ΤΣΕΛΣΙ

Κόστα: "Δεν είμαι εγκληματίας"

Chelsea's Diego Costa celebrates scoring his team's equalizer during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Chelsea's Diego Costa celebrates scoring his team's equalizer during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ο Ντιέγκο Κόστα αποφάσισε να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί με εκείνον και την Τσέλσι τονίζοντας ότι δεν σέβεται τον Κόντε ως άνθρωπο και ότι οι "μπλε" δεν του φέρονται με σεβασμό.

Στα άκρα έχει φτάσει η σχέση του Ντιέγκο Κόστα με την Τσέλσι. Ο πολιτογραφημένος Ισπανός φορ παραχώρησε συνέντευξη και έδειξε ότι έχει εξοργιστεί από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους "μπλε" που δεν τον αφήνουν να φύγει.

Αρχικά, μιλώντας στην "Daily Mail" είπε αναφορικά με το μέλλον του: "Όχι δεν περιμένω να με καλέσει πίσω ο Κόντε. Ξέρετε καλά ότι δεν με θέλει πια στην ομάδα. Θέλω να μείνω ελεύθερος από την Τσέλσι. Δεν ήθελα να φύγω, αλλά... Ήμουν χαρούμενος. Όταν δεν σε θέλει ο προπονητής, πρέπει να φεύγεις.

Όλοι το ίδιο θα έλεγαν στην ομάδα αν ρωτούσες τους συμπαίκτες μου. Μου στέλνουν μηνύματα ότι τους λείπω και ότι εκείνοι θα με ήθελαν στην ομάδα. Μιλάω κυρίως με τον Φάμπρεγας, τον Νταβίντ Λουίζ και τον Γουίλιαν. Κάνουμε και πλάκα με τα μηνύματα".

Ο Ισπανός επιθετικός αποκάλυψε ότι η απουσία του από ένα ματς με τη Λέστερ δεν οφειλόταν σε προβλήματα που είχε στη μέση, αλλά στον καυγά του με τον γυμναστή της ομάδας. "Όχι όχι, καμία σχέση. Ήταν τιμωρία για την συμπεριφορά που είχα επιδείξει όταν είχαμε τον καυγά με τον γυμναστή, Ζούλιο Τους".

Στη συνέχεια μίλησε και για τις σχέσεις του με τον Κόντε: "Τον Ιανουάριο έγιναν όλα με τον προπονητή. Ήμουν κοντά στην ανανέωση συμβολαίου, όμως το σταμάτησε η ομάδα. Υποθέτω ότι πίσω από αυτό βρίσκεται ο Κόντε. Ζήτησε να μην ανανεώσω. Οι ιδέες του ήταν ξεκάθαρες. Έχει τις ιδέες και το σκεπτικό του και κανείς δεν μπορεί να του αλλάξει όσα έχει στο μυαλό. Τον σέβομαι ως προπονητή, έχει κάνει καλή δουλειά, αλλά ως άνθρωπος όχι. Δεν είναι ο προπονητής που είναι κοντά στους παίκτες. Είναι πολύ απόμακρος. Δεν έχει αυτό το χάρισμα της επικοινωνίας και της επαφής...."

Για την κατάσταση που επικρατεί με την Τσέλσι είπε: "Αυτό που συμβαίνει πλέον με την Τσέλσι είναι δυσάρεστο. Λυπηρό. Δεν παίρνεις μια τέτοια απόφαση και την ανακοινώνεις μέσω μηνύματος. Δεν είναι σωστό. Πρέπει ν' αντιμετωπίζεις τον ποδοσφαιριστή πρόσωπο με πρόσωπο. Ήμουν με την εθνική ομάδα, μόνος στο δωμάτιο και σοκαρίστηκα όταν είδα το μήνυμα.

Δεν πίστευαν ούτε οι συμπαίκτες μου αυτό το πράγμα. Ήμουν οργισμένος. Τώρα είμαι πιο ήρεμος. Δεν έχω σβήσει κι ούτε πρόκειται να σβήσω το μήνυμα. Ήταν ξεκάθαρο και έλεγε ότι δεν με υπολογίζει και μου ευχόταν τα καλύτερα για το μέλλον. Τελεία. Μόνο αυτό.

Γιατί δεν με αφήνουν να φύγω αφού δεν με θέλουν; Δεν έχω κινηθεί ακόμα νομικά γιατί θέλω να γίνουν όλα σωστά. Ήμουν καλό παιδί και θέλω όλα να εξελιχθούν με τον καλό τρόπο. Η επιθυμία μου είναι να επιστρέψω στην Ατλέτικο. Έχω μιλήσει με την Τσέλσι, με την κ.Γκρανόβσκαϊα. Της είπα ότι ο Κόντε δεν με θέλει και ότι θέλω να πάω στην Ατλέτικο. Έχει απορρίψει κάθε πρόταση. Θέλουν να με πουλήσουν στην Κίνα. Θέλω να πάω στην Ισπανία, όχι στην ομάδα που θα δώσει τα περισσότερα για εμένα...

Θέλουν να προπονούμαι με τη δεύτερη ομάδα και να μην έχω καμία επαφή με τους συμπαίκτες μου. Δεν είμαι εγκληματίας! Δεν είναι δίκαιο όλο αυτό που έχω υποστεί και συνεχίζω να αντιμετωπίζω. Δεν πρόκειται να προπονηθώ με τη δεύτερη ομάδα. Αν θέλουν να συνεχίσουν να με τιμωρούν με πρόστιμα, ας το κάνουν. Δεν με νοιάζουν τα χρήματα. Το πιο σημαντικό είναι είμαι χαρούμενος με την οικογένειά μου.

Σκέφτομαι ακόμα και να μείνω στη Βραζιλία έναν χρόνο δίχως να παίζω, ακόμα κι αν δεν θέλει η ομάδα να με πληρώνει. Δεν σέβονται όσα έκανα για την ομάδα. Θέλω μέχρι το τέλος του μήνα να έχει λυθεί το θέμα και να παίξω στην Ατλέτικο".

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ