ΤΣΕΛΣΙ

Ιβάνοβιτς: "Ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να μας διώξει όλους"

Ιβάνοβιτς: "Ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να μας διώξει όλους"
© CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς παραδέχτηκε ότι η ευθύνη για την τραγική πορεία της Τσέλσι μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο δεν άνηκε μόνο στον Ζοζέ Μουρίνιο αλλά ήταν και οι παίκτες που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το βάρος της υπεράσπισης του τίτλου.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είδε την πόρτα της εξόδου από την Τσέλσι τον περασμένο Δεκέμβριο "πληρώνοντας το μάρμαρο" για την 16η θέση που κατείχε στη βαθμολογία η πρωταθλήτρια Αγγλίας, όμως σύμφωνα με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα μπορούσε κάλλιστα να διώξει και άλλους από την ομάδα...

"Ο Ζοζέ δεν άλλαξε. Δεν άλλαξε τον τρόπο που προετοίμαζε τα παιχνίδια. Δεν άλλαξε τον τρόπο που μας συμπεριφερόταν. Δεν άλλαξε τίποτα. Ήταν ο ίδιος. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τους παίκτες. Οι προπονητές δεν είναι μέσα στο γήπεδο. Είναι 11 εναντίον 11. Πρέπει να είσαι καλύτερος από τον αντίπαλό σου και, στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν ήμασταν.

Οι παίκτες ήταν περισσότερο υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση απ'ότι ο προπονητής", παραδέχτηκε ο 32χρονος Σέρβος διεθνής αμυντικός, και συνέχισε:

Ιβάνοβιτς: "Ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να μας διώξει όλους"
© GETTY IMAGES

"Φυσικά είναι δύσκολο στο ποδόσφαιρο να αλλάξεις 25 παίκτες μεσούσης της σεζόν. Όμως νομίζω πως σε αυτό το σύλλογο θα μπορούσε ο Αμπράμοβιτς να μας είχε αλλάξει όλους επίσης. Είναι δύσκολο να πεις ότι ήταν ευθύνη μόνο ενός ατόμου".

Ο Ιβάνοβιτς ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Μουρίνιο τους είχε προειδοποιήσει στο ξεκίνημα της σεζόν τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν για τη διατηρήση των πρωτείων: "Δεν ξέραμε τι πήγαινε στραβά. Ουδείς μέσα στο σύλλογο ήξερε. Πέρυσι τερματίσαμε υπέροχα. Πήραμε το τρόπαιο. Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν.

Ο Ζοζέ μας είπε ότι το δυσκολότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η σεζόν που ακολουθεί εκείνη που πήρες τον τίτλο επειδή όλοι οι άλλοι έχουν έξτρα κίνητρο απέναντί σου. Ήμασταν έτοιμοι για αυτό αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά και χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, του μυαλού μας.

Ιβάνοβιτς: "Ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να μας διώξει όλους"

Για μένα εκείνη η περίοδος των 3-4 μηνών ήταν μια από τις πιο απογοητευτικές στην καριέρα μου. Δεν μπορούσε κανείς μας να αντέξει την πίεση του να είσαι πρωταθλητής.

Οι αντίπαλοί σου έχουν έξτρα κίνητρο και αρχίζουν να σε βλέπουν διαφορετικά, να σε φοβούνται. Όμως όταν δεν νικούσαμε για 6-7 ματς, άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι δεν ήμασταν το ίδιο δυνατοί όπως πέρυσι. Δεν μας φοβόντουσαν και αυτό ήταν το πρόβλημά μας".

Σημειώνεται πως η Τσέλσι "τρέχει" πλέον ένα αήττητο σερί 11 αγωνιστικών από τότε που ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού (μέχρι το τέλος της σεζόν) ο Γκους Χίντινκ, με τα αποτελέσματα αυτά να έχουν φέρει τους "μπλε" στην 10η θέση της βαθμολογίας.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ