ΤΣΕΛΣΙ

Η Τσέλσι έλαβε έγκριση για την ανακατασκευή του "Stamford Bridge"

Η Τσέλσι έλαβε έγκριση για την ανακατασκευή του "Stamford Bridge"

Έγκριση απ' το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε η Τσέλσι, ώστε να ξεκινήσει την ανακατασκευή του "Stamford Bridge". Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα, το νέο "στολίδι" του Λονδίνου θα είναι έτοιμο για τη σεζόν 2021/22.

Επίσημη έγκριση απ' το Δημοτικό Συμβούλιο του Hammersmith and Fulham έλαβε η Τσέλσι, ώστε να ξεκινήσει την ανακατασκευή του "Stamford Bridge". Το νέο γήπεδο, αν όλα πάνε καλά, θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τις εντός έδρας αναμετρήσεις των "μπλε" απ' τη σεζόν 2021/22.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο διήρκεσε 3,5 ώρες, ενώ στο τέλος αυτού η Τσέλσι έλαβε το πράσινο φως, ώστε να προχωρήσει τις εργασίες. Μάλιστα, σήμερα το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 41.663 θεατές, ενώ μετά το τέλος της ανακαίνισης θα φτάσει τα 60.000 καθίσματα. Το κόστος του έργου θα φτάσει τα 575 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το νέο "στολίδι" του Λονδίνου έχει σχεδιαστεί απ' τους αρχιτέκτονες Χέρτζογκ και Μίρον, οι οποίοι κατασκεύασαν το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου. Πλέον, το επόμενο βήμα για τους ιθύνοντες των Λονδρέζων είναι να λάβουν έγκριση κι απ' τον δήμαρχο, Σαντίκ Καν, ο οποίος θα πρέπει με τη σειρά του να συμφωνήσει για να προχωρήσει το εν λόγω πλάνο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι άνθρωποι της Τσέλσι ευελπιστούν το έργο να παραδοθεί στο ξεκίνημα της σεζόν 2021/22. Ο λόγος που θα αργήσει τόσο το νέο γήπεδο έχει να κάνει και με τη δυσκολία του εγχειρήματος. Η Τσέλσι πρέπει να παρουσιάσει το τελικό της πλάνο για να προχωρήσουν και οι άδειες ανοικοδόμησης του έργου με την υπογειοποίηση του αγωνιστικού χώρου να αποτελεί το πιο δύσκολο εγχείρημα. Σε κοντινή απόσταση περνούν οι γραμμές του μετρό και θα πρέπει να γίνει ειδική μελέτη, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Αν όλα πάνε καλά, οι "μπλε" του Λονδίνου θα αναγκαστούν να "ξενιτευτούν" για τρία χρόνια (σ.σ. απ' το 2018), με το "Wembley" και το "Twickenham" να παρουσιάζονται ως οι δύο υποψήφιες έδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Μπόρνμουθ ζήτησε δανεικό τον Τέρι
Τόσα ζητάει η Ρόμα για τον Μανωλά
Η Τσέλσι πήρε πίσω τον Ακέ
TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ