ΤΣΕΛΣΙ

Για ποιο λόγο ο Σάρι δεν θα γίνει προπονητής της Τσέλσι

Napoli's head coach Maurizio Sarri shouts instructions to his players during the Group F Champions League soccer match between Shakhtar Donetsk and Napoli at the Metalist Stadium in Kharkiv, Ukraine, Wednesday, Sept. 13, 2017. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Napoli's head coach Maurizio Sarri shouts instructions to his players during the Group F Champions League soccer match between Shakhtar Donetsk and Napoli at the Metalist Stadium in Kharkiv, Ukraine, Wednesday, Sept. 13, 2017. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Ο Μαουρίτσιο Σάρι έπαψε να είναι ο Νο1 υποψήφιος για τον πάγκο της Τσέλσι εξαιτίας ενός περιστατικού με τον Μαντσίνι το 2016, για το οποίο είχε τιμωρηθεί και αφορούσε ομοφοβικό του ξέσπασμα. Ο Λοράν Μπλαν έχει τον πρώτο λόγο.

Το παρελθόν φαίνεται πως... στοιχειώνει τον Μαουρίτσιο Σάρι και "καίει" το μέλλον του στην Τσέλσι. Ο Ιταλός προπονητής ήταν μέχρι πρότινος το Νο1 φαβορί για την θέση του Αντόνιο Κόντε, με τους Λονδρέζους να επιμένουν ιταλικά. Εντούτοις, αναμένεται να δώσουν το χρίσμα στον Λοράν Μπλαν και ο λόγος αφορά ένα παλαιό ομοφοβικό ξέσπασμα του Σάρι κατά του Ρομπέρτο Μαντσίνι στις 19/1/2016.

Τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά σύμφωνα με την "Sun", που αποκαλύπτει πως ο Γάλλος κόουτς είναι κοντά σε συμφωνία με τους "μπλε", με τον Σάρι να μην βρίσκεται πλέον στο "κάδρο. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για την ενημέρωση που έλαβαν οι άνθρωποι της Τσέλσι για έναν καυγά που είχαν προ διετίας οι Σάρι και Μαντσίνι σε αγώνα Νάπολι-Ίντερ και το οποίο κατέληξε σε ρατσιστική επίθεση του πρώτου.

Οι δύο προπονητές είχαν διαφωνήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Κύπελλο Ιταλίας και παραλίγο να έρθουν στα χέρια, με τον Μαντσίνι να καταγγέλλει επίθεση από την πλευρά του Σάρι με χαρακτηρισμούς για τον... ανδρισμό του.

"Είναι ρατσιστής. Άνθρωποι όπως αυτός δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο. Πήγα να διαμαρτυρηθώ για τα έξτρα λεπτά που έδωσε ο διαιτητής και ο Σάρι μου φώναζε "π@@@τη". Θα ήμουν περήφανος να ήμουν κάτι τέτοιο αν εκείνος θεωρεί τον εαυτό του άνδρα", είχε πει ο Μαντσίνι, με τον Σάρι να λέει: "Ήμουν εκνευρισμένος, δεν είχα διάθεση να προσβάλλω κανέναν. Εάν χρησιμοποίησα τέτοιες φράσεις, απολογούμαι στην γκέι κοινότητα".

Ο Σάρι τιμωρήθηκε από την ιταλική ομοσπονδία με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ και αποκλεισμό από τους πάγκους σε δύο μας Κυπέλλου για προσβλητικές φράσεις προς τον προπονητή της άλλης ομάδας. Αν ισχύει το ρεπορτάζ της "Sun", το ξέσπασμα του Σάρι τού στέρησε την ευκαιρία να εργαστεί στην Premier League για την ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

AP Photo/Efrem Lukatsky

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ