ΤΣΕΛΣΙ

Μουρίνιο: "Ο Φάμπρεγας διάλεξε την Τσέλσι για να πάρει τίτλους"

Μουρίνιο: "Ο Φάμπρεγας διάλεξε την Τσέλσι για να πάρει τίτλους"
© CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Λίγο πριν το Άρσεναλ-Τσέλσι ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε ρεσιτάλ! Διαβάστε τι είπε στη συνέντευξη Τύπου για το σπρώξιμο από τον Βενγκέρ στο ματς του πρώτου γύρου αλλά και γιατί προτίμησε τους "μπλε" ο Φάμπρεγας.

Η αναμέτρηση της Τσέλσι με την Άρσεναλ στον πρώτο γύρο είχε βρει νικητές με 2-0 τους "μπλε" ωστόσο λίγοι πλέον το θυμούνται αυτό. Στους περισσότερους έχει μείνει από αυτό το ματς η τρομερή "κοκκορομαχία" του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Αρσέν Βενγκέρ στη γραμμή του πλαγίου άουτ , με τον Αλσατό τεχνικό να φεύγει μάλιστα εκτός ορίων και να σπρώχνει αρκετά τον Πορτογάλο συνάδελφό του.

Και τρανή απόδειξη πως ουδείς έχει ξεχάσει αυτή την κόντρα ήταν και η σημερινή συνέντευξη Τύπου του "special one", με έναν δημοσιογράφο να ρωτάει "πονηρά" τον Μουρίνιο αν το σπρώξιμο που δέχτηκε από τον Βενγκέρ τον περασμένο Οκτώβριο ήταν πιο δυνατό από το σπρώξιμο που δέχεται η Τσέλσι από τους αντιπάλους της στη μάχη του τίτλου!

"Κορυφαία ερώτηση και δικαιούται την κατάλληλη απάντηση", δήλωσε ο Μουρίνιο, για να προσθέσει όμως: "Επειδή είμαι πάντα ειλικρινής στις απαντήσεις μου δεν μπορώ να δώσω απάντηση σε αυτή την ερώτηση".

Στη συνέχεια ο "Μου" ρωτήθηκε για την κόντρα που έχει αναπτύξει με τον Αρσέν Βενγκέρ (δεν έχει χάσει ποτέ από τον Αλσατό στα χρόνια που βρίσκεται στην Premier League στον πάγκο της Τσέλσι), με τον Πορτογάλο να προσπαθεί να την υποβαθμίσει:

"Δεν τον θεωρώ αντίπαλό μου με την έννοια του εχθρού. Δεν το βλέπω έτσι. Είναι ο προπονητής ενός μεγάλου συλλόγου στην ίδια πόλη που δουλεύω και ζω. Ένας μεγάλος σύλλογος με τους ίδιους στόχους που έχουμε και εμείς στις διοργανώσεις που παίρνουμε μέρος.

Μουρίνιο: "Ο Φάμπρεγας διάλεξε την Τσέλσι για να πάρει τίτλους"
© CATHERINE IVILL/AMA

Όμως δεν υπάρχει καμία διαφορά με τη σχέση που είχα με τον προπονητή της Μίλαν όταν ήμουν στην Ίντερ, με τον προπονητή της Ατλέτικο όταν ήμουν στη Ρεάλ και με αυτόν στη Μπενφίκα όταν ήμουν στην Πόρτο... Κανένα πρόβλημα".

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει ειδική αναφορά στον Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα της Τσέλσι ως αντίπαλος της Άρσεναλ στο "Emirates", στην οποία ο Αρσέν Βενγκέρ του είχε δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού λίγα χρόνια πριν.

"Ξέρω το λόγο που επέλεξε την Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ξέρω γιατί δεν επέλεξε την Άρσεναλ. Μπορώ να μιλήσω μόνο για αυτά που του υποσχεθήκαμε.

Δεν μπορώ να μιλήσω για την απόφασή του να φύγει από την Άρσεναλ ή τι ήταν αυτό που τον εμπόδισε να γυρίσει σε αυτούς. Δεν ξέρω αν φταίει ο προπονητής ή ήταν δική του απόφαση.

Απλά του υποσχέθηκα ότι θα χτίζαμε μία ομάδα προσαρμοσμένη στο στιλ παιχνιδιού του και ότι θα ήταν σημαντικός παίκτης στο πλάνο μας. Συνήθως τα καλά σχέδια καταλήγουν με τίτλους και αυτό ήθελε και εκείνος. Αυτό μπορώ να πω μόνο".

Μουρίνιο: "Ο Φάμπρεγας διάλεξε την Τσέλσι για να πάρει τίτλους"
© GETTY IMAGES

Όσο για την υποδοχή που περιμένει να του επιφυλάξουν οι φίλοι της Άρσεναλ, είπε: "Δεν με ανησυχεί καθόλου. Ο Φρανκ Λάμπαρντ έπαιξε στο Stamford Bridge χωρίς πρόβλημα και με καλή υποδοχή.

Δεν βλέπω το λόγο να μη γίνει το ίδιο και για τον Φάμπρεγας στο Emirates αλλά, αν υπάρξουν άσχημες αντιδράσεις, νομίζω πως είναι ένας από τους παίκτες που είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος.

Έπαιξε κόντρα στη Μπαρτσελόνα με τη φανέλα της Άρσεναλ.Γιατί να μην παίξει στο Emirates με τη φανέλα της Τσέλσι; Δεν θα υπάρξει πρόβλημα".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ