ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Οριστικά στην Football League o Εργοτέλης

Οριστικά στην Football League o Εργοτέλης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (31/7) η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Εργοτέλη όπου πάρθηκε η απόφαση η ομάδα να αγωνιστεί στην Football League.

Ο Εργοτέλης θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Football League όπως έγινε γνωστό και επίσημα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (31/7).

Σε αυτή έδωσαν το παρών αρκετά επιφανή στελέχη της ομάδας του Ηρακλείου που πήραν τον λόγο και μίλησαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος.

Ο Δημήτρης Παπουτσάκης βγαίνει και πάλι μπροστά και αναμένεται να τρέξει την ομάδα στην Football League ζητώντας την συμπαράσταση όλων όσων αγαπούν τον Εργοτέλη.

Η διοίκηση του Εργοτέλη μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στα όσα έγιναν στην Γενική Συνέλευση, στις αποφάσεις που πάρθηκαν ενώ υπάρχουν και τα όσα είπαν όσοι πήραν τον λόγο.

"Σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Β΄Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Εργοτέλης στην έδρα της εταιρείας στο Γήπεδο Μαρτινέγκο, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση των μετόχων επί των οικονομικών θεμάτων της εταιρείας.

2. Συμμετοχή της  εταιρείας Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Π.Α.Ε. σε επαγγελματική κατηγορία ( FOOTBALL LEAGUE ) ή σε ερασιτεχνική κατηγορία.

3. Λύση και θέση σε εκκαθάριση της εταιρείας Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Π.Α.Ε. σύμφωνα με το νόμο 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιρειών.

4. Ορισμός εκκαθαριστών.

Ως πρόεδρος της ΓΣ ορίστηκε από τα μέλη, ο επί δεκαετίες παράγοντας της ομάδας, Ντίνος Συγγενίδης. Το προεδρείο, εκτός από τον κ. Συγγενίδη συνέθεσαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Δημήτρης Παπουτσάκης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και Διευθύνων Σύμβουλος, Γιάννης Δασκαλάκης και ο Οικονομικός Διευθυντής, Αντώνης Νέγκας. Στις εργασίες της ΓΣ συμμετείχε η μεγάλη πλειοψηφία των μετόχων, καθώς και πλήθος φιλάθλων της ομάδας.

 

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των ομιλητών της ΓΣ.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Αντώνης Νέγκας, ο οποίος παρουσίασε την οικονομική κατάσταση στην εταιρεία και απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Δασκαλάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τη Διοίκηση της ΠΑΕ, τον ερασιτέχνη, τους παίκτες και το προσωπικό του Εργοτέλη για τη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα. Παραμένω πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής έως ότου ολοκληρωθεί η θητεία της για βοηθήσω στην ομαλή λειτουργία της ΠΑΕ.

Πριν δύο χρόνια η εφημερίδα το «Βήμα» είχε αναφερθεί στην τότε Διοίκηση του Εργοτέλη γράφοντας: «Η πιο συλλογική δημοκρατική και επιτυχημένη διοίκηση που υπήρξε ποτέ σε ΠΑΕ ήταν αυτή».

Την τότε Διοίκηση του Εργοτέλη αποτελούσαν οι κ.κ. Δασκαλάκης, Καραταράκης, Φραγκάκης, Κατρινάκης, Παπαντωνάκης, Βασιλειάδης, Γιαννουλάκης, Μεντζάκης, Χαρωνίτης, Σαμαριτάκης, Μεσαριτάκης και Συγγενίδης.

Είμαι υπερήφανος που ήμουν ένας από αυτούς. Θέλω να ευχαριστήσω έναν φίλο μου και θέλω να κρατήσω την ανωνυμία του για την τεράστια ηθική και υλική βοήθεια τα τελευταία δύο χρόνια. Ξέρει αυτός σε ποιόν αναφέρομαι.

Θέλω να αναφερθώ στα στελέχη και στο προσωπικό της ΠΑΕ, στους στενούς μου συνεργάτες, Αντώνη Νέγκα, Γιάννη Ράλλη, Λουδοβίκο Ορφανό, Σταύρο Λαμπράκη, Βασίλη Πλεσίτη και να τους πω: «Είστε ήρωες και μάγκες. Εσείς ξέρετε το γιατί». Ζητώ συγνώμη αν ξέχασα κάποιον.

Του Εργοτέλη η ιδέα, πεθαίνει τελευταία! Σήμερα δεν έχουμε κηδεία, έχουμε γέννηση».

Έπειτα ο Δημήτρης Παπουτσάκης  εξήγησε τους λόγους της απουσίας του τα τελευταία 2,5 χρόνια, που ήταν οικογενειακοί και επαγγελματικοί, ενώ τόνισε:

« Ευχαριστώ όλους για όσα κατάφερε να πετύχει ο Εργοτέλης αυτά τα χρόνια και αναλαμβάνω την ευθύνη για τα άσχημα. Θα κάνω τα πάντα για το καλό του Εργοτέλη, ώστε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League τη νέα περίοδο. Θέλω όλους τους Εργοτελίτες να είναι δίπλα μου σ’ αυτή τη προσπάθεια.

Σε αυτή τη Πανεργοτελίτικη Πανστρατιά για το αύριο, θέλω όλοι μαζί να ενωθούμε και να γίνουμε ένα για το καλό του Εργοτέλη. Καλώ όποιον αγαπάει την ομάδα να έρθει δίπλα μου. Η οικογένεια του Εργοτέλη είναι μεγάλη και θέλω να μπω μπροστά για να επαναφέρουμε το DNA της ομάδας.

Όσον αφορά τα χρέη προς ποδοσφαιριστές έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για να διακανονιστούν και να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της ομάδας για να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία χωρίς οικονομικά προβλήματα».

 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΓΣ Εργοτέλης, Βαγγέλης Γιαννουλάκης ευχαρίστησε τον Γιάννη Δασκαλάκη για την προσφορά του και τόνισε ότι σέβεται την απόφαση που πάρθηκε και θα στηρίξει τη προσπάθεια αυτή.

Ως πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου ο Νίκος Τζώρτζογλου δήλωσε: «Με χαρά μου άκουσα ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στη Β΄ κατηγορία με αξιοπρέπεια και χαίρομαι γι’ αυτό. Με τον Δημήτρη Παπουτσάκη δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όλοι έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε είτε οικονομικά, είτε όχι. Εγώ για ακόμα μία φορά θα αποδείξω αν αγαπάω αυτή την ομάδα. Θα είμαι μαζί σου και όπου μπορώ θα βοηθήσω. Ο Εργοτέλης πρέπει να αποκτήσει ξανά ό,τι έχασε όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Ο Παπουτσάκης ήρθε πριν λίγες ημέρες στο μαγαζί μου και μιλήσαμε. Το ίδιο έκανε και ο κύριος Γιώργος Στειακάκης".

Τέλος, ως μέλος του Ερασιτέχνη, ο Γιώργος Φραγκάκης, τόνισε: «Θέλω να επισημάνω, πως η σημερινή ΓΣ σκιάζεται από την αύρα του Νίκου Τζώρτζογλου. Η επιθυμία του Παπουτσάκη, είναι επιθυμία όλων των Εργοτελιτών. Για να γίνει αυτό χρειάζεται προσπάθεια και οχύρωση της ομάδας για να κλειστούν οι «τρύπες». Χρειάζεται άμεσα οικονομική ρευστότητα για να μπει το κλειδί στη μηχανή και να μπει μπροστά, για να αγωνιστεί η ομάδα στο δύσκολο αγώνα της Β' Εθνικής. Το σωματείο τώρα μας χρειάζεται, όχι τον Σεπτέμβρη».

Δεδομένης της απόφασης να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται σε επαγγελματικές κατηγορίες (Football League), δεν συζητήθηκαν τα θέματα 3 και 4 της ημερήσιας διάταξης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ

Ο Βέλιτς στον Εργοτέλη

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Έθνος της Κυριακής: Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ

Μη χάσετε την αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής, που θα συζητηθεί: Ανοίγει τα χαρτιά του για το θέμα των Σκοπίων και περιγράφει την ονομασία που θα δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση

Τι πίνει ένας barman όταν βγαίνει για ποτό

Μιλήσαμε με bartenders για να δούμε τι αγαπάνε, τι προσέχουν και κυρίως τι πίνουν όταν βρίσκονται από την άλλη μεριά της μπάρας.

Το 'καυτό' αγγελάκι που βγάζει 70.000 δολάρια για κάθε ανάρτηση στο Instagram

Η 29χρονη Νοτιοαφρικανή είναι μια περήφανη μητέρα, ακτιβίστρια κατά του AIDS και celebrity στα κοινωνικά δίκτυα

3 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ειδικό αφιέρωμα για το Bitcoin στην Ημερησία

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια και ειδικό αφιέρωμα για το bitcoin

Ο γ' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE

Μη χάσετε στο "Εθνος της Κυριακής" που κυλοφορεί στις 21/01 τον τρίτο και τελευταίο τόμο από την "Εγκυκλοπαίδεια του Κρασιού"

Κερδίστε προσκλήσεις για το "Δον Παναγιώτης" και "Όταν σβήνουν τα φώτα"

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις δημοφιλέστερες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24