ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

"Έσβησε" ένα από τα αστέρια της Γιουβέντους

"Έσβησε" ένα από τα αστέρια της Γιουβέντους

Μία από τις πλέον ιστορικές μορφές της Γιουβέντους, ο άλλοτε γκολκίπερ της Λουτσίντιο Σεντιμέντι, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών.

Όπως ανακοίνωσε η Γιουβέντους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ο Λουτσίντιο Σεντιμέντι, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστιά των "μπιανκονέρι" από το 1942 μέχρι το 1949, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Γεννημένος στη Μόντενα, ήταν ο τέταρτος από πέντε αδέρφια που ήταν όλοι τους ποδοσφαιριστές, ενώ μετά τη Γιουβέντους φόρεσε τη φανέλα των Λάτσιο, Βιτσέντσα, Τσενίζια και Ταλμόντε Τορίνο.

Ο επονομαζόμενος "Sentimenti IV" σκόραρε πέντε φορές με πέναλτι στη Serie A, ενώ επίσης φόρεσε 9 φορές τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας και ήταν βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους τη σεζόν 1970-71.

"Ήταν ένας από τους πιο αξέχαστους πρωταθλητές που έχουν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της η Γιουβέντους, η οποία σημειώνεται πως έχει δώσει το όνομά του σε μία από τις θύρες του "Juventus Stadium".

Στο κυριακάτικο "Derby della Mole" κόντρα στην Τορίνο, οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη πένθους για την απώλεια του Σεντιμέντι.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ