ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Πίτσος: Κυνηγάμε ένα θαύμα και θα παλέψουμε ως το τέλος"

Πίτσος: Κυνηγάμε ένα θαύμα και θα παλέψουμε ως το τέλος"

O αρχηγός του Εργοτέλη, Μηνάς Πίτσος, μίλησε στον "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1" για τη νίκη της ομάδας του στην Ξάνθη με 1-0 και την δύσκολη προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.

O Μηνάς Πίτσος, αρχηγός του Εργοτέλη, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1" για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του στην Ξάνθη με 1-0 και την δύσκολη προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

"Κατ’ αρχάς, ξέρουμε εμείς οι ίδιοι πως αυτή την κατάσταση θα μπορούσαμε να την είχαμε αποφύγει αν είμασταν όπως έπρεπε από την αρχή της χρονιάς και πιο συγκεντρωμένοι. Τώρα εδώ που έχουμε φτάσει ξέρουμε ότι ακόμα και μια ισοπαλία μας φέρνει εκτός διεκδίκησης, του έτσι κι αλλιώς, δύσκολου στόχου της παραμονής. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κυνηγάμε ένα θαύμα. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε έτσι, να κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, αφού μέχρι το τέλος έχουμε μόνο τελικούς. Κοιτάμε αποκλειστικά και μόνο το επόμενο ματς. Τίποτα άλλο και έτσι θα πορευτούμε μέχρι το τέλος κυνηγώντας το θαύμα", είπε αρχικά.

Για την ανταγωνιστική εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια:

"Αν δει κανείς τα στατιστικά μας, στον δεύτερο γύρο η ομάδα έχει αλλάξει γενικότερα προς το καλύτερο. Στον πρώτο γύρο, πληρώσαμε ίσως κάποιες λάθος επιλογές, αλλά αρκετά λάθη που κάναμε και εμείς οι ίδιοι, μας κράτησαν πίσω. Στο δεύτερο μισό, με τις προσθήκες που έγιναν και με την προσπάθεια όλων, είμαστε σαφώς καλύτεροι και με μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, αλλά σαφώς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Ωστόσο θα παλέψουμε γιατί, όπως συνηθίζουμε να λέμε… η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Το γιατί φτάσαμε σε αυτή την δύσκολη θέση, δεν έχει και πολύ νόημα να το αναλύουμε και να κοιτάμε πίσω, ωστόσο ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο είναι οι πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ.

Περίπου δεκαπέντε παίκτες έφυγαν και ήρθαν άλλοι τόσοι και αυτό δυσκόλεψε την κατάσταση, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Έχουμε πίστη, προσπαθούμε σκληρά και ήδη έχουμε πετύχει δυο συνεχόμενες νίκες και σίγουρα θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα. Πάμε για έναν ακόμα τελικό στην έδρα μας με την Κέρκυρα. Κοιτάμε αυτό το ματς και τίποτα, άλλο. Βεβαίως ξέρουμε ότι ακόμα και αν πάρουμε όλα τα ματς και φτάσουμε τους 40 βαθμούς, αυτοί μπορεί να μην φτάσουν, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε".

Για το ποδόσφαιρο της Κρήτης γενικότερα:

"Γενικά στην Κρήτη νομίζω ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα και καλοί νέοι ποδοσφαιριστές, όμως τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση τον Εργοτέλη γίνεται ένας λάθος και πρέπει να διορθωθεί. Πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο τα παιδιά από την Κρήτη, γιατί κάποια από αυτά πραγματικά αξίζουν. Κάποιες κακές συγκυρίες δεν τα άφησαν να αναπτυχθούν και να βρουν χώρο, αλλά πρέπει να στηριχθούν. Βεβαίως για να γίνει αυτό χρειάζεται υποδομή, χρειάζονται άνθρωποι που να αγαπάνε αυτή τη δουλειά, σίγουρα χρειάζονται και επενδυτές και νομίζω ότι η Κρήτη μπορεί να τα βρει όλα αυτά, γιατί είναι ένα μεγάλο νησί, πού σίγουρα έχει κόσμο που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τον ΟΦΗ, είναι μια ομάδα που έχει μια διαφορετική δυναμική, έχει τον περισσότερο κόσμο στο νησί, ωστόσο στην πορεία έγιναν λάθη πολλά και όλοι ξέραμε πως η ομάδα τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στο… οξυγόνο και αναπόφευκτα οδηγήθηκε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο ελπίσω να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, να ξεκινήσει από μια καινούργια βάση και να βρει το δρόμο του, γιατί πραγματικά το αξίζει, καθώς είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική".

Γενικότερα για την μάχη της ουράς και το δικό του μέλλον στο ποδόσφαιρο:

"Είναι βέβαιο πως θα υπάρχει σασπένς και αγωνία μέχρι το τέλος. Είναι πολλές οι ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία και ακόμα και εμείς που είμαστε στην πιο δύσκολη θέση δίνουμε τη μάχη μας. Πιστεύω ότι γενικότερα με το θέμα της παραμονής θα έχουμε θρίλερ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Όσον αφορά προσωπικά εμένα, αυτό που προέχει είναι δώσουμε τη μάχη μας για την σωτηρία της ομάδας και μετά θα δούμε. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου, ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω, περνά καλά στην Κρήτη και αυτό έχει σημασία για μένα".

TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ