ΤΣΕΛΣΙ

Φουλ επίθεση Μουρίνιο κατά Βενγκέρ

Φουλ επίθεση Μουρίνιο κατά Βενγκέρ
© REUTERS

Ο Ζοζέ Μουρίνιο όχι μόνο δεν έχει αφήσει πίσω το ντέρμπι της Τσέλσι με την Άρσεναλ αλλά αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνέντευξης Τύπου για να εξαπολύει φαρμακερές ατάκες κατά του Αρσέν Βενγκέρ! Διαβάστε αναλυτικά.

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει το βράδυ του Σαββάτου τη Νιούκαστλ για την 7η αγωνιστική της Premier League, ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/9) ο Ζοζέ Μουρίνιο, ασχολήθηκε ελάχιστα με αυτό το ματς καθώς στο μυαλό του είναι ακόμα το πρόσφατο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο "Stamford Bridge".

Όχι μόνο εξαιτίας του επεισοδίου που σημάδεψε την αναμέτρηση μεταξύ του Ντιέγκο Κόστα και του Γκαμπριέλ Παουλίστα αλλά και για τα όσα ακολούθησαν, με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αποφασίζει να "σβήσει" την κόκκινη κάρτα που είχε δει ο Βραζιλιάνος αμυντικός των "κανονιέρηδων" και να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών στον πολιτογραφημένο Ισπανό επιθετικό των "μπλε".

Ερωτηθείς αρχικά για την αντίδρασή του απέναντι σε αυτές τις αποφάσεις, ο Μουρίνιο βρήκε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του επίθεση στον Βενγκέρ: "Νομίζω ότι η ερώτησή σας είναι ξεκάθαρη. Δεν χρειάζεστε την απάντησή μου. Η απάντηση είναι στην ερώτησή σας. Δεν είναι φυσιολογικό. Δεν απαντώ γιατί αν το κάνω θα τιμωρηθώ. Δεν θέλω να αγγίξω το πράγμα που περιβάλλει αυτή την κατάσταση. Θέλω να μείνω στον πάγκο.

Φουλ επίθεση Μουρίνιο κατά Βενγκέρ

Στο βιβλίο των κανονισμών, λέει πως κάποιοι προπονητές μπορούν να μιλήσουν για τον διαιτητή πριν ή μετά το παιχνίδι και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν. Και εγώ είμαι στη λίστα των προπονητών που τιμωρούνται πριν ή μετά από έναν αγώνα. Θα πρέπει να υπακούσω στο βιβλίο των κανονισμών. Είναι φανταστική η λίστα αλλά ξεκάθαρη".

Στη συνέχεια ο Μουρίνιο ρωτήθηκε για τον ομόλογό του στον πάγκο της Νιούκαστλ, Στιβ ΜακΛάρεν, ο οποίος θα κατέβει στο ματς με την Τσέλσι έχοντας τρομερή πίεση λόγω άσχημων αποτελεσμάτων στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον "special one" να βρίσκει ευκαιρία να "καρφώσει" εκ νέου τον Βενγκέρ!

"Νομίζω ότι σε αυτή τη χώρα, μόνο ένας προπονητής δεν βρίσκεται κάτω από πίεση. Όλοι οι άλλοι προπονητές είναι σε πίεση: ο Στιβ είναι κάτω από πίεση, εγώ είμαι κάτω από πίεση, ο Μπρένταν (Ρότζερς) είναι κάτω από πίεση, ο Μανουέλ (Πελεγκρίνι) είναι κάτω από πίεση, όλοι είναι υπό πίεση.

Φουλ επίθεση Μουρίνιο κατά Βενγκέρ

Δεν μπορούμε να χάνουμε ματς, δεν μπορούμε να μην ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες, πρέπει να πετύχουμε το στόχο μας, οπότε έχω συμπάθεια για όλους και νομίζω ότι όλοι με συμπαθούν επειδή ξέρουν πόσο δύσκολη είναι η δουλειά μας.

Υπάρχει όμως και ένας που για κάποιο λόγο είναι εκτός λίστας. Αυτό φυσικά είναι καλό για αυτόν". Κληθείς τότε να απαντήσει σε ποιον προπονητή αναφέρεται, ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε τη μετωπική του επίθεση κατά του Αλσατού λέγοντας:

"Μπορεί να μιλάει για διαιτητές πριν από ένα παιχνίδι, μπορεί να μιλάει για διαιτητές μετά από ένα παιχνίδι, μπορεί να σπρώχνει ανθρώπους εκεί που κάθονται οι προπονητές, να κλαίει το πρωί, να κλαίει το απόγευμα, και να μη συμβαίνει τίποτα. Μπορεί να μην πετύχει και να κρατήσει τη δουλειά του, να εξακολουθήσει να είναι βασιλιάς. Μοναδικό προνόμιο".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ