ΤΣΕΛΣΙ

Προς Ατλέτικο μέσω Μπεσίκτας ο Ντιέγκο Κόστα

Chelsea's Diego Costa celebrates scoring a goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Middlesbrough at Stamford Bridge stadium in London, Monday, May 8, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Chelsea's Diego Costa celebrates scoring a goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Middlesbrough at Stamford Bridge stadium in London, Monday, May 8, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Ντιέγκο Κόστα δεν υπολογίζεται από τον Αντόνιο Κόντε και η Μπεσίκτας προσφέρεται να λειτουργήσει ως "γέφυρα" στην επιστροφή του ποδοσφαιριστή στην Ατλέτικο μέσω εξάμηνου δανεισμού.

Από τότε που ο Ντιέγκο Κόστα δήλωσε στους Ισπανούς δημοσιογράφους ότι ο Αντόνιο Κόντε τον ενημέρωσε με ένα απλό SMS ότι δεν τον υπολογίζει, είναι "ξένο σώμα" για την Τσέλσι.

Δεσμεύεται, ωστόσο, με συμβόλαιο με τους "μπλε" κι αυτό είναι σημαντικό εμπόδιο. Η Ατλέτικο του έχει ανοίξει την πόρτα της επιστροφής, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάποια μεταγραφική κίνηση την τρέχουσα (θερινή) μεταγραφική σεζόν λόγω της σχετικής τιμωρίας που της επιβλήθηκε από τη FIFA.

Ντιέγκο Σιμεόνε και Ντιέγκο Κόστα έχουν εκφράσει με δηλώσεις τους την κοινή τους επιθυμία να συνεργαστούν ξανά, αλλά μπορεί ο 28χρονος Ισπανός διεθνής επιθετικός (Βραζιλιάνος στην καταγωγή) να μείνει ανενεργός μέχρι τον Ιανουάριο (στην επόμενη μεταγραφική περίοδο θα έχουν δικαίωμα εγγραφής ποδοσφαιριστή οι "κολτσονέρος");

Η Μπεσίκτας προσφέρεται να λειτουργήσει ως "γέφυρα" για τη μετακίνηση του από το Λονδίνο στη Μαδρίτη. Συγκεκριμένα οι "μαύροι αετοί" αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού.

Σε αυτήν την υπόθεση έχουν ένα "σύμμαχο" κι έναν "εχθρό". Ο "σύμμαχος" είναι ο Πορτογάλος πανίσχυρος ατζέντης του Ντιέγκο Κόστα, Ζόρζε Μέντες. Ο ίδιος που δρομολόγησε και την απόκτηση του Πέπε από την ομάδα της Πόλης.

Ο "εχθρός" είναι το υψηλό συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, καθώς τα 8.000.000 ευρώ ετησίως υπερβαίνουν κατά πολύ το "ταβάνι" της ομάδας της γειτονικής χώρας.

Στο άκουσμα και μόνο της είδησης, οι οπαδοί της Μπεσίκτας "εισέβαλαν" στο Instagram του Ντιέγκο Κόστα, ζητώντας του με τη μορφή σχολίων να πει το "ναι" στους "μαύρους αετούς".

Όπως και να 'χει, η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα και στα ισπανικά ΜΜΕ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η Ατλέτικο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ξανακάνει "ροχιμπλάνκο" τον Ντιέγκο Κόστα.

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ