ΤΣΕΛΣΙ

Ένοχοι για ρατσισμό τέσσερις φίλαθλοι της Τσέλσι για επεισόδιο στο Παρίσι

Ένοχοι για ρατσισμό τέσσερις φίλαθλοι της Τσέλσι για επεισόδιο στο Παρίσι

Ένοχοι κρίθηκαν τέσσερις οπαδοί της Τσέλσι για ρατσιστική επίθεση σε Γάλλο πολίτη στο μετρό του Παρισιού πριν από τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League το 2015 (video).

Τέσσερις φίλαθλοι της Τσέλσι καταδικάστηκαν σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ για επίθεση σε έναν μαύρο άντρα στο μετρό του Παρισιού, πριν από αναμέτρηση της ομάδας τους με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, με τον Σουλεϊμάν Σιλά να βρίσκεται στο στόχαστρο των τεσσάρων δραστών στον σταθμό Ρισελιέ Ντρουό, πριν από τον πρώτο αγώνα των δύο συλλόγων για τη φάση των 16 της διοργάνωσης στο "Παρκ ντε Πρενς", που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1.

Ο 22χρονος Τζόσουα Πάρσονς και ο 25χρονος Τζέιμς Φέρμπερν αρνήθηκαν ότι η επίθεση είχε ρατσιστικό κίνητρο, ενώ ο 52χρονος πρώην αστυνομικός Ρίτσαρντ Μπάρκλι και ο 27χρονος Γουίλιαμ Σίμπσον δικάστηκαν ερήμην.

Στο "Παλέ ντε Ζαστίς" ΄που εκδικάστηκε η υπόθεση, παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφηκε από επιβάτη του μετρό, με τους τέσσερις οπαδούς να σπρώχνουν έξω από τον συρμό τον Σιλά και να φωνάζουν "είμαστε ρατσιστές, είμαστε ρατσιστές και έτσι μας αρέσει".

Ένοχοι για ρατσισμό τέσσερις φίλαθλοι της Τσέλσι για επεισόδιο στο Παρίσι

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων "AFP", μετά από την κατάθεση των στοιχείων, ο Πάρσονς απολογήθηκε στον Σιλά, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Μαυριτανία, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρχε ρατσιστικό υπόβαθρο.

"Λυπάμαι για τον κ. Σιλά, αλλά δεν είμαι ρατσιστής σε καμία περίπτωση", είπε κοιτάζοντας το θύμα.

Στους Πάρσονς, Φέρμπερν και Μπάρκλι ήδη έχει απαγορευθεί η είσοδος στα γήπεδα της Μεγάλης Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τιμώρησε τους ρατσιστές οπαδούς η Τσέλσι
Μουρίνιο: "Ντροπή για τους ρατσιστές οπαδούς"
Η ηχηρή απάντηση της Τσέλσι στο ρατσισμό
TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ