ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ανιέλι, ο πρόεδρος που απειλεί τον Μπερλουσκόνι!

Ανιέλι, ο πρόεδρος που απειλεί τον Μπερλουσκόνι!

Ο Αντρέα Ανιέλι ανέλαβε το τιμόνι της Γιουβέντους τον Μάιο του 2010 και από τότε έχει κάνει... επάγγελμα τη συλλογή τροπαίων. Διαβάστε για το απόλυτο ρεκόρ που κυνηγάει στον τελικό του Champions League κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Η Γιουβέντους πέρασε δύσκολες στιγμές από το 2006 μέχρι το 2011 και αυτό το πιστοποιεί το γεγονός ότι χρειάστηκε να αγωνιστεί για μία σεζόν στη Serie B (για πρώτη φορά στην ιστορία της) ενώ για δύο διαδοχικές σεζόν (2010, 2011) έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθώς τερμάτισε και τις δύο φορές στην 7η θέση.

Η... αποζημίωση όμως για όλες τις αντιξοότητες που συνάντησε στο διάβα της δεν άργησε να έρθει και ο άνθρωπος που φρόντισε να ξαναβάλει το ασπρόμαυρο τρένο στο δρόμο των επιτυχιών δεν ήταν άλλος από τον Αντρέα Ανιέλι.

Ανιέλι, ο πρόεδρος που απειλεί τον Μπερλουσκόνι!

Ο 39χρονος Ιταλός επιχειρηματίας και μέλος της διάσημης οικογένειας Ανιέλι η οποιά διαφεντεύει τις τύχες της "βέκια σινιόρα" εδώ και σχεδόν 100 χρόνια ανέλαβε καθήκοντα προέδρου τον Μάιο του 2010 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να σηκώνει τρόπαια.

Το εντυπωσιακό είναι πως σε αυτά τα πέντε χρόνια παρουσίας του στους Τορινέζους μετράει ήδη 7 τρόπαια (4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 2 Σούπερ Καπ) και μπορεί να υπερηφανεύεται πως τα έχει πάει καλύτερα σε σύγκριση με τους δύο πιο επιτυχημένους προέδρους στην ιστορία της "βέκια σινιόρα".

Italian president of Juventus, Andrea Agnelli, celebrates the Scudetto, the Italian Serie A trophy, during the ceremony at the end of the Italian Serie A soccer match Juventus FC vs Cagliari Calcio at Juventus Stadium in Turin, Italy, 11 May 2013.
ANSA/DI MARCO
Italian president of Juventus, Andrea Agnelli, celebrates the Scudetto, the Italian Serie A trophy, during the ceremony at the end of the Italian Serie A soccer match Juventus FC vs Cagliari Calcio at Juventus Stadium in Turin, Italy, 11 May 2013. ANSA/DI MARCO ANSA

Ο Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι είχε συνολικό απολογισμό 16 τροπαίων στη θητεία του όμως στα πρώτα πέντε χρόνια είχε να επιδείξει μόνο 3 πρωταθλήματα ενώ ο Βιτόριο Καϊσότι των 17 τροπαίων πήρε μόνο 1 πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο στην πρώτη του πενταετία.

Ουσιαστικά μόνο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καλύτερα αποτελέσματα στην πρώτη πενταετία με 2 Champions League, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα και 1 πρωτάθλημα (7 τρόπαια σύνολο), όμως εάν το τρόπαιο του Champions League καταλήξει στις 6 Μάη σε ιταλικά χέρια ο Αντρέα Ανιέλι θα είναι πλέον μόνος στην κορυφή...

Η σύγκριση των προέδρων στα πρώτα 5 χρόνια της θητείας τους

Ανιέλι, ο πρόεδρος που απειλεί τον Μπερλουσκόνι!
TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ