ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Φέτος είναι η σωστή χρονιά"

Juventus head coach Massimiliano Allegri, left, and the players and staff members celebrate after the Champions League semi final second leg soccer match between Juventus and Monaco in Turin, Italy, Tuesday, May 9, 2017. Juventus defeated Monaco by 2-1. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus head coach Massimiliano Allegri, left, and the players and staff members celebrate after the Champions League semi final second leg soccer match between Juventus and Monaco in Turin, Italy, Tuesday, May 9, 2017. Juventus defeated Monaco by 2-1. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δίνει αρκετές πιθανότητες κατάκτησης του Champions League στη Γιουβέντους, θεωρώντας ότι φέτος είναι η χρονιά της.

Αισιόδοξος ότι η Γιουβέντους θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αποστολή της και να κατακτήσει το Champions League εμφανίστηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, μετά από την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε στην κάμερα του "Mediaset Premium" μετά από τη νίκη με 2-1 επί της Μονακό στο Τορίνο και σχολίασε αρχικά: "Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά. Έφτασαν στον τελικό, αλλά από αύριο πρέπει να συγκεντρωθούμε, επειδή τίποτα δεν κερδήθηκε ακόμα".

Παρά τη φημολογία μέσα στη σεζόν ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά του στους "μπιανκονέρι", ο Αλέγκρι δεν δείχνει να έχει κορεστεί: "Δεν χρειάζεται να πάρω εύσημα για κάτι. Κάνω τη δουλειά μου, την κάνω με ενθουσιασμό και ψυχραιμία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίρνω αποτελέσματα μέσω ποιότητας των παικτών που έχω στη διάθεσή μου. Πραγματικά μου αρέσει η προπονητική, με κάνει να χαλαρώνω. Όταν έρθει το στρες και δεν απολαμβάνω πλέον αυτό που κάνω, τότε είναι ώρα για αλλαγή".

Σε ερώτηση για το πάτημα του Καμίλ Γκλικ στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν που προσέδωσε μεγάλη ένταση στον αγώνα, απάντησε: "Θα σας πω, αυτό το φάουλ και το γκολ που δεχθήκαμε, μας αφύπνισαν. Μάθαμε ότι το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ, ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν ότι η πρόκριση δεν είναι τίποτα χωρίς την κατάκτηση, υπερθεμάτισε: "Ο Τζίτζι έχει δίκιο. Είμαστε στον τελικό και πρέπει να προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε. Ευτυχώς, φέτος είναι η σωστή χρονιά. Νομίζω ότι η Γιουβέντους έχει καλές πιθανότητες κατάκτησης του Champions League".

Επέστησε, δε, την προσοχή στους παίκτες του ενόψει του προγράμματος που περιλαμβάνει διεκδίκηση ακόμα δύο τίτλων: "Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να κρατάμε την μπάλα καλύτερα, αλλά υπάρχουν σημαντικά παιχνίδια τον επόμενο μήνα και πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα κόντρα στη Ρόμα ή να ρισκάρουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχει και ο τελικός του κυπέλλου με τη Λάτσιο επίσης".

Τέλος, απάντησε σε ερώτηση για το εάν θα προτιμούσε τη Ρεάλ σε διπλούς ή μονό αγώνα: "Σε διπλούς αγώνες πάντα είναι πιο δύσκολο. Σε έναν αγώνα, χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος στις λεπτομέρειες, επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ