ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Οι τρεις εξοργισμένοι και "φευγάτοι" της Γιουβέντους

Οι τρεις εξοργισμένοι και "φευγάτοι" της Γιουβέντους
Λίχτσταϊνερ-Νέτο-Μάντζουκιτς-Γιουβέντους

Η Γιουβέντους έχει βάλει τις βάσεις για ακόμα μία επιτυχημένη σεζόν, ωστόσο οι εκνευρισμένοι Μάριο Μάντζουκιτς, Στέφαν Λίχτσταϊνερ και Νέτο δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία στο Τορίνο και έχουν τους λόγους τους.

Η Γιουβέντους οδεύει ολοταχώς για το έκτο σερί πρωτάθλημα, ενώ η καλοκαιρινή ενίσχυση του ρόστερ τη χρίζει τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Όλα μοιάζουν ευχάριστα στο Βινόβο, ωστόσο τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν. Και για -τουλάχιστον- τρεις ποδοσφαιριστές, μόνο ευχάριστη δεν είναι η παρουσία τους στον σύλλογο...

Μάριο Μάντζουκιτς, Νέτο και Στέφαν Λίχτσταϊνερ έχουν εκφράσει με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά τους από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν στη "γηραιά κυρία". Ο περιορισμένος έως ανύπαρκτος χρόνος συμμετοχής τους έχει επιφέρει σύννεφα στη σχέση με τον σύλλογο. Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της, ωστόσο η κατάληξη είναι ίδια: και οι τρεις είναι εξοργισμένοι και οι τρεις επιθυμούν να αποχωρήσουν.

Οι τρεις εξοργισμένοι και "φευγάτοι" της Γιουβέντους

ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ, Ο ΠΛΕΟΝΑΖΩΝ

Ο Κροάτης επιθετικός φαίνεται πως το έχει η μοίρα του να αγοράζεται από ομάδες και στη συνέχεια να περισσεύει στο ρόστερ. Το καλοκαίρι του 2012 αποκτήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά δύο χρόνια αργότερα ο Πεπ Γκουαρδιόλα άδραξε την ευκαιρία να υπογράψει ως ελεύθερο τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και όπως ήταν φυσιολογικό, ο Μάντζουκιτς πέρασε σε δεύτερο ρόλο.

Τον αγόρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης ως αντικαταστάτη του Ντιέγκο Κόστα, αλλά το καλοκαίρι του 2015 τον άφησε να φύγει για να πάρει τους Τζάκσον Μαρτίνες, Άνχελ Κορέα και Λουσιάνο Βιέτο. Η Γιουβέντους του προσέφερε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια. έναν χρόνο μετά, κατέβαλε 94.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο 30χρονος Κροάτης δεν είναι δυνατό να πάρει τη θέση ούτε του Αργεντινού ούτε του Πάουλο Ντιμπάλα στην επίθεση των "μπιανκονέρι". Και φυσικά γκρινιάζει...

Ο διεθνής άσος σημείωσε χατ τρικ κόντρα στο Κόσοβο και το νικητήριο γκολ στη Φινλανδία στις αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Δεν αισθάνεται κατώτερος από τον ανταγωνισμό, ωστόσο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν συμφωνεί και όταν ο Ιγκουαΐν άρχισε να βρίσκει τη φυσική κατάστασή του, άφησε στον πάγκο τον Κροάτη. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον Ιταλό, αφού ο Αργεντινός σε εννιά συμμετοχές έχει επτά γκολ, ενώ ο Μάντζουκιτς σε επτά δεν έχει κάνει σεφτέ ακόμα. Ως εκ τούτου, έχει αρχίσει να κοιτάει προς την Παρί Σεν Ζερμέν και προς τους κινεζικούς συλλόγους που δείχνουν ένα πρώτο ενδιαφέρον...

Οι τρεις εξοργισμένοι και "φευγάτοι" της Γιουβέντους

ΝΕΤΟ, Ο ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ

Η μεταγραφή του Νέτο από τη Φιορεντίνα στη Γιουβέντους τάραξε τα νερά το καλοκαίρι του 2015, αφού η μεταγραφή του Ρομπέρτο Μπάτζιο το 1990 δεν... επιτρέπει ειρήνη σε όποιον ακολουθεί αυτό το δρομολόγιο. Ο βασικός τερματοφύλακας των "βιόλα" προοριζόταν ως διάδοχος του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όταν ο αρχηγός της Γιουβέντους κρεμούσε τα "γάντια" του.

Αυτό θα αργήσει να συμβεί, όπως αποδεικνύεται από τις εμφανίσεις του 38χρονου Ιταλού, ωστόσο ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ήταν διατεθειμένος να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2018, όταν κατά δήλωσή του ο Μπουφόν θα τα παρατήσει.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, όμως, Μπέπε Μαρότα, δεν είναι διατεθειμένος να επιμείνει στον Νέτο. Προ ημερών υποστήριξε ότι αναζητάει στην αγορά τον διάδοχο του Μπουφόν, αψηφώντας την ύπαρξη του Νέτο στο ρόστερ, που προοριζόταν ακριβώς γι' αυτόν τον σκοπό.

"Εάν αυτό πιστεύει η Γιουβέντους, τότε πρέπει να βρούμε λύση", αποκρίθηκε ο ατζέντης του Νέτο, Στέφανο Καστάνια. Η Γιουβέντους απέρριψε αρκετές προτάσεις το καλοκαίρι για τον Νέτο, ωστόσο τώρα ο ποδοσφαιριστής δύσκολα θα δεχθεί να παραμείνει ως νο3 στην ιεραρχία.

Οι τρεις εξοργισμένοι και "φευγάτοι" της Γιουβέντους

ΣΤΕΦΑΝ ΛΙΧΤΣΤΑΪΝΕΡ, Ο ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Ο Ελβετός δεξιός μπακ είναι ο αδιαμφισβήτητος κάτοχος της θέσης στα πέντε χρόνια τίτλων. Ακόμα και η έλευση του Μαουρίσιο Ίσλα δεν τον επηρεάσε, αφού ο Χιλιανός, όση φόρα είχε στην Ουντινέζε, τόσο άτυχος στάθηκε με έναν σοβαρό τραυματισμό από τον οποίο δεν επανήλθε ποτέ.

Το καλοκαίρι, η "γηραιά κυρία" δεν έχασε την ευκαιρία να υπογράψει ίσως τον κορυφαίο δεξιό μπακ του κόσμου, Ντάνι Άλβες, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο του φουλ μπακ που υπηρετείται καλύτερα στο 3-5-2 της Γιουβέντους. Έκανε τη θέση δική του, δικαίωσε τις προσδοκίες και φυσικά άφησε... ξεκρέμαστο τον Λίχτσταϊνερ.

Ο 32χρονος ζήτησε να φύγει, η Ίντερ κινήθηκε γι' αυτόν, αλλά οι "μπιανκονέρι" εμπόδισαν τη μεταγραφή, αφού δεν ήθελαν να δώσουν έναν τόσο σημαντικό παίκτη σε άμεσο ανταγωνιστή. Ο ατζέντης Στέφανο Παστορέλο, ο οποίος στο παρελθόν έχει συηνεργαστεί με τον παίκτη και τον αδερφό του που είναι και ατζέντης του, δήλωσε ότι "γνωρίζοντας τον Στέφαν, δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι".

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2017 και η Γιουβέντους αναζητά αγοραστή από το εξωτερικό Η Μπαρτσελόνα φέρεται να έχει επιδείξει ένα ενδιαφέρον, αφού αντικατέστησε (με απόλυτη επιτυχία είναι η αλήθεια) τον Άλβες με τον κεντρικό μέσο, τον Σέρτζι Ρομπέρτο, ωστόσο δεν διαθέτει μπακ απ, αφού δάνεισε τον Ντόουγκλας Περέιρα και ο Αλεΐτς Βιδάλ ζήτησε να φύγει. Επιπλέον, σύλλογοι από τη Bundesliga και την Premier League εξετάζουν την περίπτωσή του κι έτσι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει κι αυτός από τη Γιουβέντους.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ