ΤΣΕΛΣΙ

"Ο Αμπράμοβιτς παίρνει ισραηλινή υπηκοότητα"

"Ο Αμπράμοβιτς παίρνει ισραηλινή υπηκοότητα"
AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται διατεθειμένος να αφήσει το Ηνωμένο Βασίλειο για να συνεχίσει στο Ισραήλ τις επιχειρήσεις του, παίρνοντας ακόμα και την υπηκοότητα της χώρας.

Η νέα νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο περί "ανεξήγητης περιουσίας" φέρνει αρκετά εμπόδια στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να ανανεώσει τη βίζα του στην Αγγλία.

Εφημερίδες του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος μεγιστάνας θα ταξιδέψει στη χώρα το βράδυ της Παρασκευής, ώστε να αιτηθεί ισραηλινή υπηκοότητα.

Η βρετανική βίζα του 51χρονου Ρώσου είχε λήξει εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες και παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να εκδώσει νέα επενδυτική βίζα, μετά από τις αλλαγές στις σχετικές διατάξεις του νόμου.

Ο Αμπράμοβιτς οφείλει να εμφανίσει την προέλευση της περιουσίας του για να ανανεώσει τη βρετανική βίζα, κάτι που δεν συνέβη όλο αυτό το διάστημα, με συνέπεια να απουσιάσει ακόμα και από τον τελικό κυπέλλου της ομάδας του, όπου νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Γουέμπλεϊ".

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου 2018, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν το δικαίωμα ακόμα και να κατασχέσουν περιουσία προσώπων που δεν έχουν αποδείξει την πηγή των χρημάτων τους.

Αυτήν την περίοδο, ο Αμπράμοβιτς χτίζει μία βίλα στην πολυτελή γειτονιά Νέβε Τσεντέκ του Τελ Αβίβ, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα "Globes", ο Αμπράμοβιτς τον Απρίλιο του 2015 χρειάστηκε να δαπανήσει 25.000.000 δολάρια για το ξενοδοχείο "Varsano" στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην κατοχή του Αμπράμοβιτς πέρασε και μία έκταση 1.500 τετραγωνικών μέτρων δίπλα στο ξενοδοχείο, ενώ την ίδια περίοδο εξαγόρασε τέσσερις startups του Ισραήλ, μία εκ των οποίων αφορά μπαταρία smartphone που φορτίζει τάχιστα.

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ