ΤΣΕΛΣΙ

Τι συμβαίνει με Φάμπρεγας

Τι συμβαίνει με Φάμπρεγας
© PA

Ο Αντόνιο Κόντε έχει παραγκωνίσει τον Σεσκ Φάμπρεγας στην Τσέλσι και τα ερωτηματικά γύρω από την περίπτωση του Ισπανού μέσου πληθαίνουν διαρκώς.

Από βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Τσέλσι του Μουρίνιο, στην οποία την πρώτη του σεζόν είχε μοιράσει 18 (!) ασίστ για τη διοργάνωση της Premier League, ο Σεσκ Φάμπρεγας έχει βρεθεί να παρακολουθεί -σε μόνιμη βάση- τα παιχνίδια των "Μπλε" είτε από τον πάγκο, είτε από την εξέδρα.

Όσον αφορά την εθνική Ισπανίας, με τη φανέλα της οποίας πρωταγωνίστησε στη "σάρωση" τριών διαδοχικών τίτλων τα προηγούμενα χρόνια (Euro το 2008 και το 2012, Μουντιάλ το 2010), δεν έχει συμπεριληφθεί σε καμία εκ των κλήσεων του Γιούλεν Λοπετέγκι, δηλαδή μετά το πρόσφατο Euro που διεξήχθη στη Γαλλία.

Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα (21/11) ζήτησε από τον Αντόνιο Κόντε να "κατέβει" στην Κ23 της λονδρέζικης ομάδας, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Ιταλός έκανε το αίτημά του δεκτό, όμως το ζήτημα είναι το τι ώθησε τον Ισπανό μέσο να φτάσει σε αυτό το σημείο.

BREMEN, GERMANY - AUGUST 07: Antonio Conte, Manager of Chelsea gives instructions to Cesc Fabregas of Chelsea during the Pre-Season Friendly match between Werder Bremen and Chelsea at Weserstadion on August 7, 2016 in Bremen, Germany. (Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)
BREMEN, GERMANY - AUGUST 07: Antonio Conte, Manager of Chelsea gives instructions to Cesc Fabregas of Chelsea during the Pre-Season Friendly match between Werder Bremen and Chelsea at Weserstadion on August 7, 2016 in Bremen, Germany. (Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images) CHELSEA FC VIA GETTY IMAGES

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει σε Αγγλία και Ισπανία, ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με τη "χημεία" που έχει βρει το δίδυμο Νεμάνια Μάτιτς – Εν'Γκολό Καντέ στον άξονα και ο Ιταλός τεχνικός δεν διακινδυνεύει να το "σπάσει". Ο δεύτερος με την αλλαγή τακτικής προσέγγισης από πλευράς Κόντε, ο οποίος προτιμά να έχει δύο χαφ με -κατά βάση- ανασταλτικές αρετές στο 3-4-3 που εφαρμόζει. Ο τρίτος με ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό του πρώην μέσου της Μπαρτσελόνα, το οποίο τον είχε κρατήσει εκτός προπονήσεων για μερικές εβδομάδες.

Πάντως, η επιμονή του 47χρονου προπονητή στους Μάτιτς και Καντέ, δεν δύναται να διαρκέσει για πολύ ακόμα. Το αποτέλεσμα αυτής, ενδέχεται να είναι η υπερφόρτωση των δύο "αγαπημένων" του μέσων, κάτι που σίγουρα αναγνωρίζει και ο ίδιος. Συνεπώς, θα πρέπει είτε να επιλέξει 1-2 ποδοσφαιριστές από το τρέχον υλικό της ομάδας του και να τους δώσει περισσότερο ενεργό ρόλο, είτε θα αναγκαστεί να βγει άμεσα στην αγορά για να αναζητήσει κάτι το οποίο θα είναι πιο κοντά στα "θέλω" του.

Σε περίπτωση που επιλέξει να πράξει το πρώτο, ο Φάμπρεγας δεν μπορεί παρά να είναι ο βασικός υποψήφιος. Ειδικότερα αν κρίνουμε από τις παρακάτω δηλώσεις του, οι οποίες ήρθαν για να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα: "Όσα λέγονται για τους Φάμπρεγας και Όσκαρ είναι απλά φήμες. Δεν έχω καμία πρόθεση να τους αφήσω να φύγουν. Είναι σημαντικοί παίκτες για την Τσέλσι".

Έχουν διαρρεύσει ορισμένα ονόματα ομάδων που ρίχνουν "ματιές" στην υπόθεση του 29χρονου, όπως οι Μίλαν και Γουέστ Χαμ, ωστόσο παραμένει υπαρκτό το ενδεχόμενο να ανατραπούν τα δεδομένα και ο Φάμπρεγας να επανακτήσει τη θέση του στους "Μπλε".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ