ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Πώς η Γιουβέντους έχασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2002

Πώς η Γιουβέντους έχασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2002
© REAL MADRID VIA GETTY IMAGES

Ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Γιουβέντους, Τζάνι Ντι Μάρτζιο παραχώρησε συνέντευξη στην "Marca" κι αποκάλυψε πώς οι "μπιανκονέρι" έχασαν μέσα απ' τα χέρια τους τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2002.

Το καλοκαίρι του 2003, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εντυπωσιάστηκε απ' τις ικανότητες του νεαρού Κριστιάνο Ρονάλντο, κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ζήτησε επιτακτικά την απόκτησή του.

Ο Πορτογάλος επιθετικός έγινε κάτοικος Μάντσεστερ και στη συνέχεια μετατράπηκε σε έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Παρ' όλα αυτά, η πορεία του θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αν ένα χρόνο νωρίτερα ο Μαρσέλο Σάλας δεν απαντούσε αρνητικά στην πρόταση των διοικούντων τη "Γιούβε" να δοθεί ως αντάλλαγμα στην Σπόρτινγκ για χάρη του 17χρονου -τότε- Ρονάλντο.

Αυτό αποκάλυψε ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Γιουβέντους, Τζάνι Ντι Μάρτζιο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα "Marca".

"Όταν εργαζόμουν στη Γιουβέντους, μίλησα με τους υπεύθυνους της ομάδας και τους είπα πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα να γίνει ένας εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως, προφανώς πίσω απ' τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Διαπραγματεύτηκα με την Σπόρτινγκ και πήγα τον Κριστιάνο στο Τορίνο το 2002 για να υπογράψει στη Γιουβέντους.

Όμως, ο Μαρσέλο Σάλας δεν δέχθηκε να δοθεί στην Σπόρτινγκ ως αντάλλαγμα. Για μερικά εκατομμύρια ευρώ, ο Σάλας αρνήθηκε να πάει και λίγο καιρό αργότερα ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Ρίβερ Πλέιτ. Έτσι η Γιουβέντους έχασε τον Ρονάλντο. Ο Ζόρζε Μέντες (σ.σ. μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο) γνωρίζει πολύ καλά τη συγκεκριμένη ιστορία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός παράγοντας.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ