ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Κοιτάζει Παπασταθόπουλο η Γιουβέντους

Dortmund's Sokratis reacts during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and SC Freiburg in Dortmund, Germany, Saturday, Jan. 27, 2018.  (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's Sokratis reacts during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and SC Freiburg in Dortmund, Germany, Saturday, Jan. 27, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Σύμφωνα με την "Gazzetta dello Sport", η Γιουβέντους αναζητά έναν κεντρικό αμυντικό ενόψει της νέας σεζόν, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα της.

Ο επικείμενος αποκλεισμός της Γιουβέντους απ' το Champions League αναμένεται να φέρει εξελίξεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. H εικόνα των "μπιανκονέρι" στη βαριά ήττα με 3-0 απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τορίνο προκάλεσε έντονη απογοήτευση τόσο στους φιλάθλους όσο και στους διοικούντες την ομάδα, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν δραστικά μέτρα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το τέλος μίας εποχής, αφού αρκετές απ' τις παλιοσειρές της ομάδας είτε θα αποτελέσουν παρελθόν ή θα έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της " Gazzetta dello Sport", ο Τζανλουίτζι Μπουφόν θα αποσυρθεί απ' τη δράση, με τον Βόιτσεχ Στσέσνι να προορίζεται για Νο.1 απ' την επόμενη χρονιά, ενώ στους ανθρώπους της "Γιούβε" αρέσει ως Φεντερίκο Μαρκέτι της Λάτσιο για μπακ απ του Πολωνού.

Όσον αφορά στην αμυντική γραμμή, τόσο ο Αντρέα Μπαρτζάλι όσο κι ο Τζόρτζιο Κιελίνι θα παραμείνουν στην ομάδα, αλλά ειδικά ο πρώτος δεν θα αποτελεί πρώτη επιλογή για τα μετόπισθεν, καθώς ο Ντανιέλε Ρουγκάνι είναι δεδομένο πως θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες, ενώ με... φόρα έρχεται και ο Ματία Καλντάρα που αγωνίζεται ως δανεικός στην Αταλάντα και πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν.

Ωστόσο, εκτός απ' τους προαναφερθέντες, οι ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας έχουν βάλει στο στόχαστρο και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Ο Έλληνας στόπερ διανύει το 29ο έτος της ηλικίας του, διαθέτει εμπειρία απ' το υψηλότερο επίπεδο, ενώ το συμβόλαιό του με την Ντόρτμουντ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, το οποίο σημαίνει πως τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανηθούν για χάρη του δεν θα είναι πολλά.

Ο ίδιος δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη Serie A με τη φανέλα των Τζένοα και Μίλαν. Παρ' όλα αυτά, η "Γιούβε" δεν τρέχει μόνη της, καθώς ενδιαφέρον για τον (υπ)αρχηγό της Εθνικής έχουν εκφράσει και αγγλικές ομάδες.

Την εφετινή σεζόν ο Σωκράτης μετράει τρία γκολ σε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Ντόρτμουντ, ενώ συνολικά έχει 10 γκολ και δύο ασίστ σε 193 συμμετοχές με τους Βεστφαλούς, αποτελώντας τον στυλοβάτη της άμυνας.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ