ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Κόντε: "Το ντέρμπι δεν μοιάζει με τα άλλα ματς"

Κόντε: "Το ντέρμπι δεν μοιάζει με τα άλλα ματς"

Πρωτάθλημα της... πείνας χαρακτήρισε το δεύτερο σερί που έρχεται για τη Γιουβέντους ο Αντόνιο Κόντε, ο οποίος μίλησε για την σημασία του αγώνα με την Τορίνο αλλά και το 4-0 της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα που δεν ήταν αρκετό για να τον παρηγορήσει.

"Το ντέρμπι είναι πάντα σημαντικό, ειδικά μεταξύ δύο ομάδων που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο που στηρίζεται στην κατοχή και στις εμπνεύσεις", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της Γιουβέντους, παραμονή του "Derby della mole" με την Τορίνο, και συνέχισε:

"Είναι ξεχωριστά γεγονότα και θυμάμαι δύο ματς, όταν πήραμε το πρωτάθλημα και όταν υποβιβάστηκε η Τόρο, όπου χάσαμε και στις δύο περιπτώσεις. Αυτό αποδεικνύει πως δεν μετράει το τι ισχύει στα χαρτιά.

Το ντέρμπι δεν μοιάζει σαν τα άλλα παιχνίδια και η αντιπαλότητα είναι υπέροχο πράγμα, το να έχεις δύο ομάδες από την ίδια πόλη στην κορυφαία κατηγορία.

Είναι όμορφο να ξαναβλέπεις δυνατή την Τορίνο, παρότι ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει πως ακόμα παλεύει για την παραμονή της.

Σε τέτοια παιχνίδια η αποφασιστικότητα μετράει όσο και η τακτική. Φυσικά και ελπίζω η Γιουβέντους και η Τορίνο να πετύχουν αμφότερες τους φετινούς στόχους της.

Εάν θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που η Γιουβέντους κατακτήσει το σκουντέτο την Κυριακή (σ.σ πρέπει να νικήσει την Τορίνο και την ίδια ώρα να μην νικήσει η Νάπολι την Πεσκάρα);

Κόντε: "Το ντέρμπι δεν μοιάζει με τα άλλα ματς"

Και μόνο που το σκεφτόμαστε αυτό θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Επιπλέον, σε όποιο γήπεδο και αν πάμε δεχόμαστε προσβολές ενώ εκτοξεύονται αντικείμενα εις βάρος μας.

Εδώ και χρόνια έχω σπίτι στο Τορίνο και θεωρώ πλέον τον εαυτό μου υιοθετήμενο Τορινέζο. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για την Τορίνο και τους οπαδούς της".

Ερωτηθείς για την γεύση που θα αφήσει στη Γιουβέντους το διαφαινόμενο 2ο σερί πρωτάθλημα, ο Κόντε απάντησε: "Είναι κάτι το εκπληκτικό αφού δεν είναι εύκολο να επαναλάβεις μία επιτυχία στην Ιταλία, ειδικά αν ξεκινάς με την ταμπέλα του φαβορί.

Εάν έρθει ο τίτλος, θα είναι ο τίτλος της αγριάδας, της πείνας, της αποφασιστικότητας και της συνέπειας. Όλα αυτά τα στοιχεία δείξαμε ότι τα έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες".

Κόντε: "Το ντέρμπι δεν μοιάζει με τα άλλα ματς"

Τέλος, ο τεχνικός ηγέτης των "μπιανκονέρι" έκανε αναφορά και στο 4-0 της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, που κατά ένα τεράστιο ποσοστό στέλνει τους Βαυαρούς στον τελικό της διοργάνωσης:

"Οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν τη δύναμή τους με τη Μπαρτσελόνα. Το παιχνίδι πάντως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί παρηγοριά για μας. Θα πρέπει να βάζουμε υψηλούς στόχους, επειδή είμαστε Γιουβέντους".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ