ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Έγραψε ιστορία ο Μπουφόν

Έγραψε ιστορία ο Μπουφόν

Ακόμη ένα ρεκόρ κατέρριψε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, μιας κι έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής για τη Γιουβέντους στη Serie A (PHOTO & VIDEO).

Ξεχωριστό ήταν το χθεσινό (19/3) ματς της Γιουβέντους με αντίπαλο τη Σαμπντόρια (1-0) για τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, μιας κι έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στη Serie A για τη "Γηραιά Κυρία".

Για την ακρίβεια, ο Ιταλός κίπερ συμπλήρωσε 39.706 λεπτά συμμετοχής, φτάνοντας έτσι στην κορυφή της εν λόγω λίστας. Μάλιστα, άφησε στη δεύτερη θέση τον Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι, ο οποίος σταμάτησε στα 39.680 λεπτά.

Όπως ήταν λογικό, μετά το τέλος της αναμέτρησης προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι θα αγωνιστεί πολλά λεπτά ακόμα: "Εύχομαι να έχω ακόμα σημαντικά λεπτά στα πόδια, στο κεφάλι, στην καρδιά και στα χέρια μου. Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό που θα συμβεί, αλλά γνωρίζω ότι έχω στόχους πολύ κοντινούς για να κυνηγήσω".

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο 39χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε ντεμπούτο με τη φανέλα της Γιουβέντους στις 26 Αυγούστου 2001 στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Βενέτσια. Στο διάστημα των 15 ετών έχει καταγράψει 612 συμμετοχές, ενώ έχει κατακτήσει συνολικά 15 τίτλους με τη "Γηραιά Κυρία".

Photo Credits:AP Photo/Laurent Cipriani

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ