ΤΣΕΛΣΙ

Τζόλα, το "δεξί" χέρι του Σάρι στην Τσέλσι

Cagliari coach Gianfranco Zola gives instructions to his players during the Serie A soccer match between Udinese and Cagliari at the Friuli Stadium in Udine, Italy, Sunday, Jan. 18, 2015. (AP Photo/Paolo Giovannini)
Cagliari coach Gianfranco Zola gives instructions to his players during the Serie A soccer match between Udinese and Cagliari at the Friuli Stadium in Udine, Italy, Sunday, Jan. 18, 2015. (AP Photo/Paolo Giovannini) AP PHOTO/PAOLO GIOVANNINI

Λίγες ημέρες μετά την άφιξη του Μαουρίτσιο Σάρι στην άκρη του "μπλε" πάγκου, η Τσέλσι γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον παλιό επιθετικό της, Τζιανφράνκο Τζόλα, ο οποίος αναλαμβάνει βοηθός του συμπατριώτη του Ιταλού τεχνικού, επιστρέφοντας στο... δεύτερό του "σπίτι".

Σε έναν παλιό της γνώριμο στράφηκε η Τσέλσι για τη στελέχωση του προπονητικού της τιμ. Ο λόγος για τον Τζιανφράνκο Τζόλα, ο οποίος επιλέχθηκε ως... alter ego του Μαουρίτσιο Σάρι και θα προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στο αγγλικό κλαμπ, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του βοηθού προπονητή.

Ο 52χρονος Ιταλός, που φόρεσε τη "μπλε" φανέλα για μια 7ετία (1996-2003) με απολογισμό 287 εμφανίσεις, 70 γκολ και 16 ασίστ, επιστρέφει στον σύλλογο που θεωρεί δεύτερο ποδοσφαιρικό του "σπίτι", όχι για να τινάξει δίχτυα, αλλά για να συνεισφέρει -εκτός χορταριού- με τις γνώσεις του.

"Για μένα, είναι κάτι υπέροχο. Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά, γιατί θα είναι μία δύσκολη πρόκληση, αλλά είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι εδώ και θα δουλέψω σκληρά μαζί με τον Μαουρίτσιο Σάρι για να πετύχουμε. Θα είναι υπέροχο να πετύχω με τον Μαουρίτσιο και θα βάλω τα δυνατά μου, όπως έκανα και στο παρελθόν ως παίκτης, για το κλαμπ. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για αυτή τη δουλειά", δήλωσε ο άλλοτε διεθνής με τη "σκουάντρα ατζούρα" κυνηγός, εμφανώς χαρούμενος που γυρίζει στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φίλοι των "blues" υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την είδηση της επιστροφής ενός δικού τους (ποδοσφαιρ)ανθρώπου.

Να σημειωθεί ότι ο Τζόλα έχει προπονητικό background, καθώς στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Γουέστ Χαμ, εθνική Ιταλίας Κ-16, Γουότφορντ, Κάλιαρι, Αλ - Αραμπί και Μπέρμιγχαμ.

Photo Credits: AP Photo/Paolo Giovannini

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ