ΤΣΕΛΣΙ

Ο Μουρίνιο "απάντησε" στους επικριτές του

Ο Μουρίνιο "απάντησε" στους επικριτές του
© REUTERS

Ο Ζοζέ Μουρίνιο πέρασε στην αντεπίθεση μετά τον αποκλεισμό της Τσέλσι στο CL θυμίζοντας όλες τις εγχώριες και ευρωπαϊκές επιτυχίες του. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Λίγες ημέρες μετά το ευρωπαϊκό αντίο της ομάδας του ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στην αντεπίθεση κόντρα στους επικριτές του, θυμίζοντας πως ελάχιστοι προπονητές μπορούν να τον "ματσάρουν" όσον αφορά στις επιτυχίες του εντός γηπέδων.

"Όταν συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους προπονητές βλέπω μόνο λίγους που είναι στο ίδιο επίπεδο με μένα όσον αφορά σε επιτυχίες. Με τους άλλους υπάρχει μία τεράστια απόσταση.

Η ευτυχία μου, πρώτα απ'όλα, είναι όταν συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους προπονητές. Δεν είναι θέμα μάχης και έχω πολύ σεβασμό για όλους του.

Όμως στην Premier League, ποιός είναι πρωταθλητής Ευρώπης; Εγώ και ο Φαν Χάαλ. Στην Premier League ποιός έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα δύο ή περισσότερες φορές;

Ο κύριος Βενγκέρ και εγώ; Πόσοι έχουν κατακτήσει κάθε τρόπαιο σε αυτή τη χώρα; Πόσοι; Πάμε στην Ευρώπη, πόσοι έχουν κατακτήσει επτά τίτλους πρωταθλήματος;

Ο Μουρίνιο "απάντησε" στους επικριτές του
© GETTY IMAGES

Πόσοι έχουν κατακτήσει δύο Champions League; Ο Κάρλο Αντσελότι έχει κατακτήσει τρεις τίτλους και ο Πεπ Γουαρδιόλα. Ανησυχείτε λοιπόν υπερβολικά για μένα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 52χρονος τεχνικός, ο οποίος υπογραμμίζει πως η έξοδος από το CL θα κάνει την Τσέλσι να αφοσιωθεί πλήρως στο πρωτάθλημα για να πετύχει το μεγαλύτερο φετινό της στόχο.

"Με την Τσέλσι είχα χάσει από τη Μπαρτσελόνα στη φάση των 16 του Champions League (σ.σ. 2005-06) και εκείνη τη σεζόν πήραμε το πρωτάθλημα.

Ήταν μία φανταστική σεζόν για μας. Νομίζω ότι είναι στόχος για όλους μας, για όλες τις μεγάλες ομάδες στην αρχή της σεζόν. Είναι ο βασικός στόχος.

Στο πρωτάθλημα μπορούμε να μετρήσουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τον τίτλο στα δάχτυλα των δύο χεριών. Έναν μήνα πριν δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμασταν περισσότερα δάχτυλα.

Θα έρθει η στιγμή που θα φτάνουν τα δάχτυλα του ενός χεριού για να μετρήσουμε τις νίκες που θα μας απομένουν. Δεν σκεφτόμαστε τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν σκεφτόμαστε την Άρσεναλ, σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ