ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Πογκμπά, ο πληρέστερος στον κόσμο

Πογκμπά, ο πληρέστερος στον κόσμο
© AP

Ο Πολ Πογκμπά δηλώνει πως δεν αξίζει ούτε ένα ευρώ, οι πλούσιοι σύλλογοι τον θέλουν και πληρώνουν πολλά. Η Γιουβέντους δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει, όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο Μαρότα

Το 2012 η Γιουβέντους απέκτησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Πολ Πογκμπά έναντι 1.000.000 ευρώ! Φαντάζει αστείο, είναι για γέλια αλλά και για κλάματα.

Για πολλούς είναι ήδη ο καλύτερος μέσος, ο πληρέστερος, στον πλανήτη. Ο ίδιος θέλει να δείχνει πως είναι προσγειωμένος και μάλιστα μετά τη νίκη της Γιουβέντους με 4-0 επί της Βερόνα το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε: "Αξίζω 0 ευρώ. Δεν αξίζω τίποτα αν δεν δουλεύω στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι".

Όταν ρωτήθηκε για το αν κάποτε μπορεί να κερδίσει την Χρυσή Μπάλα, απάντησε: "Πρέπει να κάνω περισσότερα να γίνω πρωταθλητής σαν τον Πίρλο, τον Μπουφόν και τον Κιελίνι. Θέλω να γίνω από τους καλύτερους στον κόσμο και πρέπει να κάνω τα πάντα για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Ελπίζω στο μέλλον να κερδίσω την Χρυσή Μπάλα, αλλά έχω πολύ δουλειά για αυτό".

Κανείς άλλος στον κόσμο

Με Πίρλο, Βιντάλ και Μαρκίζιο στο κέντρο ο Πογκμπά απλά αποτελούσε εναλλακτική λύση στην Γιουβέντους. Για πρώτη φορά βασικός κόντρα στην Μπολόνια πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε το άλλο, με την "Messaggero" να γράφει την άλλη μέρα: "Ο Πογκμπά νίκησε την Μπολόνια με 2-1".

Κρατήστε την δήλωση που έκανε κάποτε ο Φάμπιο Καπέλο: "Δεν υπάρχουν άλλοι μέσοι που να μπορούν να συνδυάσουν αυτήν την ικανότητα για αλλαγή ρυθμού με το επίπεδο της τεχνικής του. Ξέρει να αμύνεται, πιέζει τους αντιπάλους και μπορεί να σουτάρει. Ο Πογκμπά είναι ο μόνος παίκτης που πραγματικά έχει τα πάντα στο παιχνίδι του".

Πλέον, είναι βασικός στην "γηραιά κυρία" και στην εθνική Γαλλίας, παίζει σε μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά μάλλον σύντομα θα πάει σε άλλη, πιο πλούσια.

Paul Pogba (France)
Paul Pogba (France) N. LE GOUIC / FEP / PANORAMIC

Μαρότα: "Θα κάνουμε τα πάντα, αλλά..."

Ο Πολ Πογκμπά έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 και ο Γενικός Διευθυντής της Γιουβέντους, Τζουζέπε Μαρότα, παραδέχεται ουσιαστικά πως δεν θα είναι εύκολο να τον κρατήσει στον σύλλογο.

"Θα κάνουμε τα πάντα, όσο μας επιτρέπουν οι δυνατότητές μας, για κρατήσουμε τον Πογκμπά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ιταλία είναι μία χώρα σε μεταβατικό στάδιο", εξηγεί ο Μαρότα.

"Το πρόβλημα είναι πως έρχονται προτάσεις και του προσφέρουν μισθό τον οποίο εμείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε, λόγω της οικονομικής μας κατάστασης".

"Για την ώρα, δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε πως σίγουρα θα φύγει από την Γιουβέντους για μία άλλη ομάδα, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό πως δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε με τους μισθούς που δίνουν αλλού. Έχουμε τα όριά μας".

Πογκμπά, ο πληρέστερος στον κόσμο

Παρί, Σίτι, Τσέλσι και Ρεάλ

Η Παρί Σεν-Ζερμέν θέλει τον Πογκμπά για ηγέτη της, μαζί με τον Ματουιντί να συνθέσουν στο κέντρο ένα ακούραστο δίδυμο, γαλλικό δίδυμο, που θα οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Αν το κάνει αυτό η PSG και πάρει και το άλλο καυτό όνομα της χώρας, τον Αλεξάντρ Λακαζέτ, τότε ο φίλαθλοι θα είναι ευτυχισμένοι, καθώς, άλλο να παίρνεις μεγάλους παίκτες και άλλο να παίρνεις μεγάλος Γάλλους παίκτες.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν να δίνει στην Γιουβέντους τους Έντινσον Καβάνι και Μάρκο Βεράτι, παίκτες που ξέρουν την ιταλική πραγματικότητα και το deal φαντάζει ιδανικό για την "Γιούβε".

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει σκοπό να κάνει ρεκόρ δαπάνης, να δώσει πάνω από 50.000.000 ευρώ για να πάρει τον Πογκμπά, τον ιδανικό αντικαταστάτη του Γιαγιά Τουρέ.

Τον θέλουν και άλλες πλούσιες ομάδες της Ευρώπης, όπως η Τσέλσι και η Ρεάλ. Είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι το μεγάλο μεταγραφικό σήριαλ να έχει πρωταγωνιστή τον Πογκμπά. Επίσης, τα 50.000.000 ευρώ που προαναφέραμε μάλλον είναι λίγα, ίσως χρειαστούν και τα διπλάσια.

Μετά το ματς με την Βερόνα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ρωτήθηκε για το αν μπορεί στο μέλλον ο Πογκμπά να κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα και ανέφερε: "Είναι νέος, αλλά τον αντιμετωπίζουμε σαν βετεράνο. Νομίζω πως για να κατακτήσεις Χρυσή Μπάλα πρέπει να πάρεις ένα Champions League, EURO ή Μουντιάλ, αλλά έχει τις δυνατότητες να φτάσει εκεί".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ