ΤΣΕΛΣΙ

Μουρίνιο: "Άλλο το πρωτάθλημα, άλλο το League Cup"

Μουρίνιο: "Άλλο το πρωτάθλημα, άλλο το League Cup"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ξεκαθάρισε πως το αποτέλεσμα στον τελικό του League Cup δεν θα επηρέασει την Τσέλσι στην Premier League. Πώς σχολίασε τον αποκλεισμό των Λίβερπουλ-Τότεναμ στο Europa.

"Σκέφτομαι μόνο τη στιγμή. Μόνο αυτό το παιχνίδι. Έχουμε έναν τελικό που πρέπει να κερδίσουμε και τίποτα άλλο δεν μας ενδιαφέρει", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός ενόψει του κυριακάτικου τελικού του League Cup κόντρα στην Τότεναμ και συνέχισε:

"Δεν νομίζω ότι αν κερδίσουμε στον τελικό του League Cup θα κερδίσουμε και το πρωτάθλημα, ή πως αν χάσουμε θα χάσουμε και τον τίτλο. Είναι απλά ένα παιχνίδι που πρέπει να δώσουμε και μετά από αυτό η κουβέντα για το League Cup τελείωσε.

Εάν πάμε σπίτι μας με το Κύπελλο, τέλεια. Αλλά δεν γίνει αυτό δεν θα υπάρξουν συνέπειεις, απλά συνεχίζουμε. Δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτόμαστε για τις συνέπειες".

Ο "special one θυμήθηκε μάλιστα πως πριν από 10 χρόνια είχε ξεκινήσει το χτίσιμο της αυτοκρατορίας του στην Τσέλσι με την κατάκτηση του League Cup κόντρα στη Λίβερπουλ και πως εκείνος ξαναέδωσε αίγλη στο θεσμό.

"Σέβομαι κάθε διοργάνωση. Θα ήταν εύκολο να πω ότι δεν πήραμε στα σοβαρά το Κύπελλο Αγγλίας επειδή χάσαμε από τη Μπράντφορντ αλλά αντιμετωπίζουμε κάθε διοργάνωση με σοβαρότητα.

Πιθανότατα πολλές ομάδες έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά μας το 2005 όταν αντιμετωπίσαμε το League Cup ως πραγματική διοργάνωση, ως πραγματική πρόκληση, και προσπαθούσαμε να φτάσουμε σε τελικούς και να προσπαθούμε να νικάμε.

Η Λίβερπουλ και εμείς δώσαμε τα πάντα στον ημιτελικό του League Cup. Είναι μία μεγάλη διοργάνωση".

Ο 52χρονος τεχνικός ξεκαθάρισε πως οι μοναδικές απώλειες των "μπλε" ενόψει του τελικού με τη συμπολίτισσα Τότεναμ είναι ο τιμωρημένος Μάτιτς και ο τραυματίας Μίκελ, ενώ σε ερώτηση για τον αποκλεισμό της Τότεναμ αλλά και της Λίβερπουλ στους "32" του Europa League, είπε:

"Ο κόσμος σε αυτή τη χώρα ξεχνάει πως χρειαζόμαστε αγγλικές ομάδες για να πετύχουμε στην Ευρώπη και να κερδίζουμε παιχνίδια και δεν είμαι ποτέ χαρούμενος όταν μία αγγλική ομάδα χάνει στην Ευρώπη.

Δουλεύω σε αυτή τη χώρα και ίσως αυτό το αποτέλεσμα επηρεάσει και εμένα στο μέλλον".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ