ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι πούλησε τον Ντιέγκο Κόστα στην Ατλέτικο

Chelsea's Diego Costa celebrates scoring his team's equalizer during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Chelsea's Diego Costa celebrates scoring his team's equalizer during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την πώληση του Ντιέγκο Κόστα πίσω στην Ατλέτικο, ωστόσο θα τον πληρώνει κανονικά μέχρι τον Ιανουάριο, χωρίς να παίζει!

Η επεισοδιακή σχέση της Τσέλσι με τον Ντιέγκο Κόστα θα λάβει τέλος επίσημα τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο σύλλογος, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο πολιτογραφημένος Ισπανός αποτελεί "ξένο σώμα" για τον Αντόνιο Κόντε στους πρωταθλητές Αγγλίας και μάλιστα τον ειδοποίησε το καλοκαίρι με sms να βρει ομάδα, κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Οι "ροχιμπλάνκος" τον ήθελαν εδώ και καιρό, προορίζοντάς τον για διάδοχο του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος "πολιορκείται" από διάφορους συλλόγους τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδου και δύσκολα θα μείνει κι άλλη σεζόν στον σύλλογο.

Οι δύο ομάδες δεν τα βρήκαν, πάντως, η ισπανική ομάδα τελεί υπό τιμωρία απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών και ως εκ τούτου, ακόμα κι αν αγόραζε το καλοκαίρι τον διεθνή επιθετικό, δεν θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει μέχρι τον Ιανουάριο.

Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν έκαναν λόγο για αγορά του παίκτη από την Ατλέτικο και δανεισμό του σε κάποιον άλλον σύλλογο ώστε να διατηρηθεί σε αγωνιστική φόρμα, όπως συνέβη και με τον Βιτόλο της Σεβίλλης, ωστόσο δεν επετεύχθη συμφωνία.

Παρ' όλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις Τσέλσι και Ατλέτικο συνεχίστηκαν και την Πέμπτη οι "μπλε" ανακοίνωσαν τη συμφωνία, η οποία θα εξελιχθεί σε μεταγραφή όταν τα βρει και ο 28χρονος ποδοσφαιριστής με τους Ισπανούς και περάσει με επιτυχία από τις ιατρικές εξετάσεις. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι τυπικό ζήτημα, έστω κι αν ο παίκτης έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς 98 ημέρες.

Το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να αγγίξει τα 60.000.000 ευρώ, με την Τσέλσι, πάντως, να επωμίζεται το βάρος του μισθού του μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2018, έστω κι αν δεν έχει δηλωθεί στο ρόστερ της ομάδας για τις εγχώριες και τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η καριέρα του Κόστα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" ολοκληρώνεται μετά από 3,5 σεζόν και 120 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, στους οποίους σημείωσε 58 τέρματα και μοίρασε 24 ασίστ. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, το 2015 και το 2017, ενώ το 2015 κατέκτησε και το League Cup.

Επιστρέφει στην Ατλέτικο όπου είχε υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2006, προτού πωληθεί το καλοκαίρι του 2009 στη Βαγιαδολίδ και γίνει επαναγορά έναν χρόνο αργότερα. Σε αυτά τα 6,5 χρόνια στα οποία ανήκε στους "ροχιμπλάνκος", εκ των οποίων στα 3,5 χρόνια ήταν δανεικός σε Μπράγκα, Θέλτα, Αλμπαθέτε και Ράγιο Βαγεκάνο, φόρεσε 134 φορές τη φανέλα της Ατλέτικο, σημείωσε 64 γκολ, έβγαλε 22 ασίστ και κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2014, το κύπελλο του 2013, το Super Cup Ευρώπης του 2010 και του 2012, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League το 2013-2014.

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ