ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αλέγκρι: "Δύσκολο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό"

Juventus' coach Massimiliano Allegri attends a press conference at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, Sept. 11, 2017. FC Barcelona will play against Juventus in a Champions League Group D soccer match on Tuesday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Juventus' coach Massimiliano Allegri attends a press conference at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, Sept. 11, 2017. FC Barcelona will play against Juventus in a Champions League Group D soccer match on Tuesday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε για τη σημασία της νίκης της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μην ξεκινήσει τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στη βασική ενδεκάδα.

Η Γιουβέντους δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό Ολυμπιακό, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 στο Allianz Stadium. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "μπιανκονέρι" ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ, ενώ απ' τα πόδια του αρχίζει και το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ανέλυσε το παιχνίδι, στάθηκε στη σημασία της νίκης, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να αφήσει τον Ιγκουαΐν στον πάγκο.

Αντιμετωπίσατε αρκετές δυσκολίες σήμερα. Κουραστήκατε να κερδίσετε;

"Υπάρχουν πολλά καλά για τον Ολυμπιακό που έπαιξε πολύ καλά αμυντικά. Έκλεισε τους χώρους. Εμείς ήμασταν λίγο αργοί να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Δεν κάναμε πολλές κινήσεις, η υπομονή όμως μας “πλήρωσε” γιατί σε τέτοια ματς δεν πρέπει να χάνεις την τάξη σου. Χαρίσαμε και δύο φάσεις που θα μπορούσε και ο Ολυμπιακός να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έπεσε και σε εκείνο το σημείο καταφέραμε να σκοράρουμε. Επανερχόμαστε με αυτή τη νίκη προς την πρόκριση. Είναι το έκτο ματς που παίζουμε μέσα στον Σεπτέμβριο. Στο Champions League κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Σήμερα το βράδυ ήταν πολύ σημαντικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες".

Η δυσκολία στην κυκλοφορία οφείλεται στην απουσία του Πιάνιτς ή στο γεγονός ότι ο Στουράρο έπαιξε δεξιά;

"Ο Μπενατιά ως δεξί μπακ δεν είναι λύση. Ο Στουράρο με ικανοποιεί. Έχει καλή τεχνική ως χαφ και ως μπακ, που παίζει τώρα, μπορεί να την βελτιώσει. Είναι το δεύτερο ματς που παίζει. Όσο για τον Πιάνιτς, έχει χαρακτηριστικά πολύ σημαντικά. Ο Μπεντανκούρ έκανε καλό ματς πάντως, γιατί έκοψε δύο-τρεις περιπτώσεις επικίνδυνες. Πρέπει να βελτιωθεί στο να παίξει πιο μπροστά. Καμιά φορά έχει μία τάση να ανοίξει το παιχνίδι κι όταν δεν πρέπει. Αυτά είναι ζητήματα χρόνου, ασφαλώς γιατί βλέπει το μακρινό παιχνίδι".

Υπάρχουν στιγμές που οι επιθετικοί δυσκολεύονται να σκοράρουν και άλλες φορές όχι. Ο Ιγκουαΐν μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα που τον ξέραμε;

"Δεν είμαι μάγος. Θα πω κάτι που είπα σε αυτόν. Είναι σημαντικός παίκτης και έχει ανάγκη τον Ιγκουαΐν η Γιουβέντους. Πρέπει κάθε μέρα να έχεις παροτρύνσεις και να μην είσαι σίγουρος ότι θα παίξεις. Ο Γκονσάλο κάθισε στον πάγκο και του έκανε καλό. Ηρέμησε γιατί όταν δεν σκοράρει έχει πρόβλημα και εκνευρίζεται. Το βασικό θέμα είναι να ξαναβρεί την ταχύτητα στο να κάνει το σουτ".

Μπορεί να βρεθεί στην πρώτη θέση του ομίλου η Γιουβέντους;

"Ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ξέραμε ότι με την Μπαρτσελόνα θα είναι δύσκολα. Εμείς θα πρέπει να πάμε μπροστά σιγά-σιγά, κερδίσαμε τον Ολυμπιακό που ήταν δύσκολο. Αν δεν κερδίζαμε σήμερα, θα κυνηγάγαμε την πρόκριση στην Ελλάδα. Έχουμε δύο ματς με την Σπόρτινγκ και έχουμε μεγάλες πιθανότητες να κλειδώσουμε την πρόκριση".

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ