ΤΣΕΛΣΙ

Το "μαύρο" ρεκόρ του Μουρίνιο και της Τσέλσι

Το "μαύρο" ρεκόρ του Μουρίνιο και της Τσέλσι
© PA

Η Μπράντφορντ όχι μόνο έγραψε ιστορία στο "Stamford Bridge" αλλά συνέβαλε στο να δημιουργηθεί ένα απίστευτο αρνητικό ρεκόρ τόσο για την Τσέλσι όσο και για τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Η Τσέλσι προηγήθηκε με τα γκολ των Κέιχιλ και Ραμίρες όμως όσοι νόμιζαν πως η υπόθεση πρόκριση στους "16" του FA Cup ήταν τελειωμένη υπέρ των Λονδρέζων δεν πρέπει να πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που έβλεπαν στη συνέχεια.

Με αντεπίθεση διαρκείας η Μπράντφορντ πέτυχε τέσσερα γκολ και πέταξε εκτός συνέχειας την Τσέλσι , με το 4-2 να υπογράφει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης και τους "μπλε" να έχουν πλέον τρεις και όχι τέσσερις τίτλους να κυνηγήσουν μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Το "μαύρο" ρεκόρ του Μουρίνιο και της Τσέλσι

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως η Μπράντφορντ έγινε η πρώτη ομάδα από την League 2 (ή και χαμηλότερης κατηγορίας) που πετυχαίνει 4+ γκολ στην έδρα της Τσέλσι στα 143 χρόνια του FA Cup.

Επιπλέον, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο δέχτηκε τέσσερα γκολ στην έδρα της από αντίπαλο, με τις πιο βαριές ήττες μέχρι στιγμής στην καριέρα του Πορτογάλου να έχουν λάβει χώρα εκτός έδρας: 5-0 από τη Μπαρτσελόνα (2010), 4-1 από τη Ντόρτμουντ (2013) και 5-3 από την Τότεναμ (2015).

Το "μαύρο" ρεκόρ του Μουρίνιο και της Τσέλσι
© GETTY IMAGES

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που η Τσέλσι είχε ηττηθεί εντός έδρας από ομάδα της League 2 (ή χαμηλότερης κατηγορίας) στο FA Cup ήταν στις 4 Φεβρουαρίου του 1985, όταν η συμπολίτισσα Μίλγουολ είχε επιβληθεί με 3-2.

Τσέλσι - Μπράντφορντ 2-4

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ