ΤΣΕΛΣΙ

Η "αποψίλωση" της Τσέλσι

Chelsea's Diego Costa, left, shakes hands with Chelsea's team manager Antonio Conte during the English Premier League soccer match between Chelsea and Hull City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Jan. 22, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Chelsea's Diego Costa, left, shakes hands with Chelsea's team manager Antonio Conte during the English Premier League soccer match between Chelsea and Hull City at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Jan. 22, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Πολύ διαφορετική θα παρουσιαστεί η φετινή Τσέλσι σε σχέση με την περσινή, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ 17 παίκτες έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ κατόπιν απόφασης του προπονητή της ομάδας, Αντόνιο Κόντε.

Με τον Αντόνιο Κόντε στην ηγεσία της, η Τσέλσι κατάφερε πέρυσι να φτάσει δικαιότατα στην κορυφή της Premier League. Μπορεί να μην έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως είχε τη μεγαλύτερη σταθερότητα, οδήγησε την κούρσα από νωρίς και κατάφερε να σηκώσει τον τίτλο.

Και αν θα περίμενε κάποιος ότι θα ίσχυε το ρητό ότι "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει", στην περίπτωση των "μπλε" δεν ισχύει, αφού η φετινή ομάδα έχει πολλές διαφοροποιήσεις. Ούτε λίγο, ούτε πολύ 17 παίκτες έχουν αποτελέσει παρελθόν έπειτα από απόφαση του Ιταλού προπονητή και μένει να δούμε πως θα παρουσιαστεί η φετινή Τσέλσι σε εγχώριο επίπεδο και φυσικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στα φιλικά προετοιμασίας έχει προβληματίσει αρκετά με την εικόνα της, όμως τα επίσημα παιχνίδια είναι πάντα διαφορετικά. Ως τέτοιο αντιμετωπίζει και το "FA Community Shield" απέναντι στην Άρσεναλ, έστω και αν δεν έχει την αίγλη άλλων τροπαίων, λόγω του ότι είναι στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Ο Κόντε θέλει αυτό το τρόπαιο!

"Δεν είναι ένα φιλικό. Είναι ένα επίσημο παιχνίδι, είναι ένα τρόπαιο, οπότε για μας είναι σημαντικό. Χάσαμε τον τελικό Κυπέλλου. Ήταν κρίμα, διότι ήμασταν σε θέση να το κατακτήσουμε, αλλά το πήρε η Άρσεναλ. Πρέπει να παλέψουμε και να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε", ανέφερε ο προπονητής της Τσέλσι, δίνοντας το... στίγμα.

Επιστρέφοντας στους παίκτες που ο Κόντε έχει αφήσει να φύγουν, ο Νεμάνια Μάτιτς είναι ο τελευταίος. Τον περασμένο Γενάρη, οι Όσκαρ, Όμπι Μίκελ και Ιβάνοβιτς πουλήθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν, οι Ζουμά, Λόφτους-Τσικ, Πάλμερ, Άμπραχαμ και Μπράουν δόθηκαν δανεικοί, ο Ντιέγκο Κόστα είναι για... φεύγα, οι Μπέγκοβιτς, Τραορέ, Άτσου, Τσαλομπάχ πουλήθηκαν επίσης, ο Τέρι αποχώρησε και πήγε Άστον Βίλα, ο Σολάνκε πήγε στη Λίβερπουλ μόλις ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του.

Στον αντίποδα, οι Μοράτα, Μπακαγιόκο, Ρίντιγκερ, Καμπαγιέρο και Κρίστενσεν είναι παίκτες που κατέφθασαν φέτος στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και σίγουρα χρειάζονται και άλλοι το επόμενο διάστημα για να μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί σε όλα τα μέτωπα.

Η "αποψίλωση" της Τσέλσι
TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ