ΤΣΕΛΣΙ

Ντιέγκο Κόστα: Ο Σουάρες της Τσέλσι!

Ντιέγκο Κόστα: Ο Σουάρες της Τσέλσι!

Πέρα από μεγάλος επιθετικός ο Ντιέγκο Κόστα είναι και ένας οξύθυμος χαρακτήρας και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Εμείς θυμηθήκαμε τις πιο χαρακτηριστικές. (VIDS + PICS)

Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι ο Ντιέγκο Κόστα είναι ένας από τους λίγους επιθετικούς παλιάς κοπής που διαπρέπουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε δύο από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως είναι αυτά της Ισπανίας (Ατλέτικο Μαδρίτης) και της Αγγλίας (Τσέλσι).

Πέρα από τη δεδομένη ποδοσφαιρική του αξία ο πολιτογραφημένος Ισπανός επιθετικός είναι και λίγο έως αρκετά οξύθυμος.

Μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα με τη Λίβερπουλ έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα και εμείς θυμόμαστε ορισμένα από τα κατορθώματα του τόσο στην Ισπανία όσο και στην Αγγλία.

Ντιέγκο Κόστα: Ο Σουάρες της Τσέλσι!

Τα ντέρμπι της Μαδρίτης

Για τα κατορθώματα του στην Ιβηρική χερσόνησο είπαμε να ξεκινήσουμε από τα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκεί δηλαδή όπου το αίμα ούτως ή άλλως βράζει και οι παλμοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Στα δύο χρόνια που είχε ενεργή συμμετοχή σε αυτά τα ντέρμπι πρόλαβε να τσακωθεί με όλους τους αμυντικούς της Ρεάλ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ακόμα και με τον Ντιέγκο Λόπεθ.

Οι μάχες του με τον Σέρχιο Ράμος και τον Πέπε ήταν ομηρικές και οι καυγάδες τους ήταν συχνό φαινόμενο.

Ντιέγκο Κόστα: Ο Σουάρες της Τσέλσι!

Τα άλλα παραπτώματα

Δεν είναι όμως μόνο η συμπεριφορά του στα ντέρμπι της Μαδρίτης. Ο Ντιέγκο Κόστα είχε ξεφύγει και σε άλλα παιχνίδια και μάλιστα είχε τιμωρηθεί για αυτό.

Ντιέγκο Κόστα: Ο Σουάρες της Τσέλσι!

Πέρα από το συγκεκριμένο γεγονός οι άλλες του μάχες που είχαν κλέψει την παράσταση ήταν στα παιχνίδια με τη Σεβίλλη με τον πολιτογραφημένο Ισπανό να έχει καυγάδες τόσο με τον Κάλα όσο και με τον Φάσιο (δεξιά).

Φυσικά, δεν ήταν μόνο αυτοί οι τυχεροί αφού μέσα στη μεγάλη λίστα υπάρχει και το όνομα του Τέρι που πλέον είναι συμπαίκτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ορισμένους από τους καυγάδες που σας περιγράψαμε πιο πάνω.

Ντιέγκο Κόστα: Ο Σουάρες της Τσέλσι!
© SUNDERLAND AFC VIA GETTY IMAGES

Η ζωή στο νησί

Επί Αγγλικού εδάφους ο Ντιέγκο Κόστα βρίσκεται μόνο λίγους μήνες ωστόσο ήδη έχει προλάβει να κάνει αισθητή την παρουσία του τόσο με τα γκολ του όσο και με τους καυγάδες του.

Οι διαπληκτισμοί του ξεκίνησαν με τον Τιμ Χάουαρντ ο οποίος του ζήτησε το λόγο για τον πανηγυρισμό του και οι δύο παίκτες λίγο έλειψαν να έρθουν στα χέρια. Ούτε ένα μήνα αργότερα έπιασε τον Σαμπαλέτα από το λαιμό μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα που του έκανε, για να ακολουθήσει η κλωτσιά στον Ο' Σέι.

Τα τελευταία του κατορθώματα ήταν αυτά κόντρα στη Λίβερπουλ όπου έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ. Πάτησε τόσο τον Τσαν όσο και τον Σκρτέλ και αρπάχτηκε με όλους σχεδόν του παίκτες των κόκκινων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ντιέγκο Κόστα: Ο Σουάρες της Τσέλσι!

Η αποστομωτική του απάντηση

Όταν κατηγορείς κάποιον για κάτι είναι καλό να έχεις και τη δική του άποψη. Στα χρόνια που αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ντιέγκο Κόστα είχε ερωτηθεί για το συγκεκριμένο γεγονός και η απάντησή του ήταν αποστομωτική.

"Στο γήπεδο τσακώνομαι με όλους, δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό. Προσβάλω τους πάντες και δεν έχω σεβασμό για τον αντίπαλο. Σκέφτομαι ότι πρέπει να τους σκοτώσω. Τα παιδιά που μεγαλώνουν παίζοντας στις ακαδημίες μαθαίνουν να ελέγχουν τον εαυτό τους και να σέβονται τους αντιπάλους.

Εμένα δεν μου το έμαθε κανείς αυτό αφού δεν πήγα σε μια τέτοια ακαδημία. Έβλεπα αθλητές να χτυπάνε ο ένας τον άλλον και νόμιζα ότι αυτό είναι το φυσιολογικό" είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι πρέπει να αλλάξει αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει.

BONUS: Δείτε ένα σπάνιο βίντεο με τον Ντιέγκο Κόστα το μακρινό 2007 (όταν αγωνιζόταν στην Μπράγκα) να ξεφεύγει από τον έλεγχο και να την πληρώνει ο Πετίτ.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ