ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Μετά τον Μέσι και τον Ρονάλντο είναι ο Ντιμπάλα"

Αλέγκρι: "Μετά τον Μέσι και τον Ρονάλντο είναι ο Ντιμπάλα"

Ο Μάσιμο Αλέγκρι αποθέωσε τον Πάουλο Ντιμπάλα λέγοντας πως έχει... βλέμμα δολοφόνου ενώ δήλωσε ανυπόμονος για τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στη Μίλαν. Τι είπε για τη Νάπολι, τη ρεβάνς με τη Μπάγερν και τις φήμες για συμφωνία του με άλλη ομάδα.

Πέρυσι οδήγησε τη Γιουβέντους στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ιταλία και στον τελικό του Champions League ενώ φέτος εξακολουθεί να κρατάει τον πήχη, με τη Γιουβέντους να είναι πρωτοπόρος στη Serie A, να έχει κλείσει θέση στον τελικό του Coppa Italia και να ελπίζει ακόμα σε πρόκριση στους "8" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι μίλησε για όλους αυτούς τους φετινούς στόχους σε συνέντευξή του στην "Corriere dello Sport" αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς έπλεξε το εγκώμιο του Ντιμπάλα, έβγαλε το καπέλο στη δουλειά που κάνει ο Σάρι στη Νάπολι ενώ μίλησε επίσης για τις φήμες περί αποχώρησής του από τη "βέκια σινιόρα" αλλά και τον Φραντσέσκο Τότι.

Διαβάστε τις κυριότερες δηλώσεις του στην Corriere dello Sport:

Για την πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia εις βάρος της Ίντερ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, τη Μίλαν: "Ήταν μία θετική βραδιά. Χάσαμε μετά από πάρα πολλά παιχνίδια αλλά προκριθήκαμε στον τελικό του Coppa Italia. Ήταν η πιο γλυκιά ήττα που μπορούσε να μας συμβεί, χρήσιμη στην πορεία της ανάπτυξής μας. Είχαμε κόντρα στην Ίντερ πολλά νεαρά παιδιά 22 και 23 ετών. Θα είναι ωραία η αναμέτρηση με τη Μίλαν. Αυτά τα ματς όπως και εκείνα με την Ίντερ είναι πάντα συναρπαστικά".

Για τη μάχη του τίτλου και την έτερη διεκδικήτρια Νάπολι: "Ο Σάρι ήταν πολύ ικανός που επέλεξε ένα σύστημα με το οποίο αναδεικνύεται η ποιότητα της Νάπολι. Είχε την τρομερή διαίσθηση να κάνει μέσο τον Χάμσικ. Η Νάπολι έχει επίσης έναν κανονιέρη όπως ο Ιγκουαΐν που μετράει ήδη 25 γκολ στο πρωτάθλημα. Μαζί με τον Λεβαντόβσκι και τον Σουάρες είναι ένας από τους κορυφαίους στράικερ στον κόσμο. Προσθέτω και τον Μπενζεμά, αν είναι καλά".

Για το νέο μεγάλο αστέρι της Γιουβέντους αλλά και του ιταλικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πάουλο Ντιμπάλα: "Εάν περίμενα την εξέλιξή του; Ναι, αρκούσε μόνο να τον κοιτάξεις μέσα στα μάτια. Έχει το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού αλλά το βλέμμα του δολοφόνου. Μέσα σε μία περίοδο δύο χρόνων μπορεί να φτάσει στην κορυφή, ακριβώς πίσω από Ρονάλντο και Μέσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρε με τη Μπάγερν, διαφορετικά ποιος ξέρει πόσοι θα έλεγαν ότι δεν είναι για Ευρώπη".

Αλέγκρι: "Μετά τον Μέσι και τον Ρονάλντο είναι ο Ντιμπάλα"

Η συνέντευξη του Μάσιμο Αλέγκρι στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Corriere dello Sport

Για τον Φραντσέσκο Τότι και τη στιγμή που θα αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο: "Το αντίο αποτελεί δασμό που κάθε μεγάλος παίκτης, κάθε μεγάλος καλλιτέχνης πρέπει να πληρώσει. Θα πρέπει να σκεφτείς αν θέλεις να αποχωρήσεις ως νικητής όπως έκαναν η Μίνα (σ.σ. η Μίνα Ματζίνι, μία από τις πιο επιτυχημένες Ιταλίδες τραγουδίστριες όλων των εποχών) και ο Πλατινί στο ποδόσφαιρο. Το να σταματήσεις είναι πολύ σκληρός, εάν είσαι ένας παίκτης γεννημένος πρωταθλητής, όμως αν βρεις τη δύναμη είναι το καλύτερο πράγμα. Γενικά πιστεύω ότι οι σύλλογοι πρέπει να οργανώνονται στο να προετοιμάζουν τον αθλητή για την μετά καριέρα εποχή. Δεν είναι εύκολο ψυχολογικά και είναι σημαντικό να τους βοηθάμε".

Για τις φήμες που τον θέλουν να αφήνει τη Γιουβέντους το καλοκαίρι για να πάει είτε στην Τσέλσι είτε στη Ρεάλ Μαδρίτης: "Για 1,5 μήνα έλεγαν ότι έκανα μαθήματα αγγλικών. Τώρα θα πρέπει από το μηδέν να αρχίσω να κάνω μαθήματα ισπανικών ή γαλλικών. Πώς το να κάνω, εγώ δεν πήγα ποτέ σχολείο..."

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Γιουβέντους στα προημιτελικά του Champions League ενόψει του αγώνα ρεβάνς με τη Μπάγερν: "Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πιστεύω στην πρόκριση".

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια στιγμή την εθνική Ιταλίας: "Στο τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να γίνω ομοσπονδιακός τεχνικός στην Ιταλία αλλά θεωρώ πως είμαι ακόμα αρκετά νέος".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ