ΤΣΕΛΣΙ

Κόντε: "Γεννήθηκα με πίεση"

Κόντε: "Γεννήθηκα με πίεση"

Ο Αντόνιο Κόντε δήλωσε υπερήφανος που βρίσκεται στην Τσέλσι, κατά την επίσημη παρουσίασή του, και ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι οι Λονδρέζοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον τίτλο της Premier League και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν: στο Champions League (videos).

"Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να βρίσκομαι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος, δούλεψα πολύ για να είμαι εδώ και είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη στιγμή αλλά και που αρχίζω μία νέα σεζόν με την Τσέλσι. Αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο για τη ζωή μου, για την καριέρα μου και για την οικογένειά μου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που αρχίζω δουλειά σε μία νέα χώρα, μία φανταστική χώρα και ένα φανταστικό πρωτάθλημα. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, το δυσκολότερο στον κόσμο, επειδή υπάρχουν έξι, επτά ομάδες που μπορούν να πάρουν τον τίτλο.

Η Τσέλσι είναι σπουδαία ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι προπονητής αυτής της σπουδαίας ομάδας", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις του ως τεχνικός της Τσέλσι ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος λίγο πριν είχε ποζάρει κρατώντας τη φανέλα της νέας του ομάδας και είχε κερδίσει το χειροκρότημα των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στην αίθουσα για να καλύψουν το γεγονός της παρουσίασής του από τους Λονδρέζους.

Κόντε: "Γεννήθηκα με πίεση"

Και συνέχισε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας λέγοντας: "Οι οπαδοί χρειάζονται να βρουν μία ομάδα έτοιμη να παλέψει μέχρι το τέλος για να ανταγωνιστεί τις άλλες ομαδες. Ξέρω ότι μόνο μία ομάδα μπορεί να πάρει τον τίτλο αλλά θα πρέπει να είμαστε εκεί στο τέλος της σεζόν για να παλέψουμε για τον τίτλο, να είμαστε εκεί για το Champions League. Η Τσέλσι ανήκει στο Champions League".

Για την επέκταση της συνεργασίας της Τσέλσι με τον Τζον Τέρι, είπε: "Ο Τζον Τέρι είναι ένας σημαντικός παίκτης για μένα, για τους οπαδούς, για το σύλλογο. Μαζί παίρνουμε όλες τις αποφάσεις, είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Τσέλσι. Μίλησα αρκετές φορές μαζί του, το σημαντικότερο είναι πως όταν υπέγραψε με την Τσέλσι ήταν χαρούμενος".

"Ο προπονητής είναι σαν τον ράφτη"

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιο προσωνύμιο θέλει να του δοθεί από τη στιγμή που ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει πάρει το "special one", ο Κόντε απάντησε αφοπλιστικά: "Δεν είμαι πολύ καλός για να βρω ένα διαφορετικό όνομα. Ελπίζω κατά τη διάρκεια της σεζόν να σας δώσω την ευκαιρία να βρείτε ένα νέο όνομα για μένα. Ελπίζω να είναι καλό όνομα, όχι άσχημο".

Για να προσθέσει, ο τρις πρωταθλητής Ιταλίας με την Γιουβέντους: "Συνήθως, όταν πηγαίνω σε μία ομάδα, ψάχνω να βρω τις σωστές θέσεις για τους παίκτες. Όταν ήμουν στην Ιταλία συνήθιζα να λέω ότι ο προπονητής είναι σαν τον ράφτη. Θα πρέπει να φτιάξεις το καλύτερο φόρεμα για την ομάδα και θα πρέπει να σεβαστείς τα χαρακτηριστικά και το ταλέντο του κάθε παίκτη.

Μετά παίρνεις τις αποφάσεις σου. Στο παρελθόν ξεκινούσα τις σεζόν με μία ιδέα και μετά άλλαζα όταν έβλεπα ότι το σύστημα δεν ήταν καλό. Τρεις στην άμυνα; Τέσσερις στην άμυνα; Δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το σωστό πνεύμα της ομάδας και η καλή οργάνωση. Πιστεύω ότι μπορώ να βελτιώσω πολύ τους παίκτες μου".

Ο Κόντε σημείωσε πως αισθάνεται ευθύνη που εκπροσωπεί την Ιταλία στο εξωτερικό ενώ αποκάλυψε ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες θα επικοινωνήσει με τον Κλάουντιο Ρανιέρι: " Είναι ένας αξιαγάπητος άνθρωπος και θα τον καλέσω για να πάρω συμβουλές από αυτόν".

Κλείνοντας δε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός των "μπλε" ο Ιταλός είπε: "Πιστεύω ότι μας υποτιμούν αλλά ελπίζουμε να εκπλήξουμε αρκετό κόσμο. Ελπίζω ότι υπάρχει μία μικρή φλόγα που τρεμοπαίζει που μπορεί να εξελιχτεί σε μία φλεγόμενη κόλαση".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ