ΤΣΕΛΣΙ

"Η Τσέλσι με πλήρωσε για να σιωπήσω σχετικά με την σεξουαλική μου κακοποίηση"

"Η Τσέλσι με πλήρωσε για να σιωπήσω σχετικά με την σεξουαλική μου κακοποίηση"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Γκάρι Τζόνσον, υποστήριξε δημοσίως ότι πληρώθηκε από την Τσέλσι για να μην δημοσιοποιήσει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από πρώην επικεφαλή σκάουτινγκ της ομάδας!

Το άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “Telegraph” έδωσε το έναυσμα και ο παίκτης των ακαδημιών της Τσέλσι που είχε κακοποιηθεί -και όχι παρενοχληθεί, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει- σεξουαλικά από τον πρώην επικεφαλή σκάουτινγκ της λονδρέζικης ομάδας και πλέον αποθανών, Έντι Χιθ, αποκάλυψε την ταυτότητά του.

Το όνομά του είναι Γκάρι Τζόνσον και εκτός των παραπάνω, υποστήριξε ότι δωροδοκήθηκε με 50.000 λίρες (59.000 ευρώ) από την Τσέλσι προ τριών ετών, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει το περιστατικό!

“Εκατομμύρια οπαδοί σε ολόκληρο τον κόσμο υποστηρίζουν την Τσέλσι. Είναι μίας από τις μεγαλύτερες και πιο πλούσιες ομάδες στον κόσμο. Όλοι οι οπαδοί τους αξίζουν να ξέρουν την αλήθεια όσον αφορά το τι συνέβη”, είπε αρχικά ο πλέον 57χρονος στην “Daily Mirror”, για να συνεχίσει:

“Ξέρω ότι μου ζήτησαν να υπογράψω μια προσφορά φίμωσης και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη υπάρχουν εκεί έξω; Ίσως έχουν πληρώσει κι άλλους για να σιωπήσουν. Ελπίζω και προσεύχομαι να μην επιτρέπεται στις ομάδες να συγκαλύπτουν τέτοια γεγονότα. Κανείς δεν πρέπει να δραπετεύει από τη δικαιοσύνη”.

“Χρειαζόμαστε ολική διαφάνεια τώρα για το καλό του παιχνιδιού. Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι τόσο εκνευρισμένος είναι ότι πήγα σε εκείνους προκειμένου για να τους πω ότι κακοποιήθηκα και ουσιαστικά εκείνοι μου είπαν 'απέδειξέ το'. Όταν συνέβη το περιστατικό, ένιωσα ντροπή. Ένιωσα ότι η παιδικότητά μου έχει φύγει. Πέρασα το πρώτο διάστημα της εφηβείας μου μέσα στην αναταραχή”.

Ο Τζόνσον αποτέλεσε μέλος των ακαδημιών των “μπλε” από το 1970 έως το 1978, ενώ αγωνίστηκε και για μία τριετία με τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Το περιστατικό, όπως λέει, έλαβε χώρα κατά το 13ο έτος της ηλικίας του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της “Guardian”, πολλά βρετανικά αστυνομικά τμήματα έχουν ξεκινήσει έρευνες για τέτοιου είδους περιστατικά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, η αστυνομία του Μάντσεστερ έχει λάβει σχετικές αναφορές από 35 ανθρώπους και έχει αναγνωρίσει δέκα υπόπτους.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ