ΤΣΕΛΣΙ

Μουρίνιο: "Θέλω τρεις παίκτες"

Μουρίνιο: "Θέλω τρεις παίκτες"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Τσεχ στην Άρσεναλ, για τους παίκτες που θέλει να παραμείνουν στην Τσέλσι, αλλά και εκείνους που θέλει να φέρει στο Λονδίνο.

Όποτε μιλάει ο Ζοζέ Μουρίνιο πάντα είτε προκαλεί αντιδράσεις είτε βγάζει ειδήσεις. Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε στο "BT Sports" για όλα τα θέματα που αφορούν την Τσέλσι και όπως ήταν φυσιολογικό η συζήτηση κινήθηκε αρκετά στο μεταγραφικό κομμάτι.

Το πρώτο θέμα που κλήθηκε να απαντήσει είναι το κεφάλαιο Πετρ Τσεχ.

Το όνομα του Τσέχου τερματοφύλακα έχει συνδεθεί τόσο με την Άρσεναλ όσο και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το μέλλον του να φαντάζει αβέβαιο στο "Στάνφορντ Μπριτζ". Ο Τσεχ έχει τονίσει την επιθυμία του να αγωνίζεται βασικός κάτι που με την παρουσία του Κουρτουά στην Τσέλσι μοιάζει δύσκολο.

Ο Μουρίνιο κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ο έμπειρος τερματοφύλακας να μετακομίσει στην Άρσεναλ μετά την διάθεση του Αμπράμοβιτς να μη σταθεί εμπόδιο στο μέλλον του εις ένδειξη σεβασμού για την προσφορά του στο σύλλογο.

"Η απάντηση μου δεν είναι σημαντική γιατί ο ιδιοκτήτης είναι ιδιοκτήτης είναι ο άνθρωπος με προοπτική τον οποίο θαυμάζω και σέβομαι. Σέβεται ανθρώπους που έκαναν σημαντικά πράγματα για εκείνον. Από το 2004 μέχρι τη σεζόν 2014-15, ο Τσεχ είχε δέκα επιτυχημένα χρόνια στο σύλλογο, δέκα χρόνια απίστευτης συμπεριφοράς.

Θα σεβαστώ κάθε απόφαση του ιδιοκτήτη. Είμαι διαφορετικός. Έχω τον ίδιο σεβασμό για τον Πετρ όπως ο οποιοσδήποτε στο σύλλογο, αλλά η απάντηση μου στο ενδεχόμενο να πάει στην Άρσεναλ είναι "με τίποτα". Εάν η απάντηση είναι διαφορετική θα το δεχτώ. Αλλά σε κάθε ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Πετρ θα μπορούσε και εγώ να βρω έναν παίκτη που να με ενδιαφέρει σε αυτή" τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου είπε: "Το σημαντικότερο κομμάτι έχει γίνει, το οποίο είναι να διατηρήσουμε τους παίκτες που ήθελα στην ομάδα. Άλλες χρονιές θα ήμουν ικανοποιημένος με το να πουλήσουμε αρκετούς παίκτες, ακόμα και ορισμένους καλούς. Αυτή τη χρονιά δεν θα ήμουν ικανοποιημένος εάν που πουλούσαμε τους καλούς μας παίκτες και αυτή είναι η πραγματική πρόκληση".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ονομαστικά στους παίκτες που ήθελε και διατήρησε στην ομάδα, αλλά και στις θέσεις που θέλει να ενισχυθεί η Τσέλσι. "Το να διατηρήσω τον Αζάρ, τον Μάτιτς, τον Ιβάνοβιτς, τον Ντιέγκο Κόστα και τον Φάμπρεγκας, όλους αυτούς τους σημαντικούς παίκτες για εμάς, είναι ο πρώτος στόχος. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τρεις παίκτες. Έναν επιθετικό, επειδή χάσαμε ένα μύθο μας (σ.σ. Ντιντιέ Ντρογκμπά), έναν αμυντικό και έναν μέσο. Αυτό θα έδινε μεγαλύτερο συναγωνισμό στην ομάδα, το να φέρεις ορισμένους καινούργιους παίκτες και να βάλεις κάποιους άλλους σε πίεση. Ξέρουν ότι έχουμε κάποιους που περιμένουν, το χρειάζομαι αυτό για να υποστηρίξω τον τρόπο δουλειάς μου" επεσήμανε ο Πορτογάλος .

Συνέντευξη του Μουρίνιο χωρίς καρφιά δεν γίνεται. Έτσι, ο προπονητής της Τσέλσι δεν κρύφτηκε και για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο αγγλικό ποδόσφαιρο για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι ομάδες στην Ευρώπη.

"Μου άρεσε το ποδόσφαιρο που παίξαμε τον Δεκέμβριο. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι άλλες ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος του Champions League πιο φρέσκιες από εμάς. Μετά τη διακοπή δεν ήταν κουρασμένες. Ορισμένες φορές ήμασταν σωματικά και πνευματικά κουρασμένοι και είναι δύσκολο για τις αγγλικές ομάδες. Οι ομάδες από την Αγγλία τα κατάφεραν στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν, αλλά είναι πιο δύσκολο για εμάς. Πρέπει να κάνουμε κάτι μετά τη Πρωτοχρονιά. Μπορούμε να παίξουμε πέντε ή έξι παιχνίδια σε δύο εβδομάδες, είναι ωραία η Boxing Day και όλο αυτό, αλλά μετά από αυτό θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να δώσουμε μερικές ανάσες στους παίκτες".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ