ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Όταν έρχονται τα δύσκολα, υπάρχει ο Μπουφόν"

Juventus head coach Massimiliano Allegri gives instructions during the Champions League semifinal first leg soccer match between Monaco and Juventus at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Juventus head coach Massimiliano Allegri gives instructions during the Champions League semifinal first leg soccer match between Monaco and Juventus at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη της Γιουβέντους επί της Μονακό στο Πριγκιπάτο, ωστόσο δεν έκρυψε τα παράπονά του από ορισμένους παίκτες, εξαιρώντας φυσικά τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν δίστασε να επισημάνει ότι οι παίκτες του έκαναν λάθη απέναντι στη Μονακό και μίλησε ονομαστικά, ωστόσο συνολικά επιβράβευσε τη Γιουβέντους για τη νίκη της στο Πριγκιπάτο.

"Πρέπει να συγχαρούμε την ομάδα, επειδή δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η Μονακό έχει μεγάλη τεχνική. Κάναμε πολύ λίγα λάθη και ο Μπουφόν έκανε μία σπουδαία επέμβαση στο 0-0. Μόλις πήραμε προβάδισμα, υπήρχαν ορισμένες επικίνδυνες σέντρες όταν ο Ντάνι Άλβες αργούσε να βγει, μετά ο Αντρέα Μπαρτζάλι, αλλά γενικά θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Υπάρχει ακόμα το δεύτερο παιχνίδι και πρόκειται για ακόμα ένα σοβαρό παιχνίδι", δήλωσε αρχικά στο "Mediaset Premium".

Σε ερώτηση για την προτίμηση του Ντάνι Άλβες σε ρόλο δεξιού χαφ αντί του Χουάν Κουαδράδο, εξήγησε: "Είναι πολύ απλό. Με τον Σάμι Κεντίρα τιμωρημένο και τη Μονακό επικίνδυνη στην κόντρα, χρειαζόμουν έναν παίκτη που θα μπορούσε να κάνει περισσότερο προληπτικό μαρκάρισμα. Χρειαζόμουν επίσης κάποιον δυνατό στον αέρα σαν τον Μπαρτζάλι, ο οποίος είχε εξωπραγματική απόδοση, αφού ο Κλάουντιο Μαρκίζιο δεν είναι καλός στις κεφαλιές".

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κράτησε ανέπαφη την εστία του για ακόμα ένα 90λεπτο, με τη Γιουβέντους να φτάνει τα 621 σερί στο φετινό Champions League χωρίς να δεχθεί γκολ, με συνέπεια ο Αλέγκρι να δηλώνει: "Όταν έρχονται τα δύσκολα, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να στηριχθούμε στον Τζίτζι. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και όταν υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι, είναι πάντοτε έτοιμος".

Σχολιάζοντας το παιχνίδι και τα λάθη των παικτών του, υποστήριξε: "Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή αρχή. Μετά οι ποιοτικοί παίκτες της Μονακό μας προκάλεσαν προβλήματα και τρέχαμε πίσω από τον αντίπαλό μας πολλές φορές, ειδικά ο Μάριο Μάντζουκιτς, ενώ έπρεπε να κρατάμε τις θέσεις μας. Τα πήγαμε καλύτερα στο 2ο ημίχρονο, εκτός από όταν ο Ντάνι Άλβες ξέμεινε μπροστά λόγω της επιθυμίας του να πιέσει μπροστά και άφησε μία φάση δύο εναντίον του Μπαρτζάλι".

"Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα τεχνικά, αλλά σημειώσαμε ένα τέρμα στην αντεπίθεση, που είναι το ατού της Μονακό. Είναι μία δύσκολη ομάδα να την αντιμετωπίσεις, παίζουν με κάθετες γραμμές και χρειάζεται είτε να πασάρεις μπροστά είτε, εάν δεν το πετύχεις αυτό, να πασάρεις πίσω για να κρατήσεις την κατοχή. Τα παιδιά έχουν κάνει μία εξαιρετική σεζόν. Για να την κάνουμε ακόμα φανταστική, χρειάζεται να ηρεμήσουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι".

Όσο για τη βελτίωση δύο θερινών μεταγραφών, του Ντάνι Άλβες και του Μίραλεμ Πιάνιτς, στο δεύτερο μισό της σεζόν, είπε επιτακτικά: "Δεν υπάρχουνε μυστικά. Ήταν απλά θέμα προσαρμογής. Ο Ντάνι Άλβες είχε κάποιους τραυματισμούς, χρειαζόταν να γνωρίσει τους συμπαίκτες του, το περιβάλλον και τις τακτικές. Οι ασίστ του σήμερα για τα δύο γκολ ήταν εξαιρετικές".

"Είμαι πολύ εκνευρισμένος με τον Πιάνιτς, επειδή μπορεί να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους μέσους του κόσμου, αλλά κάθε φορά που έχει μια πάσα λάθος, συμπεριφέρεται σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Χρειάζεται να μείνει ψύχραιμος και να χαλαρώσει, επειδή η ικανότητά του έχει παρουσιαστεί μόνο σε ένα μέρος της".

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ