ΤΣΕΛΣΙ

Μουρίνιο: "Είστε ηλίθιοι"

Μουρίνιο: "Είστε ηλίθιοι"
© ANDY HOOPER

Απολαυστικός για ακόμη μία φορά ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε το δικό του show στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, χαρακτηρίζοντας "ηλίθιους φιλόσοφους" όσους ασκούν κριτική στις τεχνικές του.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έκλεψε την παράσταση σε μια ακόμη συνέντευξη Τύπου, καθώς αρχικά διόρθωσε το μεταφραστή προκαλώντας γέλιο στην αίθουσα, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε ηλίθιους όσους πιστεύουν πως ο καλύτερος τρόπος παιχνιδιού είναι το να αφήνεις χώρο στον αντίπαλο.

Ο τεχνικός των "μπλε" είπε συγκεκριμένα: "Ξέρετε, αυτή τη στιγμή, το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο φιλόσοφους - ανθρώπους που καταλαβαίνουν περισσότερα από εμένα, ανθρώπους με φανταστικές θεωρίες και φιλοσοφίες. Είναι εκπληκτικό. Αλλά η πραγματικότητα είναι πάντα η πραγματικότητα. Μια ομάδα που δεν αμύνεται σωστά ή δεν σκοράρει, εάν δεχθεί πολλά γκολ τότε θα έχει πρόβλημα.

Μια ομάδα χωρίς ισορροπία δεν είναι ομάδα. Όταν έχουν την μπάλα, θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε από το να σκοράρουν. Όταν έχουμε εμείς την μπάλα, θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο που ξέρω.

Εάν οι αντίπαλοί σου είναι πολύ γρήγοροι στην αντεπίθεση και θέλουν χώρο πίσω από την αμυντική γραμμή σου, εάν τους δώσετε αυτό το κενό είστε ηλίθιοι".

Τα λόγια του αυτά στάθηκαν η αφορμή να φιγουράρει στην πλειοψηφία των πρωτοσέλιδων του βρετανικού αθλητικού Τύπου.

Αναφερόμενος στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο, ο Special One είπε: "Είναι μία καλή ομάδα που αμύνεται σωστά, σκοράρει και δεν αγωνίζεται με αντεπιθέσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συμμετέχει στην ημιτελική φάση του Champions League. Δεν λέω ότι θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και μόνο ότι έχει μπει σφήνα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι κάτι εκπληκτικό".

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε κέφια και το απέδειξε εκ νέου: "Μετά το ματς θα δούμε ποιος θα πάει στην Λισαβόνα. Εγώ θα πάω σίγουρα το καλοκαίρι, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε και σαν ομάδα".

Ερωτηθείς αν θα κοουτσάριζε ποτέ την Ατλέτικο, ο Πορτογάλος προπονητής απάντησε: "Το μέλλον μου είναι στην Τσέλσι και μόνο όταν λυθεί η συνεργασίας μας, θα σκεφτώ για το μέλλον μου".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν θα κάνει τον απολογισμό της σεζόν σε περίπτωση που η ομάδα του αποκλειστεί, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ