ΕΘΝΙΚΟΣ

Η ένσταση του Αλέξη Αγγελόπουλου για το γήπεδο του Εθνικού

Η ένσταση του Αλέξη Αγγελόπουλου για το γήπεδο του Εθνικού

Ο τέως πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη δυνατότητα δημιουργίας νέου γηπέδου της ομάδας του Πειραιά στο Σχιστό. Η εναλλακτική προοπτική του ΣΕΦ.

Μια σπουδαία είδηση για τον Εθνικό Πειραιώς επιφύλασσε η Δευτέρα (13/11), καθώς ο Δήμος Πειραιά παραχώρησε έκταση 25-30 στρεμμάτων από το Δημοτικό κτήμα στο Σχιστό μεταξύ των πρώην αποθηκών (TOLLS) του ΥΠΕΧΩΔΕ και του κόμβου Σχιστού Περάματος, για τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Ο τέως πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος, εξέφρασε με δήλωσή του τις επιφυλάξεις του για τη δημιουργία νέου γηπέδου της ομάδας του Πειραιά στο Σχιστό.

Μεταξύ άλλων τόνισε την πιθανότητα δημιουργίας γηπέδου στο ΣΕΦ, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι "αν τελικά όντως η μόνη λύση είναι το Σχιστό όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την προσπάθεια ο καθένας με τον τρόπο του".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ:

"Επ' ευκαιρία των γενεθλίων του Εθνικού μας και σεβόμενοι την τεράστια προσπάθεια, τον χρόνο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ώστε να ξαναϋπαρξει η προοπτική ο Εθνικός μας να αποκτήσει γήπεδο, γήπεδο εκεί που γεννήθηκε πριν 94 χρόνια διαβάσαμε με συγκρατημένη αισιοδοξία την ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά για μια ακόμα εξαγγελία παραχώρησης έκτασης για δημιουργία γηπέδου (με πολλά ενδιάμεσα στάδια βεβαίως μέχρι την πραγματοποίηση του)

Γνωρίζοντας την σοβαρότητα του Δημάρχου, ελπίζουμε να μην πρόκειται για μια εξαγγελία αποπροσανατολισμού, οπότε με αυτό ως δεδομένο ας ξεκαθαρίσουμε λίγα πράγματα

Εφόσον η ομάδα βρει τον αγωνιστικό της δρόμο και επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία έχει γήπεδο ... Αυτό που δημιουργήθηκε εξ αρχής και με χρήματα Εθνικών ,το Στάδιο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, στο οποίο βάσει συμβάσεως μπορεί να αγωνίζεται καλύπτοντας τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έξοδα που θα καθορίσει ένας ορκωτός λογιστής (χρήση 3 - 4 κερκίδων, αποδυτήρια, αγωνιστικός χώρος και όχι άσχετες υπηρεσίες και χρεώσεις ώστε να καταστεί το όλο κόστος απλησίαστο).

Η ένσταση του Αλέξη Αγγελόπουλου για το γήπεδο του Εθνικού

Για μα μην γίνει αυτή η προοπτικη τροχοπέδη στην αγωνιστική επαναφορά του Συλλόγου (μιας και τα ξεκάθαρα μηνύματα κατευθυνόμενων συμφερόντων τα πήραμε στον τελικό στην Άμφισσα με τον ΑΟ Τρικάλων) ,και μετά τον εκδίωξη από το γήπεδο στο Ελληνικό για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση δαπάνησε σημαντικό χρηματικό ποσό, ξεκίνησε πριν χρόνια μια τεράστια προσπάθεια εύρεσης εναλλακτικής έδρας που να πληροί όμως βασικές προϋποθέσεις για τον Σύλλογο. Δηλαδή χώρο μέσα στο ΣΕΦ ή στο παραλιακό μέτωπο Φαλήρου. Εκεί που είναι το σπίτι μας , εκεί που γράφτηκαν οι χρυσές σελίδες της ιστορίας μας, εκεί που σήμερα υπάρχει υποβάθμιση και ερήμωση αλλά και ξεκάθαρη προοπτική. Σε αυτή τη βάση πετύχαμε συμφωνία με την τότε Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ, την Περιφέρεια και το Δήμο, αλλά μάλλον κάπου οι εντολές άλλαξαν ή υπερίσχυσε ο παραλογισμός της ελληνικής πραγματικότητας όπως τον βλέπουμε στην ανάπλαση του Ελληνικού, στη Νέα Φιλαδέλφεια ,στο Βοτανικό ,στις έρημες Ολυμπιακες εγκαταστασεις κλπ . Θα παρακαλούσα αυτούς που ξεχνάνε γρήγορα να κάνουν ένα google search και να καταλάβουν για ποια θέματα είχαν δεσμευθεί οι αρμόδιοι γενικώς και ειδικώς. Ακούσαμε προσεκτικά ακόμα και τους διοικούντες του Συλλόγου να βάζουν ταφόπλακα σε αυτή τη λύση και να ομιλούν για «ανυπέρβλητα» εμπόδια. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την γραπτή αλληλογραφία ή την γραπτή άρνηση των αρχών (και τίνος συγκεκριμένα) προς αυτή την προοπτική. Όχι γενικότητες και λόγια αλλά συγκεκριμένα ,γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι εξελίξεις δείχνουν να γίνονται μη αναστρέψιμες

Αν σήμερα ερήμην, ή με την βοήθεια παραγόντων που μπορεί να έχουν ενδεχομένως καλή θέληση αλλά να μην έχουν αντιληφθεί ακριβώς το διακύβευμα (μιας και βρήκαν έτοιμη μια λύση - Σχιστό - που είχε προταθεί από τον Δήμο Πειραιά ως εναλλακτική εδώ και ένα χρόνο αλλά τη θεωρούσαμε ως το μη χείρον βέλτιστον),

Αν σήμερα κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για το μέλλον του Συλλόγου με τη δημιουργία γηπέδου στο Σχιστό (εφόσον πρώτα ιδιοκτησιακά ξεκαθαριστεί ο χώρος , εφόσον στατικά ως πρώην χωματερή δεν έχει θέματα, εφόσον είναι δυνατόν να υπάρξει οικονομική βιωσιμότητα στο πρότζεκτ και το γήπεδο είναι προσβάσιμο χωρίς τα κυριακάτικα παζάρια, την άμεση γειτνίαση με το χώρο υποδοχής και διαμονής μεταναστών κλπ, εφόσον όλο αυτό δεν είναι πυροτέχνημα όπως τα γραφεία που θα παραχωρούσε ο Δήμος στον Εθνικό στον Πύργο ), ΤΟΤΕ ο μόνος που πρέπει να αποφασίσει είναι ο κόσμος του Εθνικού σε ειδική Γ.Σ. και με ξεκάθαρο πλάνο του τι προτιθεμεθα να δεχτούμε και πως. Τίποτα λιγότερο από αυτά που έχουν ειπωθεί δηλαδή στις περασμένες Γενικές Συνελεύσεις μια και ουδείς είναι εξουσιοδοτημένος να αποφασίζει α priori

Ο καμένος από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Μην κάνουμε το ίδιο λάθος που έκανε ο μεγάλος Καρελας πριν 40 χρόνια με το αφιλόξενο για εμάς Σελεπιτσαρι. Εδώ δεν συζητάμε να καλύψουμε προσωπική φιλοδοξία κανενός αλλά να δούμε αν ο Σύλλογος θα έχει μέλλον βασισμένο στην ιστορία του ή πρέπει να αποφασίσουμε κάτι άλλο όλοι μαζί

Ο Εθνικός δεν είναι επαίτης. Δεν είναι στο μηδέν όπως πριν κάποια χρόνια, αλλά αξιοπρεπής σε όλα τα αθλήματα μετά από θυσίες πολλών παραγόντων και ηρωικών φιλάθλων που κράτησαν Θερμοπύλες. Έχουμε κερδίσει τη συμφωνία για χρηματοδοτήση και χώρο με το ΤΑΙΠΕΔ όποτε η κάθε άλλη εναλλακτική πρέπει να είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο προκρίνεται ως επιλογή καθώς και να μας εξηγήσει η πολιτεία ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ στο ΣΕΦ (και να μην κρύβεται πίσω από ένα Δασάρχη που είδε δάσος στο Ελληνικό, κορμοράνους στον Βοτανικό και ... ζούγκλα στο ΣΕΦ).

Δεν μας χαρίστηκε όλο αυτό, έγινε μετά από μεγάλο αγώνα και αφού πείσαμε ότι πρέπει να διορθωθεί μια ιστορική αδικία.

ΑΝ τελικά όντως η μόνη λύση είναι το Σχιστό όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την προσπάθεια ο καθένας με τον τρόπο του.

Αναμένοντας την προσεκτική απάντηση και επίσημη θέση του Εθνικού ΟΦΠΦ.

Φιλικά και με Εθνικούς χαιρετισμούς

Αλεξιος Αγγελοπουλος"

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ και Προεδρος Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, απάντησε στον Αλέξη Αγγελόπουλο, υποστηρίζοντας ότι οι δεσμεύσεις από πλευράς δημοτικής αρχής έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ:

"Στο μεγαλύτερο μέρος της ανάρτησης Συμφωνώ απόλυτα. Οι προσπάθειες που κάνατε άλλωστε για τον χώρο στο ΣΕΦ έβρισκαν τον Δήμο απόλυτα σύμφωνο και κοντά σας!

Και βέβαια οι διαδικασίες αποδοχής μιας πρότασης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗΣ(Σχιστο),είναι καθαρά θέμα του Συλλόγου και των μελών του.

Στα μόνα σημεία που θα σταθώ,γιατί τα εμπόδια,τα γνωρίζεις και τα περιέγραψες ακριβώς Αλεξη(δασαρχείο-ΓΓΑ και ο υφιστάμενος νομος (ΦΕΚ) που παρότι υπήρχε δέσμευση ότι θα αλλάξει,για να μπορεί να γίνει γήπεδο με κερκίδες στο ΣΕΦ,δεν άλλαξε ΠΟΤΕ απ’την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)!

1)η ΜΟΝΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ που έχει ο Δημος Πειραια για τέτοιας κλίμακας έργο είναι στο Σχιστό! Απαιτούνται μόνο για το γήπεδο -κερκίδες - πάρκινγκ (το ορίζει ο νόμος για αδειοδότηση) πάνω από 15 στρέμματα.

Είναι χαρακτηρισμένος χώρος Αθλητισμού κ Πρασίνου, επίσης, που πάλι είναι απ τους ελάχιστους χώρους που διαθέτει ο δήμος Πειραιά για τέτοια χρήση και τέτοιας έκτασης!

2) η χρηματοδότηση απ την Περιφέρεια παραμένει στα 2.500.000€ και τα χρήματα μας δεσμεύτηκαν όχι μόνο ότι υπάρχουν αλλά ότι είναι και σε κωδικό άμεσα εκταμιευσιμα.

3)η διαδικασία της δήλωσης του εν λόγο χώρου στο Κτηματολόγιο έχει ξεκινησει και σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί.

4)στις 19/12/2016 στην 30η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραια,με την απόφαση 831,ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ γραφειο στον Εθνικό Πειραιώς κατόπιν αιτήματος του στον Πύργο.

Άρα αυτή η δέσμευση έχει υλοποιηθεί..! Εύχομαι ο Εθνικός όχι μόνο να αποκτήσει γήπεδο και το "σπίτι" του αλλά να δημιουργήσει την δίκη του μικρή πολιτεία με αθλητικούς χώρους για όλα τα αθλήματα του,που θα του αποφέρει και άμεσα έσοδα για την λειτουργία όλων των τμημάτων του.

Και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για τον χώρο στο Σχιστό και θα παραχωρηθούν 40 στρέμματα.

Σταυρούλα Αντωνάκου, πρόεδρος ΟΠΑΝ

Προεδρος Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δ.Πειραια"

TAGS ΕΘΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ