ΤΣΕΛΣΙ

Ιβάνοβιτς, ο ματωμένος ήρωας

Ιβάνοβιτς, ο ματωμένος ήρωας
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έδωσε την πρόκριση στην Τσέλσι ματωμένος και ο Μουρίνιο τον αποθέωσε. Δεν είναι όμως πρώτη φορά που γίνεται ήρωας για τους "μπλε" (videos)

Το βράδυ της Τρίτης στο "Στάμφορντ Μπριζ" του Λονδίνου ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έγινε για μία ακόμη φορά ο ήρωας της Τσέλσι.

Ο 30άχρονος Σέρβος, αν και αμυντικός ξέρει να σκοράρει και κυρίως ξέρει να σκοράρει σε κρίσιμα σημεία σημεία.

Κόντρα στην Λίβερπουλ ήταν αυτός λοιπόν που πέτυχε το μοναδικό γκολ της ρεβάνς στον ημιτελικό του League Cup, έτσι έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου στο "Γουέμπλεϊ" θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ την 1η Μαρτίου.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και μάτωσε, όμως συνέχισε στο ματς και τελικά κατάφερε να σκοράρει.

Ιβάνοβιτς, ο ματωμένος ήρωας
© JAVIER GARCIA / BPI

Γενικά ο Ιβάνοβιτς είναι από τους καλύτερους αμυντικούς στο πλανήτη και από τους λίγους που μπορεί με την ίδια ευκολία και αποτελεσματικότητα να παίξει και στόπερ και μπακ.

Είναι και από τους καλύτερους στο ψηλό παιχνίδι και μαζί με τους Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης και Ντιέγκο Γκοντίν της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι αμυντικοί που έχουν περισσότερο έφεση στο σκοράρισμα.

Έτσι και στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης. Προωθήθηκε για "στημένη μπάλα" στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και άνοιξε το σκορ, χαρίζοντας, κατά μεγάλο ποσοστό, στην Τσέλσι την πρόκριση στον τελικό.

Και λέμε κατά μεγάλο ποσοστό διότι μπορεί το ματς με 0-0 να πήγε παράταση, όμως με 0-0 μετά και το τέλος της παράτασης η Τσέλσι πάλι θα έπαιρνε την πρόκριση, καθώς στα ημιτελικά του League Cup μετρούν τα εκτός έδρας μόνο στην παράταση (1-1 το πρώτο ματς) στο "Άνφιλντ".

Ιβάνοβιτς, ο ματωμένος ήρωας
© REUTERS

Όπως και να'χει, ο Σέρβος χάρισε τη νίκη στους "μπλε" και έστω με το γκολ του για το υπόλοιπο της παράτασης έκανε την ομάδα του να νιώθει ασφάλεια, καθώς αν δεχόταν ένα γκολ δεν έμενε εκτός, απλά θα πήγαινε στα πέναλτι.

Και πέτυχε αυτό το γκολ "λαβωμένος", με το παπούτσι του γεμάτο αίμα, κάνοντας τον προπονητή του, Ζοζέ Μουρίνιο, να τον εκθειάσει αργότερα σε δηλώσεις του.

"Είχε πολύ αίμα και μάλιστα το παπούτσι του ήταν κόκκινο, ήταν γεμάτο με αίμα. Αυτό το παπούτσι θα πρέπει να πάει κατευθείαν στην ποδοσφαιρική ακαδημία", τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, εννοώντας πως θα πρέπει τα νέα παιδιά να δουν αυτό παπούτσι για να καταλάβουν πως γίνονται οι ήρωες στο ποδόσφαιρο.

Ιβάνοβιτς, ο ματωμένος ήρωας
© ROGAN THOMSON/JMP/REX

Ο Ιβάνοβιτς φέτος έχει πετύχει ήδη δύο γκολ στην Premier League, αμφότερα τον Αύγουστο, στις εκτός έδρας νίκες επί της Έβερτον και της Μπέρνλι.

Έχει κρίνει ντέρμπι με την Σίτι

Το επόμενο ματς της Τσέλσι είναι το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, στις 3 Φεβρουαρίου 2014, Τσέλσι είχε πάρει σπουδαία νίκη επί της Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ, με 1-0 και σκόρερ τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω βλέπουμε πως ο Αύγουστος του... πάει, καθώς στις 21/08/2013 είχε χαρίσει στην Τσέλσι τη νίκη με 2-1 επί της Άστον Βίλα, με την οποία μάλιστα έχει πετύχει και δύο γκολ σε ένα ματς, αυτό στο "Βίλα Παρκ" τον Μάρτιο του 2012.

Ιβάνοβιτς, ο ματωμένος ήρωας
© AP

Στα 28 γκολ με τους "μπλε", τα 2 πρώτα στο "Άνφιλντ"!

Πλέον ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έχει φτάσει τα 28 γκολ με την φανέλα της Τσέλσι. Εκείνο το ματς στο "Βίλα Παρκ" είναι το τελευταίο που σκόραρε δύο φορές, κάτι που έχει καταφέρει άλλες δύο φορές.

Θυμάστε ποιο είναι το πρώτο του γκολ; Τα δύο πρώτα του γκολ με την Τσέλσι ήταν στο ίδιο ματς, με την Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ", στον 1ο προημιτελικό του Champions League 2008-09.

Ισοφάρισε στο 39' απαντώντας στον Τόρες (6') και ολοκλήρωσε την ανατροπή σκοράροντας ξανά στο 62'. Τελικά η Τσέλσι νίκησε 3-1 και πέρασε στους "4" μετά και το 4-4 στην ρεβάνς του Λονδίνου.

Ιβάνοβιτς, ο ματωμένος ήρωας

Πέραν των αναμετρήσεων σε "Βίλα Παρκ" και "Άνφιλντ" έχει πετύχει δύο γκολ και κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας (4-1) για τον όμιλο του Champions League το Νοέμβριο του 2010.

Το μεγάλο γκολ που χάρισε ευρωπαϊκό τρόπαιο

Το μεγάλο γκολ όμως του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έχει ήταν αυτό που χάρισε το Europa League στην Τσέλσι τον Μάιο του 2013.

Στο 93' από κόρνερ του Μάτα πιάνει μία τρομερή κεφαλιά κάνοντας το 1-2 στο Άμστερνταμ και η Τσέλσι κατακτά το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της (ένα CL το 2012, 2 Κυπελλούχων 1971 και 1998)...

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ