησή του ήταν το δεύτερο.

"Δεν θα ήθελα να παίξω ξανά στο Ιταλία - Σουηδία. Δεν αποτύχαμε στο πνεύμα, στη συμπεριφορά ή στην ενότητα, αλλά δείξαμε κάποιους περιορισμούς που έχουμε. Θα έπαιζα ξανά στο Κάρντιφ, επειδή δώσαμε το 80%-90% απέναντι στη Σουηδία, αλλά απέναντι στη Ρεάλ στο 2ο ημίχρονο, μας έλειψε η στιβαρότητα, που πάντοτε ήταν το ατού μας. Ίσως θεωρήσαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ανοιχτό παιχνίδι και δεν είναι έτσι τα πράγματα".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ