ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Τακόνι: "Αν ήμουν ο Μπουφόν, θα έσπαγα το κεφάλι του διαιτητή"

Τακόνι: "Αν ήμουν ο Μπουφόν, θα έσπαγα το κεφάλι του διαιτητή"
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Στεφάνο Τακόνι, υποστήριζε ότι θα χτυπούσε τον διαιτητή Μάικλ Όλιβερ αν ήταν στη θέση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο βασικός τερματοφύλακας της Γιουβέντους τη δεκαετία του '80, Στεφάνο Τακόνι, μίλησε με σκληρά λόγια για τον διαιτητή της αναμέτρησης με αντίπαλο τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League.

Ο 60χρονος βετεράνος αναφέρθηκε στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, μιλώντας στο "RMC Sport Network", και εξήγησε ότι αν βρισκόταν στη θέση του, θα χτυπούσε τον Μάικλ Όλιβερ για τον καταλογισμό του πέναλτι της πρόκρισης των "μερένγκες".

"Αν ήμουν ο Μπουφόν, γνωρίζοντας ότι θα αποσυρθώ, θα του έσπαγα τα μούτρα. Θα ήταν το μεγάλο φινάλε μιας σπουδαίας καριέρας", δήλωσε ο Ιταλός πρώην διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος υπήρξε ο διάδοχος του Ντίνο Τζοφ στα καρέ των "μπιανκονέρι".

"Δεν μπορείς να σφυρίζεις ένα τέτοιο πέναλτι στο 95ο λεπτό. Ψυχολογικά, όλοι έχουν τεράστια ένταση", υποστήριξε.

Όσο για τον συμπατριώτη του και αρχιδιαιτητή της UEFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, υπογράμμισε: "Λειτούργησε κακή τη πίστη όταν όρισε αυτόν τον διαιτητή, όπως έκανε και με την Περούτζια κόντρα στη Γιουβέντους (σ.σ. στο φινάλε της σεζόν 1999-2000, όπου οι "μπιανκονέρι" έχασαν τον τίτλο από τη Λάτσιο) . Ο αρχιδιαιτητής πρέπει να αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια".

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ