ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Πέσαμε ψυχολογικά μετά από το 2-1"

Juventus head coach Massimiliano Allegri gestures after receiving the medal after the Champions League soccer final between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday, June 3, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Juventus head coach Massimiliano Allegri gestures after receiving the medal after the Champions League soccer final between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday, June 3, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στάθηκε στην ψυχολογική κατάρρευση μετά από το 2-1 και στη σπατάλη ενέργεια, αναζητώντας τα αίτια της ήττας της Γιουβέντους από τη Ρεάλ στον τελικό του Champions League.

Στην ψυχολογική πτώση των παικτών του απέδωσε την ήττα της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ με 4-1 ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε ότι η Ρεάλ έπαιξε καλά, ωστόσο οι "μπιανκονέρι" κατέρρευσαν στο 2ο ημίχρονο κι αυτό έκρινε τα πάντα.

"Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό που πέτυχαν τα παιδιά φέτος. Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το τρόπαιο και δεν τα καταφέραμε. Παίξαμε πολύ καλά στο 1ο ημίχρονο και δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας. Ο Πιάνιτς είχε πρόβλημα στο γόνατο. Η Ρεάλ άνοιξε το τέμπο και είχαμε δύσκολα 15 λεπτά. Δεχθήκαμε το γκολ με την κόντρα και μετά πέσαμε ψυχολογικά. Έπρεπε να αντιδράσουμε και να αμυνθούμε με νύχια και δόντια, αλλά αυτό είναι ακόμα ένα βήμα που πρέπει να κάνουμε στο μέλλον για να μάθουμε και να ωριμάσουμε".

"Ακόμα κι αν η Ρεάλ είχε πολύ καλό 2ο ημίχρονο και σπουδαίους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τον αγώνα σε κάθε στιγμή, αυτό το δεύτερο γκολ μας έριξε κάτω. Έπρεπε να αντιδράσουμε, αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με 'εάν' και 'όμως' και 'θα'. Η ζωή μας δίνει την ευκαιρία να προσπαθήσουμε ξανά τη νέα σεζόν, οπότε πρέπει ψύχραιμα να αναλύσουμε πού μπορούμε να βελτιωθούμε ως ομάδα, στο ποδόσφαιρό μας και στην ψυχολογία μας".

"Σπαταλήσαμε περισσότερη ενέργεια στο 1ο ημίχρονο από όση έπρεπε, επειδή ήμασταν πολύ βιαστικοί στην κατοχή και έπρεπε να επιδείξουμε μεγαλύτερη ψυχραιμία. Αυτό επίσης είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε και να βελτιώσουμε στο μέλλον".

"Είχαμε τις ευκαιρίες στο τέλος του 1ου μέρους να πάρουμε το προβάδισμα, αλλά για το 2ο μέρος δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Η Ρεάλ είχε εξαιρετική απόδοση. Ανέβασαν τον ρυθμό όσο εμείς πιέζαμε τη Ρεάλ στο 1ο μέρος. Στο 2ο δεν μπορούσαμε να παίξουμε και να βγούμε από την άμυνά μας, μας πίεζαν προς τα πίσω. Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να καταναλώσουμε την επιπλέον ενέργεια, να πιέσουμε σκληρά και να κρατήσουμε ανοιχτό το παιχνίδι, αφού γνωρίζουμε ότι η Ρεάλ αφήνει ευκαιρίες για να σκοράρεις κάθε φορά. Όμως δεχθήκαμε τρίτο γκολ και αυτό ήταν πραγματικά καταστροφικό".

"Αρχίζουμε τη νέα σεζόν αποφασισμένοι να κάνουμε ακόμα μία καλή πορεία στο Champions League, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να αυξήσουμε την ενέργειά μας και να επανέλθουμε, επειδή μπορούμε να μάθουμε από αυτό που έγινε απόψε και να βελτιωθούμε".

"Η ήττα λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο για να φτάσουμε στον τελικό ξανά και ελπίζω να τον κατακτήσουμε. Το ρόστερ έχει όλα όσα χρειάζονται για να το πετύχει αυτό, ο σύλλογος γνωρίζει πού πρέπει να διορθωθούμε και να προσαρμοστούμε. Είναι φυσιολογικό που αρχίσαμε τη σεζόν με ένα σύστημα και αλλάξαμε στα μέσα, οπότε σπανίως είχαμε ευκαιρία να ξεκουράσουμε συγκεκριμένους παίκτες και έπρεπε να αντέξουν για πολύ καιρό".

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ