ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Τα μαύρα ρεκόρ της Γιουβέντους κόντρα στη Ρόμα

Τα μαύρα ρεκόρ της Γιουβέντους κόντρα στη Ρόμα

Η ήττα στο "Olimpico" από τη Ρόμα το βράδυ της Κυριακής σηματοδότησε αρκετά αρνητικά ρεκόρ για την τετράκις πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Τερό "πάγωσε" τους ανθρώπους της Γιουβέντους στην πρεμιέρα του φετινού Καμπιονάτο δίνοντας τη νίκη στην Ουντινέζε μέσα στο Τορίνο (1-0) και οι Βόσνιοι της Ρόμα, Πιάνιτς και Τζέκο, φρόντισαν να προσθέσουν ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο, υπογράφοντας τα γκολ της επικράτησης της Ρόμα (2-1) στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής.

Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1912 που η "βέκια σινιόρα" ξεκινάει το πρωτάθλημα με δύο ήττες (τότε είχε κάνει τρεις σερί στην εκκίνηση), όμως το εντυπωσιακό είναι πως δεν είναι αυτό το μοναδικό αρνητικό ρεκόρ στο οποίο ενεπλάκη η ομάδα του Αλέγκρι μετά την αποτυχία της στη Ρώμη.

Η μόνη πρωταθλήτρια Ιταλίας πριν τη Γιουβέντους που ξεκίνησε με δύο ήττες τη σεζόν ήταν η Μπολόνια πριν 74 χρόνια (1941-42) ενώ η τελευταία φορά που οι "μπιακονέρι" έχασαν δύο συνεχόμενα ματς για τη Serie A (τότε είχαν φτάσει τις τρεις σερί ήττες) ήταν τον Μάρτιο του 2011, πριν δηλαδή ξεκινήσει ο κύκλος των διαδοχικών σκουντέτι.

Τα μαύρα ρεκόρ της Γιουβέντους κόντρα στη Ρόμα

Ο Στσέσνι έκανε την απόκρουση του αγώνα στις καθυστερήσεις του ντέρμπι στην κεφαλιά του Πογκμπά και κράτησε την πολύτιμη νίκη για τη Ρόμα

Στο τέλος εκείνης της σεζόν ήταν μάλιστα η τελευταία φορά που η Γιουβέντους βρισκόταν στο -6 από την Ίντερ (όπως και τώρα, με την ομάδα του Μαντσίνι να έχει κάνει το "2 στα 2") ενώ η τελευταία φορά που η ομάδα του Τορίνου είχε μόνο ένα σουτ στα πρώτα 45 λεπτά ενός αγώνα (όπως με τη Ρόμα) καταγράφεται τη σεζόν 2004-05.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η Ρόμα κατάφερε να πάρει τη νίκη παρά την ευνοϊκότατη παράδοση που συνόδευε τη Γιουβέντους στο "Olimpico" την τελευταία δεκαετία, όπου μετρούσε μέχρι πρότινος 6 νίκες-3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Ρόμα - Γιουβέντους 2-1

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ