ΤΣΕΛΣΙ

Το άκομψο "αντίο" της Τσέλσι στον Κόντε

Chelsea manager Antonio Conte gestures during the English Premier League soccer match between Newcastle United and Chelsea at St James' Park, in Newcastle, England, Sunday May 13, 2018. (Owen Humphreys/PA via AP)
Chelsea manager Antonio Conte gestures during the English Premier League soccer match between Newcastle United and Chelsea at St James' Park, in Newcastle, England, Sunday May 13, 2018. (Owen Humphreys/PA via AP) OWEN HUMPHREYS/PA VIA AP

Η Τσέλσι επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Αντόνιο Κόντε με έναν ψυχρό τρόπο, εν αντιθέσει με τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις για τους -επίσης- πρωταθλητές, Κάρλο Αντσελότι και Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Αντόνιο Κόντε αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι ύστερα από δύο χρόνια, αφήνοντας ως παρακαταθήκη την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2016/17 και του FA Cup πέρσι. Το διαζύγιο των δύο πλευρών ήταν θέμα χρόνου, με τον Μαουρίτσιο Σάρι να είναι ο διάδοχος του Ιταλού τεχνικού στους "μπλε".

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος που οι Λονδρέζοι επέλεξαν να αποχαιρετήσουν τον Ιταλό τεχνικό. Συγκεκριμένα, τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για "ψυχρό αποχαιρετισμό", αφού σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης δεν τον ευχαριστιούν για όσα προσέφερε στην ομάδα, ούτε τον θεωρούν μέλος της οικογένειάς τους.

"Η Τσέλσι και ο Αντόνιο Κόντε έλυσαν τη συνεργασία τους.

Κατά την περίοδο του Αντόνιο στο σύλλογο, κατακτήσαμε το έκτο πρωτάθυλημα και το όγδοο Κύπελλο Αγγλίας. Τη χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ο σύλλογος έκανε νέο ρεκόρ στην Premier League με 30 νίκες σε 38 παιχνίδια, αλλά και 13 συνεχόμενες νίκες που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα.

Ευχόμαστε στον Αντόνιο κάθε επιτυχία στη μελλοντική καριέρα του", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ύφος προηγούμενων ανακοινώσεων, όπως για παράδειγμα αυτών για τους Ζοζέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι που -επίσης- κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση του Αντσελότι η ανακοίνωση ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Τσέλσι τον ευχαριστεί "για τη συμβολή και τα επιτεύγματά του", ενώ τονίζει πως "ο Κάρλο θα είναι για πάντα ευπρόσδεκτος στο Στάμφορντ Μπριτζ, όπου θα δέχεται την υποδοχή και το σεβασμό που του αξίζει".

Απ' την πλευρά, το δεύτερο "αντίο" στον Ζοζέ ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικό: "Ο σύλλογος καθιστά σαφές πως ο Ζοζέ φεύγει από την ομάδα με καλό τρόπο και θα είναι γα πάντα αγαπητός, αλλά και μία σημαντική προσωπικότητα για την Τσέλσι".

Photo Credits: Owen Humphreys/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τέλος και επίσημα από την Τσέλσι ο Κόντε
TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ