ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο Ντελ Πιέρο είπε "αντίο" στη Γιουβέντους

Ο Ντελ Πιέρο είπε "αντίο" στη Γιουβέντους

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο παρομοίασε την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους μετά τις 30 Ιουνίου με το να αφήνει για 2η φορά το σπίτι του αλλά και να παίζει... videogame! Τι είπε για τη νέα του ομάδα αλλά και τα παιδικά του όνειρα.

Λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου του με τον τίτλο "Giochiamo ancora" ("Παίζουμε ακόμα") που θα γίνει στις 24 Απριλίου, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο απέδειξε πως ο τίτλος αυτός δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Vanity Fair" παραδέχτηκε πως διανύει τους τελευταίους μήνες της 19χρονης καριέρας του στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους αλλά θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο σε άλλη ομάδα, ενώ δεν έκρυψε ότι η αλλαγή αυτή είναι κάτι που τον... τρομάζει!

"Είναι η πιο πολύπλοκη σεζόν της καριέρας μου επειδή με έβαλε απέναντι σε μία πραγματικότητα που δεν είχα ποτέ γνωρίσει. Η πραγματικότητα που με ήθελε να αγωνίζομαι ελάχιστα ή καθόλου.

Ουδείς πιστεύει ότι αξίζει να είναι εκτός ενδεκάδας, εγώ πάντα πίστευα ότι αν παίζει κάποιος σημαίνει ότι το αξίζει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καταθέτεις τα όπλα και σταματάς να μάχεσαι για να πάρεις φανέλα βασικού.

Ο Ανιέλι ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν στη Γιούβε. Με αιφνιδίασε. Όμως ένας αρχηγός δεν πρέπει να ξεχνάει ποτέ τις υποχρεώσεις του και αυτό που αντιπροσωπεύει.

Η Γιουβέντους έχει την ύψιστη υποχρέωση να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ιταλίας. Δεν έχουμε ανάγκη από πολεμικές που δεν ήταν άλλωστε ποτέ κομμάτι της καριέρας μου", τόνισε ο "Πιντουρίκιο" και πρόσθεσε:

"Από τις 30 Ιουνίου και μετά δεν δεσμεύομαι με συμβόλαιο. Δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου, είναι μία τεράστια αλλαγή για μένα και με τρομάζει λίγο, είναι σαν να φεύγεις από το σπίτι σου για δεύτερη φορά.

Όμως το αντιμετωπίζω όπως τα βιντεοπαιχνίδια που μου άρεσαν από μικρό παιδί. Υπάρχει ένα νέο επίπεδο για να ξεπεράσεις. Πάντως δεν σκοπεύω να σταματήσω, όχι ακόμα. Το πάθος μου για το παιχνίδι είναι ακόμα πολύ έντονο".

Όσο για τα ποια ήταν τα παιδικά όνειρα του Ντελ Πιέρο, ο ζωντανός θρύλος της Γιουβέντους συγκίνησε γυρίζοντας το ρολόι αρκετά χρόνια πίσω.

"Θυμάμαι ένα θέμα που μας είχαν βάλει στο δημοτικό. Ο τίτλος ήταν "Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;". Τότε δεν είχα το κουράγιο να γράψω "ποδοσφαιριστής". Ντρεπόμουν για το όνειρό μου επειδή δεν μου φαινόταν ως ένα πραγματικό επάγγελμα.

Έγραψα ότι θα γινόμουν ηλεκτρολόγος όπως ο πατέρας μου Τζίνο, ή φορτηγατζής ή μάγειρας. Σήμερα, σε αυτή την ερώτηση, μπορώ να απαντήσω ότι δεν έχουν τελειώσει τα παιχνίδια μου.

Έχω τό παραπονο ότι ο πατέρας μου δεν γνώρισε ποτέ τα παιδιά μου και τη στενοχώρια ότι δεν του είπα "σε αγαπώ" για ακόμα μία φορά. Ο θάνατός του ήταν ο μεγαλύτερος πόνος στη ζωή μου.

Στην οικογένεια δεν ήμασταν φτωχοί αλλά έπρεπε να κάνουμε οικονομία. Τώρα είμαι ένα από εκείνα τα παιδιά που μπορώ να αγοράσω όλα τα παιχνίδια που θέλει, όμως το αγαπημένο μου είναι η μπάλα.

Εάν θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στη Γιουβέντους; Ήταν εκείνη που ονειρευόμουν. Εκείνα τα 20 χρόνια ήταν πλούσια σε συγκινήσεις με σκληρές και εκπληκτικές στιγμές".

Διαβάστε και για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Ντελ Πιέρο για τελευταία φορά με τη φανέλα της Γιουβέντους στην Αυστραλία.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ