ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Έχεις Κεντίρα; Δεν χάνεις ματς!

Έχεις Κεντίρα; Δεν χάνεις ματς!

Ο Σάμι Κεντίρα όχι μόνο σκόραρε και στα δύο πρώτα ματς της Serie A αλλά συνεχίζει μία τρομερή παράδοση που θέλει την Γιουβέντους να έχει σχεδόν 100% νίκες όταν βρίσκεται εκείνος στη σύνθεσή της!

Πέρυσι αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών που δεν του επέτρεψαν να φτάσει στο απόλυτο της απόδοσής του όμως φέτος ο Μάσιμο Αλέγκρι μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να τον πάρει από την Ρεάλ και να ποντάρει πάνω του για την οργάνωση της μεσαίας γραμμής της Γιουβέντους.

Ο Γερμανός διεθνής άσος είχε εξαιρετική παρουσία και στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Serie A και συνόδευσε τις καλές του εμφανίσεις με κρίσιμα γκολ: στην πρεμιέρα άνοιξε το δρόμο για τη νίκη απέναντι στην Φιορεντίνα (έκανε το 1-0) ενώ το βράδυ του Σαββάτου (27/8) πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στην Λάτσιο στη Ρώμη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα δύο ματς που "μιλάνε" για τη σημασία της παρουσίας του Κεντίρα στην ενδεκάδα των πρωταθλητών Ιταλίας αλλά και ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τον συνοδεύει όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό της "βέκια σινιόρα".

Έχεις Κεντίρα; Δεν χάνεις ματς!

Συγκεκριμένα, στα 22 ματς που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Γιουβέντους μέχρι στιγμής, οι Τορινέζοι έχουν πάρει 21 νίκες ενώ τη μοναδική φορά που δεν έφυγαν νικητές ήταν στο περυσινό 0-0 με την Ίντερ στο "Meazza".

Σε αυτά τα 22 ματς επιπλέον η ομάδα του Αλέγκρι έχει δεχτεί μόλις 10 τέρματα ενώ στα έξι τελευταία παιχνίδια του στη Serie A ο Γερμανός έχει συμμετοχή σε πέντε γκολ (4 τέρματα και 1 ασίστ), στοιχεία που φανερώνουν πως έχει σημαντική συνεισφορά τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι απέναντι στην Λάτσιο (στα τελευταία 24 ματς των δύο ομάδων η Γιουβέντους μετράει 18 νίκες και 6 ισοπαλίες!), ο Κεντίρα είχε δίπλα του στον άξονα τους Λεμινά και Ασαμόα, με τον Αλέγκρι να "δίνει ανάσες" σε δύο θεωρητικά βασικά στελέχη της ομάδας του, τους Πιάνιτς και Μαρκίζιο.

Λάτσιο - Γιουβέντους 0-1

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ