ΤΣΕΛΣΙ

El Niño is dead

El Niño is dead

Ο απόηχος της μετακίνησης του Φερνάντο Τόρες από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι, τα καμένα βιβλία, τα t-shirt του μίσους και η απάντηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στα αγγλικά ΜΜΕ.

Ο Φεβρουάριος δεν μπήκε καλά στο Λίβερπουλ. Ορισμένοι κάτοικοι δεν κοιμήθηκαν καθόλου, αφού κοκκίνησαν από το κακό τους για την "προδοσία" του Φερνάντο Τόρες. Ο σύλλογος είναι πάνω από όλους.

Οπαδοί της Λίβερπουλ ξεκίνησαν με το κάψιμο του "καρνάβαλου" (μέρες που είναι) δηλαδή της φανέλας του Τόρες. Αν κρίνουμε από το πόσες χιλιάδες φανέλες έχουν πωληθεί με το όνομα του παγκόσμιου πρωταθλητή στην πλάτη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, τότε θα μυρίζει καμένο σε ορισμένες γειτονιές.

Οι υπάλληλοι των βιβλιοπωλείων καταχώνιασαν στις αποθήκες τα αντίτυπα που είχαν απομείνει από την αδιάφορη αυτοβιογραφία, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του Sport24.gr το απόγευμα θα έχει στα χέρια του δύο t-shirt που έχει κάνει παραγγελία. Το πρώτο θα γράφει "I hate Torres" και το δεύτερο "El Niño is dead".

Ο πανέξυπνος Κένι Νταλγκλίς... φτιάχνει κλίμα ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι. " Παίκτες φεύγουν και παίκτες έρχονται, μόνο που περισσότεροι έχουν έρθει σε αυτό το σύλλογο παρά έχουν φύγει. Τίποτα δεν έχει αλλάξει τώρα. Οι άνθρωποι προχωρούν. Το σημαντικότερο πράγμα είναι ο σύλλογος", τόνισε ο Νταλγκλίς που αποκτήθηκε το 1977 μετά την αποχώρηση του... Τόρες της εποχής, του Κέβιν Κίγκαν.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ άφησε το καλύτερο για το τέλος " αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ και όποιος το κάνει είναι ηλίθιος και ανεύθυνος. Όποιος θέλει να βρίσκεται εδώ, είναι εδώ". Οι "κόκκινοι" αντιμετωπίζουν την Τσέλσι την Κυριακή (6/2) στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Ο Τόρες έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα και θεωρείται απίθανο να μη χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή από τον Κάρλο Αντσελότι. Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούσαμε να ακούσουμε την ομιλία του Νταλγκλίς σήμερα στους παίκτες του. Ίσως σε λίγο καιρό ο Σωτήρης Κυργιάκος να μπορέσει να μας αποκαλύψει το περιεχόμενο της.

Το κεφάλι κάτω θα έχει ο καλύτερος φίλος του Τόρες, ο τερματοφύλακας Πέπε Ρέινα. Η από-ισπανοποίηση της Λίβερπουλ από τις σπατάλες του Ράφα Μπενίτεθ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η παρέμβαση Αμπράμοβιτς

Σε μια ημέρα που ανακοινώθηκαν τα χρέη των Λονδρέζων, ο ζάμπλουτος ιδιοκτήτης Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδωσε περισσότερα από 58.000.000 ευρώ για να ολοκληρώσει τη θεαματικότερη μεταγραφή των τελευταίων ετών.

Μόλις πριν από ένα μήνα ο βρετανικός Τύπος έγραφε ότι ο Ρώσος μεγιστάνας είχε παραμελήσει την Τσέλσι, προτιμώντας να ξοδεύει αλόγιστα για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο φτωχικό του στο νησί Σαιντ Μπαρτς και να ικανοποιεί τα καπρίτσια της νεαρής συντρόφου του, Ντάσα Ζούκοβα. Ξεχάσαμε ότι το παιχνίδι του Αμπράμοβιτς παραμένει η Τσέλσι.

Ο Αμπράμοβιτς πραγματοποίησε την τέταρτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Για τα μάτια του Τόρες προχώρησε στην ακριβότερη μεταγραφή Ισπανού ποδοσφαιριστή.

Η πολλά υποσχόμενη μεταγραφή του Γκάιθκα Μεντιέτα από τη Βαλένθια στη Λάτσιο το 2001 είχε στοιχίσει 48.000.000 ευρώ. Όμως, όπως θυμόμαστε καλά, ο Μεντιέτα δεν "έπιασε" στο "Ολίμπικο".

Πάντως οι Ισπανοί δεν είναι καθόλου ευγενικοί με τον Τόρες. Σε ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της Marca ή της Publico και της 20minutos, οι επισκέπτες ψηφίζουν ότι 58.00.000 ευρώ είναι πολλά για τον Τόρες.

Λίγο τον ενδιαφέρουν αυτά τον 26χρονο επιθετικό που θα πάρει τη μπλε φανέλα με το "Νο9". Τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής του, η Ολάγια και τα δυο παιδιά τους βρίσκονται μακριά από το Λίβερπουλ.

Η Ολάγια έχει ήδη στα χέρια της λίστα με πολυτελείς κατοικίες σε ήσυχα μέρη του Λονδίνου. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υπάρχει πάρκο κοντά. Ο στενός του φίλος, ο παλαίμαχος Ισπανός τενίστας Κάρλος Μόγια έγραψε στο Twitter ότι ο Τόρες "καίγεται" για το Champions League.

Ο Τόρες έχει βαλθεί να βγάλει ψεύτη τον Νταλγκλίς. Ο τελευταίος θύμισε την περίπτωση του εμβληματικού σκόρερ Ίαν Ρας που πήγε στην Ιταλία, για να επιστρέψει τρέχοντας ένα χρόνο αργότερα. Η συνέχεια στο χορτάρι!

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ